Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Endonezya'da 241 kişiyi taşıyan gemiyle irtibat kesildi Ders zili ilköğretimde yarın, ortaöğretimde salı günü çalacak Öztürkler “Bölgemizin yeni gerilimlere, silahlanma yarışına değil diyalog, iş birliği ve karşılıklı saygıya ihtiyacı var” Nöbetçi eczaneler (13 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (13 Eylül 2026) Batı Nil virüsüne karşı tavuklar erken uyarı sistemi olarak kullanılıyor Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgınında vaka sayısı 7 bini aştı Belçika’da cezaevlerindeki "aşırı doluluk" krizi büyüyor Fed, güçlenen faiz artışı beklentileriyle gelecek haftaki toplantısına hazırlanıyor Alayköy Sanayi Bölgesi'nde korkunç cinayet: 35 yaşındaki kadın hayatını kaybetti! Sezonun en büyük rallisinde 2.günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi Dışişleri Bakanlığı "ABD Yönetimi’nin aldığı bu karardan derin üzüntü duyduk" Akansoy "Bu ülkede hukuku ve  adaleti tesis etmek zorundayız" Taçoy “Bu zor dönemde elimizi taşın altına koyabilecek cesareti gösterebilmek önemlidir” Nöbetçi eczaneler (12 Eylül 2026) Değirmenlik’te dikkatsizce yakılan kuru otlar yangına dönüştü: Bir kişi tutuklandı Alabora olan teknenin üzerinde günlerce kalan çocuk kurtarıldı Fransa'da raydan çıkan trende 1'i ağır 44 kişi yaralandı Belediye Başkanları Derneği'nden Seçim Yasası ile ilgili eleştiri Arıklı "Adalet önünde hesap vermekten çekinmeyeceğim" Endonezya'da 241 kişiyi taşıyan gemiyle irtibat kesildi Ders zili ilköğretimde yarın, ortaöğretimde salı günü çalacak Öztürkler “Bölgemizin yeni gerilimlere, silahlanma yarışına değil diyalog, iş birliği ve karşılıklı saygıya ihtiyacı var” Nöbetçi eczaneler (13 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (13 Eylül 2026) Batı Nil virüsüne karşı tavuklar erken uyarı sistemi olarak kullanılıyor Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgınında vaka sayısı 7 bini aştı Belçika’da cezaevlerindeki "aşırı doluluk" krizi büyüyor Fed, güçlenen faiz artışı beklentileriyle gelecek haftaki toplantısına hazırlanıyor Alayköy Sanayi Bölgesi'nde korkunç cinayet: 35 yaşındaki kadın hayatını kaybetti! Sezonun en büyük rallisinde 2.günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi Dışişleri Bakanlığı "ABD Yönetimi’nin aldığı bu karardan derin üzüntü duyduk" Akansoy "Bu ülkede hukuku ve  adaleti tesis etmek zorundayız" Taçoy “Bu zor dönemde elimizi taşın altına koyabilecek cesareti gösterebilmek önemlidir” Nöbetçi eczaneler (12 Eylül 2026) Değirmenlik’te dikkatsizce yakılan kuru otlar yangına dönüştü: Bir kişi tutuklandı Alabora olan teknenin üzerinde günlerce kalan çocuk kurtarıldı Fransa'da raydan çıkan trende 1'i ağır 44 kişi yaralandı Belediye Başkanları Derneği'nden Seçim Yasası ile ilgili eleştiri Arıklı "Adalet önünde hesap vermekten çekinmeyeceğim"
Dolar
Euro
Sterlin

Yıldırım Köyü çöplüğünde rehabilitasyon çalışmaları başlatıldı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Yıldırım Köyü çöplüğünde rehabilitasyon çalışmaları başlatıldı
Reklam

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Yıldırım Köyü çöplüğünde çevresel iyileştirme ve rehabilitasyon çalışmaları başlatıldığını duyurdu. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, alanda incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Orman Dairesi’ne ait iş makineleri sahada temizlik, düzenleme ve atık alanının kontrol altına alınmasına yönelik çalışmalara başladı.

Bölgede uzun süredir çevresel risk oluşturan alan ıslah edilerek, doğal yapıya uygun hale getirilecek. Çalışmalar kapsamında, düzensiz şekilde biriken atıkların temizlenmesi, alanın güvenli hale getirilmesi ve çevresel etkilerin minimize edilmesine yönelik uygulamalar etaplar halinde yürütülecek.

Rehabilitasyon sürecinin tamamlanmasıyla bölge çevre ve insan sağlığı açısından daha güvenli bir yapıya kavuşturulacak.

-Çavuş: “Çevresel risk oluşturan alanların ıslah edilmesi önemli bir çevre yatırımı”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, çevresel risk oluşturan alanların ıslah edilmesinin yalnızca bugünü değil gelecek nesilleri de ilgilendiren önemli bir çevre yatırımı olduğunu vurguladı.

Çalışmaların planlı, koordineli ve sürdürülebilir bir şekilde ilerlemesi için sürecin yakından takip edildiğini kaydeden Çavuş, sahadaki uygulamaların titizlikle yürütülmesinin önemine dikkat çekti.

İncelemeler sırasında Çavuş’a eşlik eden Orman Dairesi Müdürü Ercan Poyraz ise yürütülen teknik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Poyraz, rehabilitasyon faaliyetlerinin belirlenen program çerçevesinde etaplar halinde sürdüğünü ve alanın en kısa sürede çevresel açıdan iyileştirilmesinin hedeflendiğini aktardı.

Benzer haberler

Featured
Endonezya'da 241 kişiyi taşıyan gemiyle irtibat kesildi 13 Eyl 2026 10:05 Ders zili ilköğretimde yarın, ortaöğretimde salı günü çalacak 13 Eyl 2026 10:01 Öztürkler “Bölgemizin yeni gerilimlere, silahlanma yarışına değil diyalog, iş birliği ve karşılıklı saygıya ihtiyacı var” 13 Eyl 2026 09:55 Nöbetçi eczaneler (13 Eylül 2026) 13 Eyl 2026 08:50 Bugün hava nasıl olacak? (13 Eylül 2026) 13 Eyl 2026 08:33 Batı Nil virüsüne karşı tavuklar erken uyarı sistemi olarak kullanılıyor 12 Eyl 2026 21:57 Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgınında vaka sayısı 7 bini aştı 12 Eyl 2026 21:40 Belçika’da cezaevlerindeki "aşırı doluluk" krizi büyüyor 12 Eyl 2026 21:26 Fed, güçlenen faiz artışı beklentileriyle gelecek haftaki toplantısına hazırlanıyor 12 Eyl 2026 21:15