Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
NASA'nın uzay teleskobu Dünya'ya düşüyor ABD'de idam mahkumuna iki doz ilaç verilmesine rağmen kalbi durmadı Kahve tüketiminde saat ve miktar önemli Döviz piyasalarında günün son rakamları (1 Ekim 2026) Trump'tan "Netanyahu'ya destek" sorusuna "siyasetle ilgilenmiyorum" yanıtı AB'den İngiltere'nin yeniden üye olma olasılığına ilişkin açıklama Karma oyun kaldırılmasına ilişkin yasa Resmi Gazete'de yayımlandı Şirinevler'de feci iş kazası: 20 yaşındaki işçi ağır yaralandı! Trafo odasında meydana gelen patlamada yaralanan 32 yaşındaki Kıb-Tek çalışanı yoğun bakımda! AB'den enerjide fiyat krizi uyarısı Dünya futbolu kaynıyor: Real Madrid, Barcelona'nın kupalarını istiyor Girne'de Ata Tohumu Halk Buluşması'nın ilki yapıldı ACTADA, eğitim programını ilk kez Gazimağusa'ya taşıyor Meslek Edindirme Kursları devam ediyor Yarın iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Tuğcu “Madem hesaplar hazır, neden kamuoyuyla paylaşılmıyor?" Trafikte haftalık bilanço "58 kaza, 23 yaralı, 4 milyon TL'ye yakın hasar" ABD-İran müzakerelerine ilişkin belirsizlik Brent petrolü 100 doların üzerine taşıdı Fileleftheros “Uluslararası bir konferansın toplanması ihtimal dışında değil” Hristodulidis “RMMO’nun ulaştığı seviyeden gururluyum” NASA'nın uzay teleskobu Dünya'ya düşüyor ABD'de idam mahkumuna iki doz ilaç verilmesine rağmen kalbi durmadı Kahve tüketiminde saat ve miktar önemli Döviz piyasalarında günün son rakamları (1 Ekim 2026) Trump'tan "Netanyahu'ya destek" sorusuna "siyasetle ilgilenmiyorum" yanıtı AB'den İngiltere'nin yeniden üye olma olasılığına ilişkin açıklama Karma oyun kaldırılmasına ilişkin yasa Resmi Gazete'de yayımlandı Şirinevler'de feci iş kazası: 20 yaşındaki işçi ağır yaralandı! Trafo odasında meydana gelen patlamada yaralanan 32 yaşındaki Kıb-Tek çalışanı yoğun bakımda! AB'den enerjide fiyat krizi uyarısı Dünya futbolu kaynıyor: Real Madrid, Barcelona'nın kupalarını istiyor Girne'de Ata Tohumu Halk Buluşması'nın ilki yapıldı ACTADA, eğitim programını ilk kez Gazimağusa'ya taşıyor Meslek Edindirme Kursları devam ediyor Yarın iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Tuğcu “Madem hesaplar hazır, neden kamuoyuyla paylaşılmıyor?" Trafikte haftalık bilanço "58 kaza, 23 yaralı, 4 milyon TL'ye yakın hasar" ABD-İran müzakerelerine ilişkin belirsizlik Brent petrolü 100 doların üzerine taşıdı Fileleftheros “Uluslararası bir konferansın toplanması ihtimal dışında değil” Hristodulidis “RMMO’nun ulaştığı seviyeden gururluyum”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

"Yüz yüze eğitimin Eylül'de başlaması mümkündür"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Yüz yüze eğitimin Eylül'de başlaması mümkündür"
Reklam

Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (Yödak), Eylül 2021’de yükseköğretimde yüz yüze eğitimin “güvenli, sağlıklı ve sürdürülebilir” biçimde başlamasını hedeflediklerini belirterek, akademik, idari personel ile öğrencilerin eylül ayına kadar aşılama programına dahil edilerek ivedilikle aşılanmaları ve ülkeye eğitim amaçlı gelecek öğrencilere aşı garantisi verilmesi konusunu Sağlık Bakanlığına yazı ile bildirdiklerini açıkladı.

Yödak Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, konuyla ilgili bir yazılı açıklama yaparak, Güz 2021 eğitim–öğretim yılında üniversitelerin eğitimlerini yüz yüze sürdürebilmesi ve öğrencilerin adaya gelerek eğitimlerini bire bir üniversite ortamında alabilmeleri hedeflediklerini söyledi.

Bu hedef doğrultusunda Sağlık Bakanlığı’na bir yazı gönderdiklerini ifade eden Avcı, açıklamasında şöyle dedi:

“Ülkenin kalkınma hedeflerinde önemli bir yeri olan yükseköğretim sisteminde örgün eğitim faaliyetlerinin Eylül 2021 tarihinden itibaren başlatılması için akademik, idari personel ile öğrencilerin eylül ayına kadar aşılama programına dahil edilerek ivedilikle aşılanmaları ve ülkemize eğitim amaçlı gelecek öğrencilerimize aşı garantisi verilmesinin gereği konusunda KKTC Sağlık Bakanlığı’na da bir yazı ile de bildirdiğimiz bu konunun, KKTC yükseköğretim alanı için önümüzdeki günlerdeki önemini tüm paydaşlarımızın dikkatine getirmenin, YÖDAK’ın asli görevi olan yükseköğretim alanının planlanması ve koordinasyonu açısından gerekliliğinin altını çizmek isteriz. Hedefimiz, Eylül 2021’de yüz yüze eğitimin güvenli, sağlıklı ve sürdürülebilir bir biçimde başlamasıdır.”

Voice Kıbrıs Haber/TAK

Benzer haberler

Featured
NASA'nın uzay teleskobu Dünya'ya düşüyor 1 Eki 2026 22:00 ABD'de idam mahkumuna iki doz ilaç verilmesine rağmen kalbi durmadı 1 Eki 2026 21:50 Kahve tüketiminde saat ve miktar önemli 1 Eki 2026 21:41 Döviz piyasalarında günün son rakamları (1 Ekim 2026) 1 Eki 2026 21:34 Trump'tan "Netanyahu'ya destek" sorusuna "siyasetle ilgilenmiyorum" yanıtı 1 Eki 2026 21:23 AB'den İngiltere'nin yeniden üye olma olasılığına ilişkin açıklama 1 Eki 2026 21:19 Karma oyun kaldırılmasına ilişkin yasa Resmi Gazete'de yayımlandı 1 Eki 2026 21:09 Şirinevler'de feci iş kazası: 20 yaşındaki işçi ağır yaralandı! 1 Eki 2026 21:02 Trafo odasında meydana gelen patlamada yaralanan 32 yaşındaki Kıb-Tek çalışanı yoğun bakımda! 1 Eki 2026 20:53