KIBRIS

Harmancı ABD Lefkoşa Büyükelçisi Doherty ile Arabahmet bölgesini ziyaret etti

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Amerika Birleşik Devletleri’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ketleen Ann Doherty ile Başkent Lefkoşa’nın tarihi semti Arabahmet bölgesini ziyaret etti.

Arabahmet’in turistik ve kültürel açıdan önemini büyükelçiye aktarma fırsatı bulan Başkan Harmancı, bölgedeki yapılaşma, kültürel gelişim ve bu bölgedeki belediyenin gelecek vizyonu konusunda da bilgi paylaşımında bulundu.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, Harmancı ile Doherty, Arabahmet Kültür ve Sanat Evi’ni de görerek, buradaki sanatsal çalışmaları inceledi.

Gezi,  Çetinkaya Türk Spor Kulübü’nün bulunduğu Zahra Burcu ve Yiğitler Burcu’nun gezilmesi ve bu noktalardan Ledra Palace ve Taksim Sahası’nın da görülmesi ile sona erdi.

Birlikte öğlen  yemeği de yiyen Büyükelçi Doherty ve LTB Başkanı Mehmet Harmancı, cinsiyete dayalı şiddet ve kadın ticareti sorunu konusunda fikir alışverişinde bulundular.

Harmancı, ABD Büyükçelisi Doherty’nin Lefkoşa’ya olan ilgisinden ve kendileri ile kurduğu sıcak temastan memnun olduğunu ifade ederek, bunun devam etmesi temennisinde bulundu.

Kaynak: TAK


Benzer Haberler

“Gayri adil uygulamalar yapılıyor”

Voice Kıbrıs Haber

Su tankeri olan vatandaşlara çağrı!

Voice Kıbrıs Haber

“Amcaoğlu’nun konuşmasından okulları açma niyeti olmadığı anlaşıldı”

Voice Kıbrıs Haber

Dikkat elektrik kesintisi var!

“Hellim gibi küçük bir sorunu çözemezsek Kıbrıs meselesini nasıl çözeceğiz”

Toz bulutları kaç gün daha sürecek?