"Yüz kişilik kitabet kadrosu boş olmasına rağmen, partizanca istihdamlar yapılıyor"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), “birçok bakanlık ve dairede kitabet memuru eksikliği olmasına ve yüz kişilik kitabet kadrosu boş olmasına rağmen hükümetin partizanca istihdamlar yaptığını” savunarak, sendikanın buna karşı “ısrarlı tutumunu” vurgulamak için cuma günü Başbakanlık önünde basın açıklaması yapacağını duyurdu. Sendika, “fırsat eşitliği ve liyakata dayalı istihdam yapılması” çağrısını yineleyecek.
KTAMS Başkanı Güven Bengihan tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Kamu Hizmeti Komisyonu IV. Derece Katip Yardımcısı kadrosu için üç kişilik münhal ilan ederek, 16 Ekim 2022 tarihinde yazılı sınav dün de mülakatlarını tamamlamıştır” denilerek şu ifadelerde bulunuldu:
“Birçok Bakanlık ve dairede kitabet memuru eksikliği olmasına ve yüz kişilik kitabet kadrosu boş olmasına rağmen UBP-DP-YDP Hükümeti liyakata dayalı istihdam yapmak yerine partizanca istihdamlar yaparak yasaya aykırı bir şekilde asıl ve sürekli görevleri geçici işçi ve mevsimlik işçiler eliyle yürütme yolunu tercih etmektedir.”
Bengihan, KTAMS’ın IV. Derece Katip Yardımcısı kadrosunun 100 kişi artırılarak yapılan yazılı sınav sonucuna göre fırsat eşitliğine ve liyakata dayalı istihdam yapılması için Personel Dairesi'ne yazılı talepte bulunduğunu da belirtti.
Güven Bengihan, buna bağlı olarak KTAMS’ın cuma günü saat 10.00’da Başbakanlık önünde basın açıklaması yaparak, “hükümetin son on ayda yaptığı partizanca istihdamlarla ilgili bilgi vereceklerini ve fırsat eşitliği ve liyakata dayalı istihdam yapılması konusundaki ısrarlı duruşunu vurgulayacaklarını” söyledi.
Bengihan, IV. Derece Katip Yardımcısı kadrosu için sınava girip başarılı olan adaylara da sendikanın eylemine katılarak destek verme çağrısında bulundu.
Benzer haberler
Featured
Haspolat Çemberi’nde asfalt yama çalışması yapılacak!
Molehiyada tavsiye dışı bitki koruma ürünü tespit edildi
KTSO "Üretim yapan kesimin sürekli fedakârlık yapmasının beklendiği bir ekonomik düzen sürdürülebilir değil"
Uganda'da cinayet gibi kaza: 20 öğrenci ve okul müdürü öldü
Schengen’e üyelik Kıbrıs sorununa takılıyor
Dinozor tutkunu 9 yaşındaki çocuk, Guinness’e göre en genç müze küratörü oldu
Surlariçi Çocuk Festivali renkli görüntülere sahne oldu
LAÇ Belediyesi ile GAÜ İletişim Fakültesi arasında iş birliği protokolü imzalandı
Borsa güne 0,74 düşüşle başladı



