Yunanistan'da 6,3 büyüklüğünde deprem

Voice Kıbrıs Haber
Yunanistan'ın Girit adası açıklarında 6,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Fransız haber ajansı AFP, yerel basına dayanarak ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan olmadığını bildirdi.
Atina Gözlemevi yaptığı yazılı açıklamada, depremin yerel saatle 12.24’te meydana geldiğini ve merkez üssünün Atina'nın 405 kilometre güneydoğusunda ve Girit adasındaki Zakros köyüne 24 kilometre uzaklıkta olduğunu kaydetti.
Yerel basın, depremin Girit'te ve Ege Denizi'ndeki Oniki Adalar'da hissedildiğini söyledi.
Yunan sismolog Gerassimos Papadopoulos Skai radyosuna verdiği demeçte, "(Depremin) merkez üssü denizde, yerleşim yerlerinden çok uzakta" dedi.
Girit adasında 27 Eylül'de meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremde 1 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi yaralanmış, bazı evler de hasar görmüştü.
(AA)
Benzer haberler
Dünya
Trump'tan "Irak işgali" açıklaması "Yanlış ülkeye saldırdılar"
Almanya'nın Münih kentinde kuraklık nedeniyle su kullanımına kısıtlama getirildi
Bahreyn'de sirenler çaldı, halka güvenli bölgelere gitme çağrısı yapıldı
Trump "Hürmüz Boğazı, İran hariç gemi trafiğine açık"
Avrupa Kamu Savcılığı Yunanistan'da milyonlarca euroluk yolsuzluk ortaya çıkardı
Berlin'de protestocu aktivistlere polisten sert müdahale
Yarı vücudu uçağın dışına savrulan yolcunun eşi o anları anlattı 'Öleceksek birlikte ölelim dedim'
Yunanistan'ın Eğriboz Adası'ndaki orman yangını nedeniyle bir köy tahliye edildi
Nijerya'da toprak kayması: 5 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi kayıp



