FeaturedKIBRIS

Hayvan severler polisi göreve çağırdı!

Kıbrıs Dünya Yalnız Bizim Değil Hareketi aktivistleri, Hasan Çatoz’un sosyal medya hesabında yayınlanan asılmış kedi fotoğrafı nedeniyle Geçitkale Karakolu’na suç duyurusunda bulundu. Söz konusu fotoğrafın yayılmasının ardından sosyal medya kullanıcıları olaya büyük tepki gösterdi.

Hareket, sosyal medya hesabından ise açıklama yayınlayarak polisi göreve davet etti. İşte o açıklama:

“Bu bir suç duyurusudur: Polis teşkilatını ve Tarım Bakanlığı’nı derhal yasadan kaynaklanan görevini yapmaya çağırıyoruz!

Bu ülkede Hayvan Refahı Yasası var ama hayvanların ne kadar refah içinde yaşadığı ne yazık ki bu iğrenç fotoğrafta görülmektedir.
Hayvan Refahı Yasası’nın 6’ncı maddesine göre, hayvanlara kötü muamele yapmak yasaktır. Hayvanlara kötü muamele yapıldığını gören kişiler Polis Örgütüne ihbarda bulunur. Polis Örgütü gerekli yasal prosedürü uygular ve yapılan ihbarı Bakanlığın bilgisine getirir.
Yasanın 24’üncü maddesine göre bu suçu işleyenler hakkında aylık brüt asgari ücretin 4 (dört) katı tutarında idari para cezası uygulanır. Ve 23’üncü maddeye göre de bu Yasada yer alan idari para cezaları, Bakanlık tarafından verilir ve ilgililere ceza ihbarnamesi tahtında yazılı olarak tebliğ edilir.

Dolayısıyla, yasalara saygılı bir hukuk devleti isek polisin ve Tarım Bakanlığı’nın bu fotoğrafı açık bir ihbar kabul ederek derhal harekete geçip, suçluyu bulması ve ceza kesmesi gerekiyor.”


Benzer Haberler

Ölü bulunan 2 kişi ile ilgili detaylar açıklandı!

Voice Kıbrıs Haber

“Bayramın sağlık, huzur ve esenlik içerisinde geçmesini dilerim”

Voice Kıbrıs Haber

Büyük Okyanus’ta deniz seviyesi yükseliyor

NTV

“Hukuka aykırı olan bu sınavın iptal edilmesi gerek”

TAK

“Biz kovmadık, kendi istekleri ile gittiler”

Voice Kıbrıs Haber

Meclis Genel Kurulu yarın toplanacak

Voice Kıbrıs Haber