Yürümek Alzheimer riskini azaltıyor

Voice Kıbrıs Haber
Kayseri Tabip Odasınca Geriatri Merkezi Salonu'nda yapılan Alzheimer konulu panelde konuşan Türkiye Alzheimer Derneği Kayseri Şube Başkanı Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Emel Köseoğlu, hastalığın yaşlılarda görülen bunama (demans) ve unutkanlığın en sık nedeni olduğunu söyledi.
Alzheimer hastalığının 65 yaş üzerindeki kişilerin yaklaşık yüzde 10'unda görüldüğünü belirten Köseoğlu, "Alzheimer hastalığında unutkanlık dışında ayrıca karar vermede zorlanma, konuşurken kelime bulamama, hesap yapamama, kişileri tanıyamama, içe kapanma, sosyal olarak kabul edilemez davranışlar, hırçınlık gibi şikayetler gözlenir. İlerleyen dönemlerde hasta hiçbir iş yapamayıp, tamamen başkalarına bağımlı hale gelir" dedi.
Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi nöroloji uzmanı Dr. Hatice Kübra Şirin ise Alzheimer hastalığı ile ilgili toplum bilincini arttırmaya yönelik “Mavi Dalga” projesinden bahsederek hasta yakınlarına yönelik bilgilendirme toplantılarıyla farkındalığı artırmayı hedeflediklerini kaydetti.
Benzer haberler
Sağlık
Antibiyotik kullanımı sırasında şeker tüketmek bağırsak bakterilerine zarar verebilir
Nöbetçi eczaneler (4 Ekim 2026)
Nöbetçi eczaneler (3 Ekim 2026)
Pandeminin ardından ömür yeniden uzuyor
Nöbetçi eczaneler (2 Ekim 2026)
Kahve tüketiminde saat ve miktar önemli
Nöbetçi eczaneler (1 Ekim 2026)
Nöbetçi eczaneler (30 Eylül 2026)
Bir ilacın kalori yakımını artırdığı belirlendi



