Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Hasipoğlu "Artış Hayat Pahalılığı oranında yapıldı" Güney Kıbrıs’ın “Schengen” alanına katılım sürecince son aşamaya gelindi Dünya Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Kitulu Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin konuğu oluyor Bengihan “Merkezi Cezaevi’nde yaşanan sorunlara bir an önce çözüm üretilmeli” Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nın bir bölümü kısmi olarak trafiğe kapatılacak Nöbetçi eczaneler (16 Temmuz 2026) Yeni asgari ücret belli oldu! Başbakan Üstel’den yeni teşvik paketi açıklaması “1 Ağustos’tan itibaren yürürlüğe girecek” Galatasaray ile Mauro Icardi yollarını ayırdı Girne Acapulco Kavşağı ile Değirmenlik yol ayrımı trafiğe kapatılacak! SOLOTÜRK, 20 Temmuz’da gösteri uçuşu yapacak Menelau "Türk tarafından kaynaklanan engeller var" Atletizmde Ferdi ve Kulüpler Kıbrıs Şampiyonası düzenleniyor Bağımsızlık Yolu Örgüt Okulu’nda “Marksist İktisat” dersi düzenlendi Türkiye-KKTC doğal gaz hattı projesi Doğu Akdeniz'de yeni ihracat seçenekleri yaratabilir Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı! Zelenski "Biz, AB'nin tam üyesi olmayı hak ediyoruz" BM Genel Sekreteri Guterres, Temmuz’un son haftasında Kıbrıs’ı ziyaret edecek Özdenefe “AP, Kıbrıslı Türk kadınları ve adadaki gerçekliği yok saydı” Sağlık Bakanlığı "Cezaevinde menenjit paniği yaşandığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor" Hasipoğlu "Artış Hayat Pahalılığı oranında yapıldı" Güney Kıbrıs’ın “Schengen” alanına katılım sürecince son aşamaya gelindi Dünya Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Kitulu Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin konuğu oluyor Bengihan “Merkezi Cezaevi’nde yaşanan sorunlara bir an önce çözüm üretilmeli” Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nın bir bölümü kısmi olarak trafiğe kapatılacak Nöbetçi eczaneler (16 Temmuz 2026) Yeni asgari ücret belli oldu! Başbakan Üstel’den yeni teşvik paketi açıklaması “1 Ağustos’tan itibaren yürürlüğe girecek” Galatasaray ile Mauro Icardi yollarını ayırdı Girne Acapulco Kavşağı ile Değirmenlik yol ayrımı trafiğe kapatılacak! SOLOTÜRK, 20 Temmuz’da gösteri uçuşu yapacak Menelau "Türk tarafından kaynaklanan engeller var" Atletizmde Ferdi ve Kulüpler Kıbrıs Şampiyonası düzenleniyor Bağımsızlık Yolu Örgüt Okulu’nda “Marksist İktisat” dersi düzenlendi Türkiye-KKTC doğal gaz hattı projesi Doğu Akdeniz'de yeni ihracat seçenekleri yaratabilir Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı! Zelenski "Biz, AB'nin tam üyesi olmayı hak ediyoruz" BM Genel Sekreteri Guterres, Temmuz’un son haftasında Kıbrıs’ı ziyaret edecek Özdenefe “AP, Kıbrıslı Türk kadınları ve adadaki gerçekliği yok saydı” Sağlık Bakanlığı "Cezaevinde menenjit paniği yaşandığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor"
Dolar
Euro
Sterlin

Zelenski'den Rusya'ya karşı 40 günlük operasyon talimatı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Zelenski'den Rusya'ya karşı 40 günlük operasyon talimatı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Güvenlik Servisi (SBU) ile yaptığı istişarelerin ardından, "savaşı sona erdirmesi için saldırgan devlete baskı uygulamak" amacıyla Rus hedeflerine yönelik 40 günlük bir operasyon onayladığını açıkladı.

Savaşın 1584'üncü gününde Zelenski, Ukrayna güçlerinin cephe hattından 1500 kilometre uzaklıkta bulunan Ufa'daki iki petrol rafinerisini ve cepheye 300 kilometre mesafedeki Krasnodar bölgesinde bir petrol deposunu daha vurduğunu belirtti.

Krasnodar Bölgesi'ne bağlı Krasnoarmeysk ilçesinin yetkilileri de Poltavskaya'daki bir petrol deposunun isabet aldığını doğruladı.

Kırım'da elektrik kesintileri ve akaryakıt krizi

Ukrayna saldırılarının ardından Rusya tarafından yasa dışı olarak ilhak edilen Kırım'da elektrik kesintilerinin artırılacağı bildirildi.

Bölgenin Rusya tarafından atanan valisi, Ukrayna'nın gerçekleştirdiği saldırıların Kırım'ın en büyük şehri Sivastopol'ü karanlıkta bıraktığını kaydetti. Yarımadada yaşanan akaryakıt sıkıntısı nedeniyle halka benzin satışı tamamen yasaklandı.

Kırım sınırındaki Herson bölgesinin Rus kontrolündeki bölümlerinde de elektriğin tamamen veya kısmen kesildiği aktarıldı. Kırım'ın Rus valisi Sergey Aksyonov, bölgeye yönelik tren seferlerinin azaltıldığını duyurdu.

Belarus sınırında askeri hareketlilik

Zelenski, Ukrayna'ya yönelik saldırılarda kullanılan Belarus'taki Rus röle istasyonlarının kapatıldığını açıkladı.

Ukrayna istihbaratının istasyonların kapandığını tespit ettiğini belirten Zelenski, buna karşılık Belarus'un sınır hattında askeri amaçlar dışında bir işlevi olmayan yol altyapısı ile mühimmat ve yakıt depolama tesislerinin inşaatını sürdürdüğünü ifade etti.

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ise Ukrayna'yı, ülkesini savaşa çekmeye çalışmakla suçladı. Rusya'nın yanında durduğunu belirten Lukaşenko, Ukraynalılarla savaşma niyetinde olmadıklarını kaydetti.

Bu gelişmeler üzerine Ukrayna ordusu, Rusya ve Belarus sınırındaki Çernihiv bölgesinde kalan yaklaşık bin sivil için 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere zorunlu tahliye emri verdi.

Hava savunma sistemleri yer değiştirdi

Ukrayna dronlarının hedefi olan Rusya'nın, Moskova gibi kritik noktaları ve Vladimir Putin'in Valday'daki sarayını korumak için hava savunma sistemlerini bu bölgelere kaydırdığı bildirildi. Zelenski, Kırım Yarımadası'nı Rusya ana karasına bağlayan Kerç Köprüsü'nün korunmasına da öncelik verildiğini aktardı.

Öte yandan Reuters, Rusya'nın en büyük dördüncü petrol rafinerisi olan Norsi'nin, Ukrayna'nın dron saldırısında ana arıtma ünitesinin hasar görmesi üzerine faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu.

Fransa donanması ise Akdeniz'de, yaptırımları ihlal ederek Rus petrolü taşıdığından şüphelenilen Kamerun bayraklı "Deliver" adlı bir tankeri durdurdu.

Benzer haberler

Dünya
Zelenski "Biz, AB'nin tam üyesi olmayı hak ediyoruz" 2026-07-16 11:59:50 ABD, İran'a başlattığı son saldırı dalgasını bitirdi 2026-07-16 10:39:45 Afrika'da 400 milyondan fazla kişi içme suyuna erişemiyor 2026-07-16 10:28:17 Yunanistan'da polise karşı binlerce kişi eylem yaptı 2026-07-16 09:52:59 İran "ABD'nin bölgedeki saldırı altyapısını yok etmeye odaklanmış durumdayız" 2026-07-16 09:42:00 Hamaney'in Başdanışmanı "Hürmüz Boğazı İran'a aittir, hiçbir güç İran'ın egemenliğinden alamaz" 2026-07-16 09:02:53 Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola vakası sayısı 2 bini aştı 2026-07-15 22:06:08 Botsvana’da 1305 karatlık elmas çıkarıldı 2026-07-15 21:39:32 İngiltere Başbakanı Starmer "Bu benim siyasi yolculuğumun sonu" 2026-07-15 21:34:40