Yıkılan surlarla ilgili Turizm Bakanlığı devrede

Voice Kıbrıs Haber
Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, surların restorasyonu için ihaleye çıkılacağını açıkladı.
Lefkoşa’daki Venedik Surlarının Cephane (Quirini) Burcu'nun Güney Doğu kısmında meydana gelen çökme ile ilgili Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, çökmeye yoğun yağışlar ve buna bağlı olarak topraktaki nem oranının artmasının yol açtığı kaydedildi.
Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ile Lefkoşa Türk Belediyesi teknik ekiplerince yerinde inceleme yapıldığı ve gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı kaydedilen açıklamada, Surların restorasyonu için projelendirme yapılacağı ardından da ihaleye çıkılacağı; söz konusu alandaki toprağın da kuruması ile restorasyon çalışmalarının başlatılmasının hedeflendiği kaydedildi.
Benzer haberler
Featured
KTSYD Omaç Başat Basın Turnuvası’nda yarı finalistler belirlendi
Lefkoşa’ya bağlı bazı bölgelerde yarın elektrik kesintisi yapılacak
Çayırova-Pamuklu yolundaki güzergah değişikliği 30 Kasım'a kadar sürecek
Tahsin Mertekçi ölümünün 9’uncu yıl dönümünde kabri başında anılacak
Holguin ile Hristodulidis bugün yeniden görüştü
Erhürman “Bizim sorunumuz, AB ile doğrudan ticaret yapamamak”
Nöbetçi eczaneler (3 Kasım 2026)
Haydarpaşa Ticaret Lisesi'nden 12 altın, 10 gümüş madalya
Cumhurbaşkanı Erhürman, yarın Holguin ile görüşecek




