Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
41 yaşındaki şahıs yaşamını yitirdi Büyük Av 1 Kasım'da başlıyor Demokrat Parti, Lefkoşa ve Girne Belediyesi başkan adaylarını açıkladı POLVAK, öğrencilere yangın güvenliği konusunda eğitim verdi Petrol-İş’in grevi ikinci gününde… Kolozali “Mücadelemiz sürecek” Yücetürk "Görme engelliler için engelsiz bir yaşam alanı oluşturulmalı" Ercan Havalimanı otoparkında ilk 30 dakika ücretsiz Borsa güne 0,54 düşüşle başladı YDÜ İletişim Fakültesi ile Umut-Rüzgar Medya arasında iş birliği protokolü imzalandı Bellapais’te doğa ve kültür yürüyüşü düzenlendi Tur gemisinden denize atlayan kadın 20 saat sonra yüzerken bulundu Tüp gaza okkalı zam! Altın yükselişe geçti, rüzgar tersine döndü İstanbul felaketi yaşadı... Birçok bölgeyi sel bastı, 2 kişi hayatını kaybetti Döviz kurlarında son durum (15 Ekim 2026) En son hava durumu tahminleri (15 Ekim 2026) Tahran'dan İstanbul'a giden yolcu uçağı acil iniş yaptı Döviz piyasalarında günün son rakamları (14 Ekim 2026) Zayıflama ilaçlarına dikkat! Trump "İran'a ne yapacağımızı bekleyin ve görün" 41 yaşındaki şahıs yaşamını yitirdi Büyük Av 1 Kasım'da başlıyor Demokrat Parti, Lefkoşa ve Girne Belediyesi başkan adaylarını açıkladı POLVAK, öğrencilere yangın güvenliği konusunda eğitim verdi Petrol-İş’in grevi ikinci gününde… Kolozali “Mücadelemiz sürecek” Yücetürk "Görme engelliler için engelsiz bir yaşam alanı oluşturulmalı" Ercan Havalimanı otoparkında ilk 30 dakika ücretsiz Borsa güne 0,54 düşüşle başladı YDÜ İletişim Fakültesi ile Umut-Rüzgar Medya arasında iş birliği protokolü imzalandı Bellapais’te doğa ve kültür yürüyüşü düzenlendi Tur gemisinden denize atlayan kadın 20 saat sonra yüzerken bulundu Tüp gaza okkalı zam! Altın yükselişe geçti, rüzgar tersine döndü İstanbul felaketi yaşadı... Birçok bölgeyi sel bastı, 2 kişi hayatını kaybetti Döviz kurlarında son durum (15 Ekim 2026) En son hava durumu tahminleri (15 Ekim 2026) Tahran'dan İstanbul'a giden yolcu uçağı acil iniş yaptı Döviz piyasalarında günün son rakamları (14 Ekim 2026) Zayıflama ilaçlarına dikkat! Trump "İran'a ne yapacağımızı bekleyin ve görün"
Dolar —
Euro —
Sterlin —

YSK propaganda sürecinde uyulması gereken kuralları açıkladı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
YSK propaganda sürecinde uyulması gereken kuralları açıkladı
Reklam

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 25 Aralık tarihinde yapılacak Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimleri için yarın seçim propaganda sürecinin başlayacağını açıkladı.

YSK’dan yapılan açıklamada, bu süreçte uyulması gereken kurallara yer verildi.

Bu doğrultuda seçimlere katılan siyasal partiler, bağımsız adaylar, duvar ilanı asmakta, el ilanı ve her türlü matbua dağıtmakta serbest olacağı bildirildi.

Ancak, oy verme gününden önceki gün saat 18.00’den sonra ilan, beyanname, genelge, açık mektup ve her çeşit propaganda niteliği taşıyan matbuanın dağıtılması, yapıştırılması, asılması ve satılması yasak olacak.

Oy pusulası örneklerinin her zaman dağıtılabileceği kaydedilen YSK açıklamasında propaganda için kullanılan duvar ilanları ile el ilanları ve diğer her türlü matbua üzerinde, Türk bayrağı, KKTC bayrağı, dini ibareler, Arap harfleri ile yazılar bulundurulmasının yasal olduğu vurgulandı.

Siyasal partilerin ve bağımsız belediye başkan adaylarının propaganda için duvar ilanları, şehir ve kasabalarda İlçe Seçim Kurullarınca, köylerde köy ihtiyar heyetlerince gösterilecek yerlere asılması gerekiyor.

Diğer kurallar şu şekilde:

“Bağımsız muhtar ve İhtiyar Heyeti Üyeliği adaylarına, talep etmeleri halinde, şehir ve kasabalarda ilgili İlçe Seçim Kurulları tarafından, köylerde köy ihtiyar heyetleri tarafından duvar ilanı asmak üzere yer tespiti yapılır. Bağımsız muhtar adaylarının ve İhtiyar Heyeti Üyeliği adaylarının duvar ilanları, masraflarını kendilerinin karşılayacağı portatif (taşınabilir) panolar üzerinde teşhir edilir. Adaylar ve siyasal partiler, özel araçlarına ve özel taşınmaz mallarının cam, pencere ve kapılarına iç taraftan olmak koşulu ile duvar ilanları asmakta serbesttirler.

Talep eden her siyasal partiye ve her bağımsız belediye başkan adayına, aynı ölçüde saha verilir ve şehir ve kasabalarda, ilçe seçim kurulları, köylerde muhtar ve ihtiyar heyetleri tarafından o bölgede seçime katılan siyasal partiler ve bağımsız belediye başkan adaylarından başvuranların temsilcileri önünde ad çekme ile bunların o sahadaki ilânlarının yer sırası saptanır.

Gösterilen yerlerden başka herhangi bir yerde ilân asılması, yapıştırılması veya teşhiri yasaktır”

Benzer haberler

Featured
41 yaşındaki şahıs yaşamını yitirdi 15 Eki 2026 11:25 Büyük Av 1 Kasım'da başlıyor 15 Eki 2026 11:19 Demokrat Parti, Lefkoşa ve Girne Belediyesi başkan adaylarını açıkladı 15 Eki 2026 11:14 POLVAK, öğrencilere yangın güvenliği konusunda eğitim verdi 15 Eki 2026 10:40 Petrol-İş’in grevi ikinci gününde… Kolozali “Mücadelemiz sürecek” 15 Eki 2026 10:31 Yücetürk "Görme engelliler için engelsiz bir yaşam alanı oluşturulmalı" 15 Eki 2026 10:23 Ercan Havalimanı otoparkında ilk 30 dakika ücretsiz 15 Eki 2026 10:18 Borsa güne 0,54 düşüşle başladı 15 Eki 2026 10:15 YDÜ İletişim Fakültesi ile Umut-Rüzgar Medya arasında iş birliği protokolü imzalandı 15 Eki 2026 09:50