Yerel İşgücü İstihdamının Desteklenmesi Tüzüğü’nde düzenleme yapıldı

Voice Kıbrıs Haber
Bakanlar Kurulu, Yerel İşgücü İstihdamının Desteklenmesi Tüzüğü’nde turizm sektörüne verilecek işveren katkısı teşvikleri konusunda düzenleme yaptı.
Yerel İşgücü istihdamının Desteklenmesi (Değişiklik No:5) Tüzüğü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Değişiklik tüzüğünün yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içerisinde başvuru yapan ve tüzüğün 5’inci maddesindeki koşulları taşıyan turizm sektöründe faaliyet gösteren işverenlere, tüzüğe uygun istihdam ettikleri her KKTC yurttaşı çalışanı için başvuru tarihinden itibaren altı ay süre ile çalışanları için yatırmak zorunda olduğu Sosyal Sigorta/Sosyal Güvenlik primlerinin işveren katkı payları ile İhtiyat Sandığı depozit yatırımları miktarı kadar teşvik ödemesi yapılacak.
Tüzükten, Oteller Encümeni’nden sınıflandırma belgesi almış Kıbrıs Türk Otelciler Birliği'ne üye turistik tesisler ile işletme belgesi almış ve Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği’ne üye olan turizm ve seyahat acenteleri yararlanabilecek.
TAK
Benzer haberler
Featured
Üçlü görüşme tamamlandı
Başıboş köpek sorunu için İskele Belediyesi ile Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği'nden ortak hareket
Guterres, Erhürman ve Hristodulidis’in ara bölgede bir araya geldiği üçlü görüşme başladı
Borsa güne yatay seyirle başladı
Öztürkler “Düzenlemelerin oy birliğiyle kabul edilmesi önemli”
KTTB “Sağlığın, kalıcı barışın en güçlü temellerinden biri olduğuna inanıyoruz”
Ekonomik Örgütler Platformu “Bu mesele, Kıbrıs Türk halkının ekonomik geleceğiyle ilgilidir”
Fransa yeni bir sıcak hava kıyametine hazırlanıyor
Arıklı "BM Genel Sekreteri Sayın Guterres, Kıbrıs'a federasyon tezi yerine ihtiyacımız olan güven artırıcı önlemlerle gelmeli"


