Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Rusya-Ukrayna enerji ateşkesi: Trump "Her iki taraf da ihlal etti" Altında fırtına öncesi sessizlik Panama'da 6,1 büyüklüğünde deprem Döviz kurlarında son durum (13 Ekim 2026) En son hava durumu tahminleri (13 Ekim 2026) Yeni rapora göre İngiltere Avrupa Birliği'ne hızlı giriş yapabilir Fransa'da süpermarketlere siber saldırı: Sıcaklıklara müdahale edildi, donmuş ürünler bozuldu Kunduzun kemirdiği kablolar nedeniyle 1600 hane elektriksiz kaldı Döviz piyasalarında günün son rakamları (12 Ekim 2026) Euro-Med "Gazze'de 3 yıllık soykırımda 10 binden fazla çocuk uzuv kaybı yaşadı" Cumhurbaşkanı Erhürman’ın Ankara programı ertelendi “Kıbrıs’ta Osmanlı İzleri” Fotoğraf Sergisi açılıyor KTEZO, Sosyal Hizmetler Dairesi ve Merkezi Cezaevi işbirliğinde cezaevinde mesleki eğitim programı başlıyor “Türk Dünyası Diyalogları: Ortak Gelecek Ortak Vizyon Paneli” Lefkoşa'da yapıldı Tuğcu “Çalışma Bakanı ile görüşmemiz, samimi ve yapıcı geçti” Mehmetçik Belediyesi eski meclis üyelerinden açıklama “Belediyeyi borçsuz devrettik” Sosyal medya kullanıcıları "akışın" dışında kalmaktan endişe duyuyor Borsa günü yüzde 0,94 değer kaybederek tamamladı Olguner “Güneş panelleri kurulurken öncelik insan hayatı olmalı” Özersay “Sosyal medya hesaplarımızı kapatıp sesimizi kısmaya çalışıyorlar” Rusya-Ukrayna enerji ateşkesi: Trump "Her iki taraf da ihlal etti" Altında fırtına öncesi sessizlik Panama'da 6,1 büyüklüğünde deprem Döviz kurlarında son durum (13 Ekim 2026) En son hava durumu tahminleri (13 Ekim 2026) Yeni rapora göre İngiltere Avrupa Birliği'ne hızlı giriş yapabilir Fransa'da süpermarketlere siber saldırı: Sıcaklıklara müdahale edildi, donmuş ürünler bozuldu Kunduzun kemirdiği kablolar nedeniyle 1600 hane elektriksiz kaldı Döviz piyasalarında günün son rakamları (12 Ekim 2026) Euro-Med "Gazze'de 3 yıllık soykırımda 10 binden fazla çocuk uzuv kaybı yaşadı" Cumhurbaşkanı Erhürman’ın Ankara programı ertelendi “Kıbrıs’ta Osmanlı İzleri” Fotoğraf Sergisi açılıyor KTEZO, Sosyal Hizmetler Dairesi ve Merkezi Cezaevi işbirliğinde cezaevinde mesleki eğitim programı başlıyor “Türk Dünyası Diyalogları: Ortak Gelecek Ortak Vizyon Paneli” Lefkoşa'da yapıldı Tuğcu “Çalışma Bakanı ile görüşmemiz, samimi ve yapıcı geçti” Mehmetçik Belediyesi eski meclis üyelerinden açıklama “Belediyeyi borçsuz devrettik” Sosyal medya kullanıcıları "akışın" dışında kalmaktan endişe duyuyor Borsa günü yüzde 0,94 değer kaybederek tamamladı Olguner “Güneş panelleri kurulurken öncelik insan hayatı olmalı” Özersay “Sosyal medya hesaplarımızı kapatıp sesimizi kısmaya çalışıyorlar”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

"Yoksul bireylerin ihtiyaçları için devlet bütçesinde ayrılan para çok yetersiz"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Yoksul bireylerin ihtiyaçları için devlet bütçesinde ayrılan para çok yetersiz"
Reklam

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü'nün, "Sosyal Politikalarda Sorunlar ve Çözümler Raporu" kapsamında yürüttüğü ziyaretlerin adresi bu kez Mağusa oldu. CTP Kadın Örgütü Başkanı Doğuş Derya, Mağusa Milletvekili Şifa Çolakoğlu, Kadın Örgütü Dış İlişkiler Sekreteri Simge Okburan, Mağusa Kadın Örgüt Başkanı Mine Karaca, İYK üyeleri Asya İlktaç, Rana Erozan Uluçay, Halide Dalokay, Esen Beyköylü ve Özge Akdeniz'in katılımıyla oluşan heyet, Mağusa bölgesinde bulunan özel yaşlı bakım evlerini, Sosyal Hizmetler Dairesi'ni ve İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Yapılan ziyaretlerde derinleşen yoksulluk ile birlikte artan sorunlar detaylı bir şekilde ele alındı. 

Yapılan görüşmelerin ardından açıklama yapan Kadın Örgütü Başkanı Derya, “Diğer sosyal politika alanlarında olduğu gibi bakıma muhtaç hasta, yaşlı, engelli ve yoksul bireylerin ihtiyaçları için devlet bütçesinde ayrılan para çok yetersiz. Bu yüzden bakıma muhtaç insanların barınma sorununun her gün arttığını gözlemledik. Maalesef evsizlik sorunu çığ gibi büyüyor” dedi. Ekonomik kriz ile birlikte yoksulluğun derinleştiğini ifade eden Derya, kırılgan grupların sayısının çoğaldığını belirtti.

Özel yaşlı bakım evlerinin dahi mali kaynak zorluğu yaşadığını belirten Derya, “Bakım evlerinde çalışacak personelde ihtiyaç duyulan sertifikasyon kriterleri belirlenmiş değil, yine bakımevlerinde bulunması gereken lojistik ve medikal gereklilikler ile çalışma saatlerini düzenleyen bir yönetmelik olmadığı için ciddi sıkıntılar yaşanıyor” dedi. Derya kronik ruh hastalıklarına sahip bireylerin yaşlı bakım evlerinde barınmak zorunda kaldığını, birçok bakıma muhtaç yaşlının ise bakımevlerinin az olmasından dolayı yer bulamadığını belirtti. Yaşlı ve hastaların birçoğunun sosyal yardım alan yoksul ve kimsesiz kişiler olduğunu belirten Derya,  sosyal yardım maaşlarının bakım evlerinin kira, personel maaşları, mutfak giderleri, elektrik ve su faturaları gibi sabit giderlere harcanmak zorunda olduğunu söyledi. 

Sosyal Hizmetler Dairesi ile yaptıkları görüşmelerde evsizlik sorununun büyüdüğünü gördüklerini anlatan Derya, en temel insan haklarından biri olan barınma hakkının ortadan kalkmaya başladığını, bu konuyla ilgili derhal önlem alınmazsa ileride ciddi sıkıntılar yaşanacağını belirtti. 

Benzer haberler

Featured
Rusya-Ukrayna enerji ateşkesi: Trump "Her iki taraf da ihlal etti" 13 Eki 2026 08:51 Altında fırtına öncesi sessizlik 13 Eki 2026 08:45 Panama'da 6,1 büyüklüğünde deprem 13 Eki 2026 08:42 Döviz kurlarında son durum (13 Ekim 2026) 13 Eki 2026 08:12 En son hava durumu tahminleri (13 Ekim 2026) 13 Eki 2026 08:09 Yeni rapora göre İngiltere Avrupa Birliği'ne hızlı giriş yapabilir 12 Eki 2026 22:05 Fransa'da süpermarketlere siber saldırı: Sıcaklıklara müdahale edildi, donmuş ürünler bozuldu 12 Eki 2026 21:59 Kunduzun kemirdiği kablolar nedeniyle 1600 hane elektriksiz kaldı 12 Eki 2026 21:51 Döviz piyasalarında günün son rakamları (12 Ekim 2026) 12 Eki 2026 21:47