Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İlk aşamada beş bölümün faaaliyette olacağı Ürün Güvenliği ve Metroloji Laboratuvarı hizmete giriyor Yarın birçok bölgeye 3 saat elektrik verilemeyecek Borsadan rekor işlem hacmi ÖSYM duyurdu: e-YDS başvuruları başladı Üstel " 8 bölgede sosyal konut projeleri için online başvurular başlıyor" ABD yeni Büyükelçisi Breslow güven mektubunu Hristodulidis'e sundu Gürcistan'dan kalkan özel uçak Rize açıklarında denize acil iniş yaptı KKTC, İzmir’de düzenlenen fuarda temsil ediliyor Üstel "Derin sularda arama kabiliyetine ve özel teknik donanımlara sahip gemi yarın İstanbul'dan yola çıkıyor" Akpınar, yetkililer ve denizcilik sektörünü ortak bir çalışma masasında buluşmaya çağırdı GMO’dan Batı Nil Virüsü ilaçlamaları için uyarı: Su ve gıda güvenliği gözetilmeli Nöbetçi eczaneler (9 Eylül 2026) Araştırma “Çok sıcak içecekler yemek borusuna zarar verebilir ve kanser riskini artırabilir” Denktaş "Gemi faciası ülkedeki 'organize sorumsuzluğun' sonucudur" Çavuşoğlu "Riskli okullar belirlendi, güçlendirme ve yeniden yapım programı başlatıldı" Avcıoğlu “KKTC, tarihinin en ağır yönetimsel ve ahlaki krizini yaşıyor” Gedik “Yasaların varlığı değil, uygulanıp uygulanmadığı sorgulanmalı” Güney Kıbrıs’ta ambulans uçak alımı gündemde "Enerji Depolamada Aküye Bakış" panel ve çalıştayının sonuç raporu kamuoyuyla paylaşıldı Erhürman “Yeni Güven Artırıcı Önlemler üzerinde uzlaşı yok” İlk aşamada beş bölümün faaaliyette olacağı Ürün Güvenliği ve Metroloji Laboratuvarı hizmete giriyor Yarın birçok bölgeye 3 saat elektrik verilemeyecek Borsadan rekor işlem hacmi ÖSYM duyurdu: e-YDS başvuruları başladı Üstel " 8 bölgede sosyal konut projeleri için online başvurular başlıyor" ABD yeni Büyükelçisi Breslow güven mektubunu Hristodulidis'e sundu Gürcistan'dan kalkan özel uçak Rize açıklarında denize acil iniş yaptı KKTC, İzmir’de düzenlenen fuarda temsil ediliyor Üstel "Derin sularda arama kabiliyetine ve özel teknik donanımlara sahip gemi yarın İstanbul'dan yola çıkıyor" Akpınar, yetkililer ve denizcilik sektörünü ortak bir çalışma masasında buluşmaya çağırdı GMO’dan Batı Nil Virüsü ilaçlamaları için uyarı: Su ve gıda güvenliği gözetilmeli Nöbetçi eczaneler (9 Eylül 2026) Araştırma “Çok sıcak içecekler yemek borusuna zarar verebilir ve kanser riskini artırabilir” Denktaş "Gemi faciası ülkedeki 'organize sorumsuzluğun' sonucudur" Çavuşoğlu "Riskli okullar belirlendi, güçlendirme ve yeniden yapım programı başlatıldı" Avcıoğlu “KKTC, tarihinin en ağır yönetimsel ve ahlaki krizini yaşıyor” Gedik “Yasaların varlığı değil, uygulanıp uygulanmadığı sorgulanmalı” Güney Kıbrıs’ta ambulans uçak alımı gündemde "Enerji Depolamada Aküye Bakış" panel ve çalıştayının sonuç raporu kamuoyuyla paylaşıldı Erhürman “Yeni Güven Artırıcı Önlemler üzerinde uzlaşı yok”
Dolar
Euro
Sterlin

YKS'nin üçüncü ve son oturumu YDT saat 15.45'te yapılacak

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
YKS'nin üçüncü ve son oturumu YDT saat 15.45'te yapılacak
Reklam

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 81 il ve Lefkoşa'da düzenlenen ve 2 milyon 573 bin 156 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) tamamlandı.

YKS'nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT) dün yapılmasının ardından bugün saat 10.15'te başlayan ikinci oturum AYT de sona erdi. 8 bin 789 binada, 150 bin 140 salonda uygulanan sınavda 345 bin 898 kişi görev aldı.

Toplam 2 milyon 573 bin 156 adayın başvurduğu AYT'de adaylara soruları yanıtlamaları için 180 dakika süre verildi. Başvuranlar arasında 9 bin 528 engelli aday da yer aldı.

Adaylar, AYT'de Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi'nde 40 soru, Sosyal Bilimler-2 Testi'nde 40 soru, Matematik Testi'nde 40 soru, Fen Bilimleri Testi'nde 40 soru yanıtladı.

- Son oturum YDT

Üçüncü ve son oturum Yabancı Dil Testi (YDT) de bugün saat 15.45'te uygulanacak ve adaylara 120 dakika süre verilecek. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak sınavda toplam 80 soru yer alacak.

Bu yıl YDT'de İngilizceden 316 bin 572, Arapçadan 13 bin 774, Almancadan 4 bin 705, Fransızcadan 1745, Rusçadan 1218 kişi sınava girecek.

YDT'ye 1165 engelli aday katılacak. Sınav, 1434 binada, 16 bin 811 salonda uygulanacak ve 49 bin 108 kişi görev alacak.

Engelli adaylar için 2023 YKS'de, üç oturumda toplam 10 bin 103 okuyucu ve işaretleyici görev yapacak.

ÖSYM takvimine göre YKS sonuçları 20 Temmuz'da açıklanacak.

Benzer haberler

Featured
İlk aşamada beş bölümün faaaliyette olacağı Ürün Güvenliği ve Metroloji Laboratuvarı hizmete giriyor 9 Eyl 2026 20:36 Yarın birçok bölgeye 3 saat elektrik verilemeyecek 9 Eyl 2026 19:42 Borsadan rekor işlem hacmi 9 Eyl 2026 19:36 ÖSYM duyurdu: e-YDS başvuruları başladı 9 Eyl 2026 19:32 Üstel " 8 bölgede sosyal konut projeleri için online başvurular başlıyor" 9 Eyl 2026 19:18 ABD yeni Büyükelçisi Breslow güven mektubunu Hristodulidis'e sundu 9 Eyl 2026 19:09 Gürcistan'dan kalkan özel uçak Rize açıklarında denize acil iniş yaptı 9 Eyl 2026 19:00 KKTC, İzmir’de düzenlenen fuarda temsil ediliyor 9 Eyl 2026 18:54 Üstel "Derin sularda arama kabiliyetine ve özel teknik donanımlara sahip gemi yarın İstanbul'dan yola çıkıyor" 9 Eyl 2026 18:41