FeaturedKIBRIS

“Hayvancılık sektöründe ekmek yiyen 50 bin kişi bu saatten sonra açtır”

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Naimoğulları, “Üretimde yolun sonuna geldik. Hayvancılıkta yolun sonuna getirildik. Ne yazık ki ne üreticiyi düşünen, ne hayvancıyı düşünen, ne de üreten insanların geleceği ne olacak deyip adam gibi yardımcı olmaya çalışan var” ifadelerini kullandı.

Açıklama şu şekilde:

Üretimde yolun sonuna geldik. Hayvancılıkta yolun sonuna getirildik. Ne yazıkki  ne üreticiyi düşünen, ne hayvancıyı düşünen, ne de üreten insanların geleceği ne olacak deyip adam gibi yardımcı olmaya çalışan var.

Bunlar hükümetten kaçarak karar almaktan korkan ve üreten insanların sırtından politika yapıp, sonrada üreticiyi zamlarla bitiren hesapta siyasetçilerdir.

Aylardır üretici zamlarla boğuşmaktadır. Sabah, akşam üreticinin tüm girdilerine zam yaparak neyi murad edersiniz?

Akaryakıtta (Euro) dizele son 3 ayda 2.84 kuruş zam yapıldı. Yem fiyatlarına %50’ye yakın zam geldi. Yem hammede fiyatlarına sadece son 15 günde %30 zam yapıldı. Bir torba gübre 300 tl’nin üzerine çıkdı. Bir torba yem 200 tl’ye yaklaştı. Son bir ayda tüp gaza %55 zam geldi. İğneden ipliğe herşeye zam yaptınız. Bir yandan dövizdeki artış, öte yandan ürettiğimiz ürünlerin hergün değer kaybetmesi artık üreticiyi ve hayvancıyı yolun sonuna getirmiştir.

Gurur duyunuz tek kurtuluşumuz üretimdir, üretmektir deyip politika yapanlar şimdi üretime ve üreticiye karşı yapmış olduğunuz tahribatlarla almış olduğunuz beceriksiz  kararlarla gurur duyabilirsiniz.

Hayvancılık sektöründen direk ve indirek ekmek yiyen 50 bin kişi bu saatten sonra açtır, borç batağındadır, hayvanlara yem alamaz durumdadır.

Hepinize yazıklar olsun sizde eğer vijdan varsa bu üreticinin, bu köylünün ve bu halkın karşısına çıkmazsınız. Yaptığınız tahribatlarla, aldığınız zam kararlarıyla, uygulamış olduğunuz politikalarla köylüyü bitirdiniz, bıktırdınız üretimden kopardınız. KINA YAKINIZ.. BİZ BUNLARIN HESABINI MUTLAKA SORARIZ..”

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

“Tarihsel, ahlaki ve hukuki açıdan sorunlu bu yaklaşımı kınar ve reddederiz”

Voice Kıbrıs Haber

Cumartesi akşama kadar bu yollar kapalı

Kıbrıs Rum Hükümet Sözcüsü Koushos’un, koronavirüs testi pozitif

Nöbetçi eczaneler (23 Nisan 2019)

Voice Kıbrıs Haber

Son dakika… Girne’de FETÖ operasyonu!

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (30 Mayıs 2023)

Voice Kıbrıs Haber