Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Kıbrıs Türk Psikiyatri Hekimleri Derneği, çağdaş bir ruh sağlığı yasası için çağrı yaptı Brent petrolün varili 110,63 dolardan işlem görüyor Çeler “Ceza Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasası 23B maddesine mecliste çözüm üreteceğiz” HP Sağlık Komitesi, sağlıkta hayata geçireceği projeleri ve düzenlemeleri açıkladı Perşembe günü bazı bölgelere elektrik verilemeyecek Kurtulmuş “KKTC’ye uygulanan ambargolardan bir şekilde vazgeçmek zorunda kalacaklar” Güneyde temel tüketim ürünlerinde fiyat artışı Hristodulidis "İyi bir görüşme oldu, öze ilişkin konuları ve metodoloji konusunu ele aldık" Nöbetçi eczaneler (20 Ekim 2026) “Doğu Akdeniz ve Filistin Meselesi” paneli düzenlendi Mağusa Kitap ve Üretim Festivali 30 Ekim'de başlıyor İskele’de bazı bölgelerde elektrik kesintisi olacak İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 4 kişi daha tutuklandı Güney'de çalışanların yarısı 2 bin euronun altında maaş alıyor Talihsiz bir şekilde hayatını kaybeden Abdurrahman Nerkiz'in ölümüne ilişkin yeni gelişme Lefkoşa Maratonu'nda görevli olacak öğrencilere eğitim verildi KAÜ’den Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri KKTC’deki Türkiye vatandaşı hastalar SGK kapsamında Romatem rehabilitasyon hizmetlerinden yararlanabilecek KTÖS’ten Çavuşoğlu’na tepki “1.501 kez tekrarladığınız iddialar için hangi somut adımları attınız?” BM "9 Kasım’da üçlü görüşme planlandı” Kıbrıs Türk Psikiyatri Hekimleri Derneği, çağdaş bir ruh sağlığı yasası için çağrı yaptı Brent petrolün varili 110,63 dolardan işlem görüyor Çeler “Ceza Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasası 23B maddesine mecliste çözüm üreteceğiz” HP Sağlık Komitesi, sağlıkta hayata geçireceği projeleri ve düzenlemeleri açıkladı Perşembe günü bazı bölgelere elektrik verilemeyecek Kurtulmuş “KKTC’ye uygulanan ambargolardan bir şekilde vazgeçmek zorunda kalacaklar” Güneyde temel tüketim ürünlerinde fiyat artışı Hristodulidis "İyi bir görüşme oldu, öze ilişkin konuları ve metodoloji konusunu ele aldık" Nöbetçi eczaneler (20 Ekim 2026) “Doğu Akdeniz ve Filistin Meselesi” paneli düzenlendi Mağusa Kitap ve Üretim Festivali 30 Ekim'de başlıyor İskele’de bazı bölgelerde elektrik kesintisi olacak İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 4 kişi daha tutuklandı Güney'de çalışanların yarısı 2 bin euronun altında maaş alıyor Talihsiz bir şekilde hayatını kaybeden Abdurrahman Nerkiz'in ölümüne ilişkin yeni gelişme Lefkoşa Maratonu'nda görevli olacak öğrencilere eğitim verildi KAÜ’den Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri KKTC’deki Türkiye vatandaşı hastalar SGK kapsamında Romatem rehabilitasyon hizmetlerinden yararlanabilecek KTÖS’ten Çavuşoğlu’na tepki “1.501 kez tekrarladığınız iddialar için hangi somut adımları attınız?” BM "9 Kasım’da üçlü görüşme planlandı”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

YKP’nin de katılacağı, Avrupa Sol Partisi 8. Kongresi gerçekleşiyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
YKP’nin de katılacağı, Avrupa Sol Partisi 8. Kongresi gerçekleşiyor
Reklam

YKP’nin de gözlemci üyesi olduğu Avrupa Sol Partisi’nin 17-19 Nisan 2026 tarihleri arasında Brüksel’de yapılacak. YKP Genel Sekreteri Murat Kanatlı, Yeni Kıbrıs Partisi adına kongreye katılacak. Avrupa’nın çeşitli yerlerinden yüzlerce delegenin, uluslararası konukların, sendikacıların ve toplumsal hareketler temsilcilerinin katılacağı Avrupa Sol Partisi 8. Kongresi 17 Nisan Cuma günü akşamüzeri başlayacak ve 19 Nisan, Pazar günü sona erecek. Ana sloganı “kemer sıkmaya karşı çık, militarizasyonu durdur!” olan kongrede gelecek üç yılın yol haritasını da içeren eylem, değerlendirme ve politik dokümanlar karara bağlanacak, birçok konuda önemli kongre kararları alınacak, yeni üye, gözlemci ve partner üyeliklerin onanmasına ve yeni başkan ve Sekretaryaya karar verilecek. Kongreye YKP, BKP, AKEL ortak Kıbrıs sorunu ile ilgili bir de karar önerisi sundu, Kongrenin onayına hafta sonu sunulacak. YKP Genel Sekreteri Murat Kanatlı, 16 Nisan’da adadan ayrılacak ve 19 Nisan’da adaya dönecek… Bu Kongre neden önemli? Avrupa Sol Parti Başkanı Walter BAIER’in mesajı: "Avrupa bir yol ayrımında. Biz Avrupa'nın başka bir yol seçebileceğine inanıyoruz. Kongremiz, Avrupa Solu’nu ve kıta genelindeki ortaklarımızı bir araya getirerek net bir mesaj veriyor: Barış ve sosyal adalet, militarizasyon ve kârın önüne geçmeli. Toplumları bölen, korkuyu körükleyen ve aşırı sağı güçlendiren politikalara karşı çıkıyoruz. Bunun yerine iş birliği, dayanışma ve demokratik değişim için ayağa kalkıyoruz. Bu Kongre, yenilenme ve kolektif eylemle ilgili. Avrupa genelinde işçiler, kadınlar, gençler, sendikalar ve sosyal hareketler zaten onur, iklim adaleti ve barış için mücadele ediyor. Birlikte bu mücadeleleri ortak bir Avrupa projesine dönüştürebiliriz. GELECEĞİ KAZAN! KEMER SIKMAYI KARŞI ÇIK!! MİLİTARİZASYONU DURDUR! Farklı bir gelecek mümkün — ve biz onu kazanmak için buradayız."

Benzer haberler

Featured
Kıbrıs Türk Psikiyatri Hekimleri Derneği, çağdaş bir ruh sağlığı yasası için çağrı yaptı 20 Eki 2026 19:48 Brent petrolün varili 110,63 dolardan işlem görüyor 20 Eki 2026 19:36 Çeler “Ceza Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasası 23B maddesine mecliste çözüm üreteceğiz” 20 Eki 2026 19:27 HP Sağlık Komitesi, sağlıkta hayata geçireceği projeleri ve düzenlemeleri açıkladı 20 Eki 2026 19:22 Perşembe günü bazı bölgelere elektrik verilemeyecek 20 Eki 2026 19:04 Kurtulmuş “KKTC’ye uygulanan ambargolardan bir şekilde vazgeçmek zorunda kalacaklar” 20 Eki 2026 18:33 Güneyde temel tüketim ürünlerinde fiyat artışı 20 Eki 2026 18:26 Hristodulidis "İyi bir görüşme oldu, öze ilişkin konuları ve metodoloji konusunu ele aldık" 20 Eki 2026 17:41 Nöbetçi eczaneler (20 Ekim 2026) 20 Eki 2026 17:22