FeaturedKültür Sanat

Hasan Çakmak’ın kitapları Yunanistan kütüphanelerinde

Dünyanın birçok yerinde yaptığı kültür sanat çalışmaları çerçevesinde Kıbrıslı yazar Hasan Çakmak Yunanistan’ın başkenti Atina’da etkinliklere katıldı.

Hasan Çakmak’ın katıldığı etkinliklerde yazarın 2 kitabı Yunanistanlı okuyucularla buluştu.  Yazar Hasan Çakmak’ın Türkçe olarak kaleme aldığı, daha sonra İngilizce ve Yunanca’ya çevirisi yapılan “İki Cesur Yürek” kitabı ile seyahatname türünde kaleme aldığı “İnsanın Hayalleri Olmalı” kitapları Atina Üniversitesi Kütüphanesi koleksiyonuna alındı. Mart ayından itibaren Yunanistan’da Hasan Çakmak’ın kitaplarına okuyucular Atina Üniversitesi Kütüphanesi’nden ulaşabilecekler.

Çakmak Yunanistan’da bulunduğu zaman zarfında Atina’da bulunan kültür sanat faaliyetleri ve kütüphaneler hakkında çalışmalar yürüttü. Kitaplarını Yunan kitapseverler için Atina’da imzaladı.

Hasan Çakmak’ın Atina öncesinde Türkiye’nin İstanbul şehrinde katıldığı kültür eksenli toplantıda 2019 yılında çıkarmayı planladığı yeni kitabı hakkında bilgiler paylaştı.

Yazdığı kitaplarla 2018 yılında dünyanın en büyük kütüphanesi kabul edilen American Kongre Kütüphanesi ve British Library London koleksiyonuna girmeyi başaran Çakmak

İsvicre/Cenevre, Küba/Havana, Fransa/Paris, Ermenistan/Erivan, Polonya/Varşova, Venezüela/Karakas, Belçika/Brüksel, İskoçya/Edinbourgh ve Türkiye/Ankara kütüphanelerinde değerlendirmeye alınarak edebiyat koleksiyonlarına kabul edildi.

Kıbrıslı yazar Hasan Çakmak 2018 yılında; Türkiye’de 12 ilde, Türkiye dışında da Hollanda, Ermenistan, Polonya, İsviçre ve İngiltere’de Kıbrıs kültürünü anlattı ve kitaplarını imzaladı.

Hasan Çakmak İsveç’in başkenti Stockholm’den aldığı davete katılarak; dünya edebiyatında seyahatname yazarı olmayı anlatacak.


Benzer Haberler

“Bu kişiler tekrar işe alınmak üzere işten çıkarıldı”

Voice Kıbrıs Haber

Sahte paraya dikkat!

Voice Kıbrıs Haber

Dikkat bazı yollar trafiğe kapalı olacak!

Voice Kıbrıs Haber

Çavuşoğlu, KKTC’nin kuruluşunun 39. yıl dönümünü kutladı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro bugün ne kadar? (16 Mayıs 2018 döviz fiyatları)

Voice Kıbrıs Haber

El-Sen, AKSA ile yapılan sözleşme…!

Voice Kıbrıs Haber