Kültür Sanat

Hasan Çakmak İstanbul’da ödüle layık görüldü

Uluslararası 8. Anadolu Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu, yurtiçinde ve yurtdışında gerçekleşen tiyatro hareketlerini değerlendirmiş ve 2022-2023 döneminde tiyatro sanatına değer katan, katkı sunan ve aktif uygulayıcılarını ödüllendirme kararı almıştır.

Türkiye’den 17 il ve yurtdışından 9 ülkede tiyatro sanatına katkı sunan kişi, kurum ve kuruluşlara ödülleri, 24 Nisan 2023 tarihinde Türkiye İstanbul’da Mask-Kara Tiyatrosu, Tamer Levent Sahnesi’nde düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi.

Gerçekleştirilen ödül töreninde; uluslararası birçok edebiyat ödülü sahibi Kıbrıslı yazar Hasan Çakmak’a yeni bir ödül takdim edildi.

“Kültür Sanat yayıncılığı” kategorisinde ödüle layık görülen Hasan Çakmak Türkiye’de ödül töreninde yaptığı konuşmada memnuniyetini dile getirdi.

Ödül kategori listesinde bu yıl Türkiye’den 17 kent ile Almanya, Kuzey Makedonya, İtalya, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Kıbrıs’tan katılımcılar yer aldı.

Ödül töreninde Tamer Levent tarafından belirlenen Sanata Evet Ödülleri, Ekrem İmamoğlu ve Tunç Soyer’in oldu.

Torbalı Belediyesi Metropolis Tiyatro Festival ödülünü Belediye Başkanı Mithat Tekin alırken, Sanat Dostu Belediye Başkanı ödülünü Hasan Avcı aldı. Ödüllerini Usta oyuncu Zihni Göktay takdim etti.


Benzer Haberler

Hasan Erhan’ın “Uygarlık Yaşamaktır” adlı kitabı yayınlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Dünya Emekçi Kadınlar Günü” kapsamında bir dizi etkinlik

Trenle Avrupa Etrafında

Voice Kıbrıs Haber

Yıltan Taşçı Akademi’nin 10. fotoğraf sergisi “Şehirlerin Şehrinden” açıldı

50 eseri bir araya getiren sergi 2 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek

Voice Kıbrıs Haber

Alashia Yeniden Doğuyor