FeaturedKIBRIS

Harmancı “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisine gelen eleştirileri değerlendirdi

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, dün akşam galası gerçekleşen, TRT1 yapımı “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisini değerlendirerek “beni kaygılandıran ve endişelendiren en önemli nokta Kıbrıslı Türklerin adada geçmişten bugüne kadar inşa ettikleri nevi şahsına münhasır değerler.” dedi

Harmancı’nn sosyal medyadan yaptığı açıklama şu şekilde:

“Endişelendirmesi gereken şey Gala mıdır? Emin değilim bunca gözümüze sokulan torpil ve basiretsizlik ortamında bir başka karşı çıkılması gereken can sıkıcı konu. Dizinin kötü veya iyi bir senaryoya sahip olması mı? Tarihi nasıl aktardığı mı? Ondan da emin değilim, dizidir izlemeyiz bittiğinde etkisi bir müddet sonra geçer daha iyisini yapmak isteyen ya da farklısını bir yol bulur.

Bu tali tartışmalar bir tarafa beni kaygılandıran ve endişelendiren en önemli nokta Kıbrıslı Türklerin adada geçmişten bugüne kadar inşa ettikleri nevi şahsına münhasır değerler. Tahakkümün gözümüzün ta içine göz bebeklerimize kadar iğnelenmesi, hiçlikle sınanmamız, şövenizmin ateşinin ve fitilinin yakılması, acılarımızın değersizleştrilmesi, yarının kendi yarınımız olmaktan uzaklaştırılması.
Dillirganın tarihine çok da kafayı takmayın,
biz
Geleceğe yürüyoruz…”
Voice Kıbrıs Haber

Benzer Haberler

Lens: Ölüme kendini hazırlayamazsın

Kaza mahkemeleri tebliğ ve icra memurluklarındaki grev 3’üncü gününde

Hafta sonu hava nasıl?

“Bu ödüle layık görülmek, çok büyük bir gurur ve onur”

Voice Kıbrıs Haber

Güneyde 2 ölüm, vaka sayısı ise düşmeye devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan KTFF’ye teşekkür mesajı

Voice Kıbrıs Haber