"Yeniden yüksek sesle konuşamazsak ne demokrasi ne irade mümkün olacak"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Gazeteci Kutlu Adalı’nın faili meçhul cinayete kurban gitmesinin 25. yılı dolayısıyla bugün anma törenleri ve bir dizi eylemler gerçekleşecek.
Bu Memleket Bizim Platformu organizasyonuyla gerçekleşecek olan eylem saat 19.00’da Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) önünde toplanma ile başlayacak ardından 19.30’da kortej şeklinde yürüyüşe geçilip Kutlu Adalı’nın öldürdüğü yere gidilerek karanfiller bırakılacak.
Daha sonra Gençlik Merkezi’nde (Kızılbaş Kilisesi) etkinlik düzenlenecek.
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada eyleme destek göstererek "Bu akşam 19:30’da LTB önünde buluşuyoruz, katillerin yargılanması için yürümenin yanına irademizi geri alabilmek için dimdik durabilmeyi ve utanmadan konuşabilmeliyi de ekleyerek." dedi.
Harmancı'nın paylaşımı şu şekilde:
"Eline aldığı kalem karanlık dünyanın düşmanı olmuştu, kokuşmuş düzenin lağım içerisindeki ilişkileri Kutlu Adalı’yı vahşice katletti. Çok bilinen failleri o dönemin suç ortakları bağıra bağıra canlı yayınlarda anlattı ortaya sadece yerel işbirlikçileri çıkarmak kaldı.
Eskiden önemini daha iyi biliyorduk sivilleşme, demokratikleşme ve anayasanın geçici 10. maddesin hayatımızdaki önemini.
Eğer bu istencimizi yeniden yüksek sesle konuşamazsak, ne demokrasi ne irade ne de katillerin yargılanması mümkün olacak, olacak olanlar ancak birileri tarafından işlerine gelirse olurmuş gibi olacak.
Bu akşam 19:30’da LTB önünde buluşuyoruz, katillerin yargılanması için yürümenin yanına irademizi geri alabilmek için dimdik durabilmeyi ve utanmadan konuşabilmeliyi de ekleyerek."
Voice Kıbrıs Haber
Benzer haberler
Featured
Nöbetçi eczaneler (30 Ekim 2026)
DAÜ-SEN, Rektörlük uygulamaları nedeniyle eylem ve basın açıklaması yaptı
UBP milletvekilleri adayları başvurularını yaptı
Holguin Kıbrıs sorununda iyimser
Gıda denetimlerinde tüm numuneler temiz
Bağımsızlık Yolu, Milletvekilliği Erken Genel Seçimi için YSK’ya adaylık başvurusunu yaptı
“Gelecek Bensem, Umut Benim” projesi devam ediyor
Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
HP YSK’ya başvurdu... Özersay "Ülkedeki bütün sorunlar çözülebilirdir. Çözmeye talibiz"




