Yerel seçimlerde babası “göçmen” olanlara verilen “hak” annesi “göçmen” olanlara da verildi

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Rum yönetimi, yerel yönetim seçimlerinde babası “göçmen” olanlara verdiği oy hakkını, annesi “göçmen” olanlara da verme kararı aldı.
Kıbrıslı Rumlar, KKTC sınırları içerisinde yer alan köy ve belediyeler için de yerel yönetim seçimi yapıyor. Babası “göçmen” olanlar, yerel seçimlerde mevcut ikamet yerleri ile birlikte babasının “göçtüğü” ve bugün KKTC’de bulunan yerleşim birimleri için oy kullanıyor. Şimdi bu “haktan” annesi “göçmen” olanlar da yararlanacak.
Alihtia’nın haberine göre Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu Nüfus Kayıt Yasası değişikliği onayladı. İçişleri Bakanı Konstantinos Yoannu, ilgili değişiklikle annesi “göçmen” olanlara yönelik dengesizliğin ortadan kaldırılmakta ve Kuzey'de kalan köy ve belediyelerin anılarının korunmakta olduğunu söyledi.
Her iki ebeveyni de “göçmen” olan seçmenlerin kaydı, babasının “göçtüğü” yer dikkate alınarak yapılacak. Annesinin “göçtüğü” yer dikkate alınarak kayıt yaptırmak isteyen seçmenler bir defaya mahsus seçim bölgesinin değiştirilmesini talep edebilecek. Bu yeni uygulama 2029 yerel seçimlerinde uygulamaya girecek.
Benzer haberler
Featured
Japonya'da meydana gelen selde 6 kişi hayatını kaybetti
Sterlin 65 TL sınırında
Netanyahu, İngiltere'yi "İslam Cumhuriyeti" diye hedef aldı
Almanya’da orman yangını nedeniyle yaklaşık 2 bin kişi tahliye ediliyor
Borsa günü yüzde 0,28 değer kazanarak
TMK ara sınıfları ile NKL Anadolu ve Fen Lisesi programlarına yönelik kontenjan sınavı başvuruları başlıyor
Üstel, Tatlısu’da sosyal konut projesinin yakında başlayacağını açıkladı
Hasan Kıran için acil kan aranıyor
Fidan "Türkiye-Mısır işbirliği bölgesel barış ve refaha hizmet ediyor"


