Yunanistan'da hastanelerde görülen "candida auris" mantarı vakalarında artış

Voice Kıbrıs Haber
Yunanistan'da, hastanelerde görülen "candida auris" mantarı vakalarının arttığı bildirildi.
Yunanistan Hastane Doktorları Federasyonu (OENGE) Başkan Yardımcısı Matina Pagoni, MEGA TV’ye yaptığı açıklamada, söz konusu mantarın özellikle yoğun bakım üniteleri ve bağışıklığı baskılanmış hastaların bulunduğu servislerde ortaya çıktığını söyledi.
Pagoni, "Her yıl bu vakalarla karşılaşıyoruz. Ancak bu yıl Avrupa genelinde yüzde 60’lık artış var. Bu, tamamen hastane kaynaklı bir mantar." ifadelerini kullandı.
Mantarın hem antiseptiklere hem de mantar ilaçlarına karşı dirençli olduğuna dikkati çeken Pagoni, hastanelere giriş ve çıkışlarda ellerin dikkatlice yıkanması gerektiğini vurguladı.
Candida auris, yüzeylerde ve tıbbi ekipmanlarda uzun süre canlı kalabilmesi nedeniyle kontrol altına alınması en zor hastane mantarları arasında gösteriliyor.
Benzer haberler
Dünya
İspanya'daki iki hızlı trenin çarpıştığı kazada ölü sayısı 46'ya yükseldi
Kalbi atmasına rağmen morgda bırakılan bebek engelli kaldı
İspanya'daki hızlı tren kazasında en az 10 kişi hayatını kaybetti
İklim değişikliği küresel sağlık acil durumu: Lancet raporu tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi
Artan yakıt maliyetleri lüks yolcu gemisini vurdu: Kamboçya'da mahsur kaldılar
New York'taki müzayedede Nanotyrannus iskeleti 47,3 milyon dolara satıldı
İsrail seçimlerinde neler oluyor? İşte 3 senaryo
İran'a yeni saldırı olacak mı? Trump seçimlerden sonrasını işaret etti
Neil Young Trump'a dava açtı




