Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Aktunç “İyi bir planlama ile Lefkoşa’yı başkent standartlarına taşıyacağız” KTTB ve EHHD “Sağlıkta dijital dönüşüm bir zorunluluktur” Şehit Turgut Ortaokulu'nda ilk gün dondurma ziyafetiyle başladı Girne Bandabulya Gastronomi ve Kültür Evi Projesi kapsamında protokol imzalandı Yeni görevlerine atanan üç yargıç yarın törenle yemin edecek Kalopanayiotis'te iki toplumlu köy panayırı düzenleniyor Yarın bazı bölgelerde 4 saatlik kesinti olacak Ekinci “Somut sonuç üreten bir yönetim anlayışı ortaya koyacağız” Medya Etik Kurulu Başkanı Tümay Tuğyan oldu Egzotik türü Şeker Planörleri koruma altına alındı KTTB ve EHHD, Hasta Hakları Lefkoşa Deklarasyonu hazırladı Çamlıbel'de park halindeki araçta yangın: Dumandan etkilenen 1 kişi tedavi altında Özersay “Yüksek Öğrenim Dairesi Müsteşarlık seviyesine çıkarılacak” Mormenekşe'de alkollü sürücü kazaya neden oldu Gemi Faciasının Araştırılmasına İlişkin Meclis Araştırma Komitesi çalışmalarına bugün başlıyor UKÜ, “Best Global Universities” sıralamasında ada birincisi oldu CTP "Eğitim böyle yönetilmez" Orçan “Çocuklarımızın daha güzel ve güvenli bir ortamda eğitim alması için çalışıyoruz" Japonya'da 100 yaş üstü nüfus, ilk kez 100 binin üzerine çıktı Küresel piyasalarda yükselen tahvil faizleri ve yapay zeka baskısı sürüyor Aktunç “İyi bir planlama ile Lefkoşa’yı başkent standartlarına taşıyacağız” KTTB ve EHHD “Sağlıkta dijital dönüşüm bir zorunluluktur” Şehit Turgut Ortaokulu'nda ilk gün dondurma ziyafetiyle başladı Girne Bandabulya Gastronomi ve Kültür Evi Projesi kapsamında protokol imzalandı Yeni görevlerine atanan üç yargıç yarın törenle yemin edecek Kalopanayiotis'te iki toplumlu köy panayırı düzenleniyor Yarın bazı bölgelerde 4 saatlik kesinti olacak Ekinci “Somut sonuç üreten bir yönetim anlayışı ortaya koyacağız” Medya Etik Kurulu Başkanı Tümay Tuğyan oldu Egzotik türü Şeker Planörleri koruma altına alındı KTTB ve EHHD, Hasta Hakları Lefkoşa Deklarasyonu hazırladı Çamlıbel'de park halindeki araçta yangın: Dumandan etkilenen 1 kişi tedavi altında Özersay “Yüksek Öğrenim Dairesi Müsteşarlık seviyesine çıkarılacak” Mormenekşe'de alkollü sürücü kazaya neden oldu Gemi Faciasının Araştırılmasına İlişkin Meclis Araştırma Komitesi çalışmalarına bugün başlıyor UKÜ, “Best Global Universities” sıralamasında ada birincisi oldu CTP "Eğitim böyle yönetilmez" Orçan “Çocuklarımızın daha güzel ve güvenli bir ortamda eğitim alması için çalışıyoruz" Japonya'da 100 yaş üstü nüfus, ilk kez 100 binin üzerine çıktı Küresel piyasalarda yükselen tahvil faizleri ve yapay zeka baskısı sürüyor
Dolar
Euro
Sterlin

"Yunanistan bizim siyasi, ekonomik muhatabımız değildir"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Yunanistan bizim siyasi, ekonomik muhatabımız değildir"
Reklam

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde yaptığı konuşmada, Yunanistan'ın Türkiye'ye ait F-16 uçaklarına radar kilidi atmasına ilişkin, "Düşmanca bir davranıştır. Hele bu uçak NATO görevi icra ediyorsa direkt NATO'ya yapılmış demektir. Aslında bize değil NATO ve müttefiklere meydan okunmuştur." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Konseri'ne katılıyor.

 Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde: "Bu yıl ilk defa 30 Ağustos Zafer Bayramı tebrikatında milli mücadele kahramanlarımızın aile efradı da yer aldı. Biz maalesef tarihine yeteri kadar sahip çıkamayan bir milletiz. Halbuki ordumuzun nüvessilini teşkil eden Kara Kuvvetlerinin kuruluşunun 2231'inci yıl dönümünü geride bırakan dünyanın dört bir yanında devlet geleneğinin temellerine ilişkin her gün yeni bulgular elde eden bir milletiz. Hepsini bir kenara bıraktım Anadolu'daki varlığımızın kökenlerine ve devletlerimizin gücüne bile hakııyla nüfus edemediğimiz dönemler geçirdik.

Aynı satih yaklaşımın milli mücadelemiz konusunda da yaşandığını itifar etmeliyiz. Anadolu'daki son devletimizin ilk asrını geride bırakmaya hazırlandığımız şu dönemde artık tartihimizi daha iyi öğrenmemizi ecdadımızı daha iyi anlamamızın önünde hiç bir mani kalmadığına inanıyorum. Daha önce Sarıkamış'ta yapılan taarruzların istediğimiz sonuçlara ulaşmadığını biliyoruz. Büyük Taarruz makus talihimizi yenerek tarihi ve önemli bir dönüm noktasıdır. Milli mücadeleyi vatan topraklarını pis ayaklarıyla kirleten düşmanla yedi düvele karşı da yürüttük. 26 Ağustos sabahı ordumuz düşmanın çoğunu imha etmişti. Komutanlarımız cephenin içinde, savaşı idare ederken, Yunan ordusu emir almaya çalışıyordu. Biz vatanımızı savunma azmiyle mücadele ediyorduk.

YUNANİSTAN BİZİM SİYASİ, EKONOMİK MUHATABIMIZ DEĞİLDİR

Yunanistan bizim ne siyasi ne ekonomik ne de askeri olarak dengimiz ve muhatabımız değildir. Son günlerde yaşanan gelişmeler gerçeği herkesin önüne sermiştir. F-16 uçaklarımıza Rus menşeli S-300 tarafından radar kilidi atılmıştır. Düşmanca bir davranıştır. Hele bu uçak NATO görevi icra ediyorsa direkt NATO'ya yapılmış demektir. Aslında bize değil NATO ve müttefiklere meydan okumuştur.

ABD'YE F-35 TEPKİSİ

Bu adımımız F-35 uçaklarının verilmemesinden, ambargolara maruz bırakılmaya varan fiili eylemlerle karşılanmıştı. Aynı Amerika'nın S-300 sistemlerinin harekete geçirilmesine nasıl tepki vereceğini merak ediyoruz. Biz F-35 ve S-400'leri aynı sistemde kullanmazdık. Sınır tanımayan Yunanistan'ın bu pervasızlığı yapacağından kimsenin şüphesi olmasın. Mesele Rus hava sistemleri ile ABD sistemlerini bir arada kullanmak değil Türkiye'dir. Talep ettiğimiz uçakların verilmesinin bizim için tek anlamı ülkemize karşı gösterilen dostluğun işareti olmasıdır. Bundan 11 yıl önce 2023 hedeflerimizi ilan ettiğimde kendi akıllarınca bizle dalga geçenler sahip olduğumuz üretim ve ihracat gücünde öncelik koşma gayretindedir. 2053 vizyonuyla ülkemizi dünyanın en üst seviyesine çıkarmayı planlıyoruz. Bizden esirgenen her ürünü üretme kabiliyetine sahibiz.

YUNANİSTAN'IN ADALARA ÜSLER TESİS ETMESİ TÜRKİYE İÇİN ANLAM TEŞKİL ETMEZ Türkiye kendine yakışanı yaptı, yapıyor ve yapacaktır. Bunu herkes bilsin. Yunanistan'ın adalara üsler tesis etmesi Türkiye için hiçbir zaman anlam teşkil etmez. Burada düşünmesi gereken Yunanistan'a bunca desteği verenler. Bundan sonra kendileri ne yaparlar bilemem. Ordularımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere tüm milli kahramanlarımızı rahmetle yad ediyorum."

Benzer haberler

Türkiye
Türkiye’de üç madde içeren bitki koruma ürünleri yasaklanacak 14 Eyl 2026 19:15 Ankara'da 66 milyon yıllık fosil bulundu 14 Eyl 2026 19:01 Kazakistan ve Türkiye geri kabul anlaşması imzaladı 12 Eyl 2026 12:05 Akdeniz'de petrol kaynaklı deniz kirliliğine müdahale tatbikatı 11 Eyl 2026 19:51 Özel, Erdoğan’a 800 bin lira tazminat ödeyecek 10 Eyl 2026 20:31 THY'den KKTC uçuşlarında avantajlı bilet kampanyası 9 Eyl 2026 21:32 ÖSYM duyurdu: e-YDS başvuruları başladı 9 Eyl 2026 19:32 Gürcistan'dan kalkan özel uçak Rize açıklarında denize acil iniş yaptı 9 Eyl 2026 19:00 Gürlek “Kazayla ilgili adli işbirliği süreci Adalet Bakanlığındaki ilgili birimlerce hassasiyetle takip ediliyor” 8 Eyl 2026 19:17