Yoannidis “Kıbrıs Schengen’e hazır”

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Rum Göç ve Uluslararası Koruma Müsteşarı Nikolas Yoannidis, “Kıbrıs’ın Schengen’e katılıma hazır olduğu” iddiasında bulundu.
“RikNews” sitesinin haberine göre, Lüksemburg’da gerçekleştirilen “İç İşleri ve Adalet Konseyi” toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada Yoannidis, “artık gereken şeyin siyasi karar olduğunu” söyledi.
Yoannidis açıklamasının devamında İspanya’nın Kuzey Afirka’daki toprağı Septe’ye yönelik kaçak mülteci sorununa da değinerek, AB’nin bu durumlarda koordineli çalışması gerektiğini vurguladı ve İspanya’ya destek belirtti.
Mültecilerin ülkelerine geri dönüşleri konusunda üçüncü ülkelerle iş birliği yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Yoannidis toplu göç akınları konusunda AB’nin daha hızlı bilgilendirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
Benzer haberler
Featured
Çamlıbel, Gaziveren, Yeşilırmak ve Zaferburnu'na 30 kilogramın üzerinde yağış düştü
Güney'de 2013 krizinden etkilenenlere 28,7 milyon euroluk ödeme yapılacak
Gemi faciasında kayıp bir naaşa daha ulaşıldı
Meclis Genel Kurulu perşembe günü toplanacak
2026’da 20 yeni kimlik tespiti yapıldı
Elektrik Mühendisleri Odası, EUREL’e üye oldu
Marinakis “Great Sea Interconnector projesi programlandığı şekilde ilerleyecek”
KTÖS “Öğretmenlerin haklarını ve kamusal eğitimi savunmaya devam edeceğiz”
HP'den sağlıkta yeni model: Genel Sağlık Sigortası Sistemi önerisi



