Yerli ürünlerde 13 numuneden 10’u temiz çıktı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Tarım Dairesi 17-23 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleştirdiği ithal ve yerli sebze ve meyve denetim sonuçlarını açıkladı. Daire’den yapılan açıklamaya göre, İthal ve Yerli Ürünlerden numune alınarak Devlet Laboratuvarında yapılan analizler neticesinde çıkan sonuçlar, Avrupa Birliği’nde kullanılan “Pestisit Kalıntı Limitleri”ne göre değerlendirildi.
Buna göre, ithal ürünlerde 31 numuneden 30'u temiz çıktı. Hürsen Tarım'a ait ıspanak ise limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiği için mal sahibinin talebi üzerine imha edildi.
Yerli ürünlerde ise, 13 numuneden 10’u temiz çıkarken tavsiye dışı bitki koruma ürünü tespit edilen 3 ürüne rastlandı.
Açıklamaya göre, Tepebaşı köyü sakini Nihat Aydın’a ait ıspanak ve pazıda tavsiye dışı bitki koruma ürünü tespit edildiğinden dolayı ürünlerin imhasına karar verildi.
Tepebaşı köyü sakini Ahmet Çakır’a ait maydanozda da tavsiye dışı bitki koruma ürünü tespit edildiğinden dolayı ürün imha edilecek.
Benzer haberler
Featured
26. Uluslararası Mağusa Kültür ve Sanat Festivali Sertap Erener konseriyle son buldu
Güney Kıbrıs’ta çocukluk çağı kanserlerinde artış kaydedildi
İSG-BİR "Hava sıcaklıkları dışarıda çalışanlar için ciddi sağlık sorunları oluşturmaktadır"
DAÜ, Türk Dünyası Akademisi Özbekistan Kültür Gezisi’nde temsil edildi
Güney'e gelen turist sayısı yüzde 10 düştü, gelen İsrailli turist sayısı yüzde 165 arttı
Ünlü sunucu, Trump'a rakip oluyor: "Daha iyi yönetirim"
Hristodulidis, BM Genel Sekreterinin adaya gelişinden önce siyasi parti başkanlarıyla bir araya gelecek
Muğla'da orman yangını: Bin 120 kişi tahliye edildi
Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem!



