FeaturedKIBRIS

Hayat pahalılığına ilişkin karar mahkemelik oldu

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN), Kamu İşçileri Sendikası (KAMU-İŞ), Gümrük Çalışanları Sendikası (GÜÇ-SEN), Gelir ve Vergi Dairesi Çalışanları Sendikası (VERGİ-SEN) ve Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES), Hayat Pahalılığı ödeneğinin durdurulmasını yargıya taşıdı.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Hayat Pahalılığının hızla tırmandığı, çalışanların, emeklilerin, dar ve sabit gelirli kesimlerin alım gücünün eridiği bu dönemde hayat pahalılığı ödeneğinin hukuk dışı bir şekilde yasa  gücünde  kararnameyle  Mart, Nisan, Mayıs, Haziran aylarında oluşacak hayat pahalılığının  durdurulmasının  hiçbir haklı gerekçesi olamaz.

Hükümetin bu adaletsiz, insafsız tutumu karşısında sendikalarımızın sessiz kalması asla söz konusu olamaz. Bu haksızlığa karşı başlatmış olduğumuz mücadeleyi yasaklarla engelleyeceğini sananlar yanılıyorlar. Bugün başlatacağımız grevin  Bakanlar Kurulu tarafından yasaklanması hükümetin demokratik haklara bakış açısının göstergesidir.

Sendikalarımız Hayata Pahalılığı ödeneğinin durdurulmasına karşı bugün Anayasa Mahkemesine dava dosyalamıştır. Dava  yarın 09:30  görüşülecektir. Mücadelemiz hem hukuksal hem de eylemlerle devam edecektir. Haklıyız, kazanacağız.”

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

DAÜ’nün düzenlediği etkinlikte 2 km’lik sahil şeridi temizlendi

TAK

UBP adayının afişinin parçalanması…

Voice Kıbrıs Haber

“Artçıların olması çok yüksek ihtimal”

LTB iş yerlerini denetledi: 1 iş yerinin faaliyeti durduruldu

Voice Kıbrıs Haber

Mağusa’da hırsızlık: Park halindeki araçtan eşya çaldı!

Voice Kıbrıs Haber

Derya Beyatlı yazdı: Kıbrıs’ta Bahar