Yunan hükümeti aşısızlara baskıyı artırıyor
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Yunan hükümeti, aşı olmayan vatandaşlarına karşı baskıyı artırıyor. Başbakan Mitsotakis, aşı olmayanların bundan sonra gastronomi hizmeti veren veya kültürel etkinlik yapılan iç mekanlara alınmayacağını açıkladı.
Mitsotakis, "Bazılarının davranışları yüzünden bu ülkeyi tekrar kapatmayacağız" dedi.
Mitsotakis, bu önlemlerin sebebini "Şu anda yoğun bakımdaki hastaların yüzde 99'u aşı olmayan kişiler" diyerek gerekçelendirdi. Yunanistan'ın diğer ülkeler gibi çifte tehdit altında olduğunu ifade eden Yunan Başbakan, bu iki tehdidi "agresif Delta varyantı ve aşısızlar" olarak sıraladı. Mitsotakis, "Tehlikede olan Yunanistan değil, aşı olmayanlar" diye konuştu. Yunan hükümeti, ordu mensuplarına da aşı zorunluluğu getirmeyi planlıyor.
Vaka sayıları tırmanışta
Yunanistan'da gevşeme kararlarının hayata geçirilmesinin ardından son 10 gündür vakalar yine tırmanışa geçmiş durumda. Uzmanlar, vaka artışını gece eğlence mekanlarınınaçılmasına bağlıyor. Yunanistan'da son 14 günlük insidans oranı 100 bin kişide 70 olarak açıklandı.
Yunanistan'da eğlence mekanları geçtiğimiz günlerde açılmıştı
Yunanistan, 26 yaşın altındaki grupta aşılanmayı teşvik için hediye çeki vereceğini açıklamıştı. İlk doz aşısını olanlar, 150 euro değerinde dijital çeki turizm ve eğlence sektörlerindeki faaliyetlerde kullanabiliyor.
© Deutsche Welle Türkçe Benzer haberler
Dünya
ABD Temsilciler Meclisi, Trump yönetiminin İran'la savaş yetkilerini kısıtlama yönünde karar aldı
Belçika'da "sıcak hava dalgası nedeniyle yüzyılın en ölümcül 2. günü" yaşandı
Almanya'da bankada soygun girişiminde bulunan şüpheli müşterileri rehin aldı
ABD'de milyonlarca yumurtada salmonella şüphesi
Rusya'da savaş uçağı eğitim sırasında düştü
ABD'nin Texas eyaletinde 5,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Rubio “İran bir anlaşma yapmaya hazır değil”
Çölün en dirençli hayvanları bile aşırı sıcaklara yenik düşüyor
Rusya, Odessa Limanı’nı vurdu


