Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu Basat “Yangın hayvanların bulunduğu alana 3 metre kala kontrol altına alındı” Alithia “Hristodulidis fırsat önündeyken fırsat penceresi umuyor” Drenjanin "Türkiye’nin uluslararası hukuka saygı göstermesini bekliyoruz" İki toplumlu “İklim Değişikliği ve Kıbrıs" paneli düzenleniyor KTÖS "KGS'de pedagojik skandal" İsrail ordusu balıkçı teknelerine ateş açtı, 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti Erhürman Milli Takım'ı kutladı “Onlarla gurur duyuyoruz” ABD'de haziranın ilk günlerindeki aile içi cinayetler endişeye neden oldu Cumhurbaşkanı Erhürman, Holguin ile yarın görüşecek Diş sıkma sadece dişleri değil yaşam kalitesini de bozuyor Meteoroloji Dairesi Müdürü "El Nino Kıbrıs’ı dolaylı etkileyebilir" Nöbetçi Eczaneler (7 Haziran 2026) ABD'de festival alanına silahlı saldırı! Filistin Esirler Medya Ofisi "Cezaevi'ndeki esirlerin acıları tıbbi ihmal nedeniyle ağırlaşıyor" Ekvador'da yangın: Limandaki 35 tekne küle döndü Bugün hava nasıl olacak? (7 Haziran 2026) KKTC Futbol Milli Takımı Conifa Euro 2026’da şampiyon oldu Putin, Zelenski'nin mektubuna yanıt verdi ''Görüşmenin şimdilik anlamı yok'' Kolejlere Giriş Sınavları KGS-2 sınav sonuçları açıklandı! Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu Basat “Yangın hayvanların bulunduğu alana 3 metre kala kontrol altına alındı” Alithia “Hristodulidis fırsat önündeyken fırsat penceresi umuyor” Drenjanin "Türkiye’nin uluslararası hukuka saygı göstermesini bekliyoruz" İki toplumlu “İklim Değişikliği ve Kıbrıs" paneli düzenleniyor KTÖS "KGS'de pedagojik skandal" İsrail ordusu balıkçı teknelerine ateş açtı, 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti Erhürman Milli Takım'ı kutladı “Onlarla gurur duyuyoruz” ABD'de haziranın ilk günlerindeki aile içi cinayetler endişeye neden oldu Cumhurbaşkanı Erhürman, Holguin ile yarın görüşecek Diş sıkma sadece dişleri değil yaşam kalitesini de bozuyor Meteoroloji Dairesi Müdürü "El Nino Kıbrıs’ı dolaylı etkileyebilir" Nöbetçi Eczaneler (7 Haziran 2026) ABD'de festival alanına silahlı saldırı! Filistin Esirler Medya Ofisi "Cezaevi'ndeki esirlerin acıları tıbbi ihmal nedeniyle ağırlaşıyor" Ekvador'da yangın: Limandaki 35 tekne küle döndü Bugün hava nasıl olacak? (7 Haziran 2026) KKTC Futbol Milli Takımı Conifa Euro 2026’da şampiyon oldu Putin, Zelenski'nin mektubuna yanıt verdi ''Görüşmenin şimdilik anlamı yok'' Kolejlere Giriş Sınavları KGS-2 sınav sonuçları açıklandı!
Dolar
Euro
Sterlin

Yeni tehlike mi, salgının sonu mu?

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Yeni tehlike mi, salgının sonu mu?
Almanya'nın tanınmış bulaşıcı hastalık uzmanlarından Prof. Dr. Karl Lauterbach, Omicron varyantının, corona virüsün grip gibi daha bulaşıcı ancak daha az öldürücü bir hastalığa dönüştüğünü öne sürdü. Varyatın ilk kez ortaya çıktığı Güney Afrika'daki doktorlar, Omicron'un baş ağrısı ve yorgunluk gibi hafif semptomlara neden olduğunu duyurmuştu. Ancak, farklı bilim insanları bunu söylemek için çok erken olduğunu belirterek, daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Almanya'daki saygın bir profesör, corona virüsün Omicron varyantının ilk kez tespit edildiği Güney Afrika'daki doktorların vayantın daha az şiddetli semptomlara neden olduğunu söylemesinin ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu. "BİR YILBAŞI HEDİYESİ OLABİLİR" Almanya'nın bir sonraki sağlık bakanı olmaya aday klinik epidemiyolog Prof. Dr. Karl Lauterbach, ilk raporların, Omicron varyantının bir yılbaşı hediyesi olabileceği ve hatta pandeminin sonunu hızlandırabileceği anlamına geldiğini söyledi. Güney Afrika'daki doktorlar, Omicron'un corona virüsün önceki versiyonlarına göre baş ağrısı ve yorgunluk gibi hafif semptomlara neden olduğunu açıklamıştı. "GRİP GİBİ DAHA BULAŞICI, ANCAK DAHA AZ ÖLDRÜMEK İÇİN EVRİM GEÇİRDİ" Lauterbach, "Omicron varyantının başak proteininde 32 mutasyonu var, yani delta varyantının iki katı kadar. Bu durum, çoğu solunum virüsünün evrimine paralel olarak, corona virüsün daha sık enfekte etmek ve ancak az ölümcül olmak için evrimleştiği anlamına gelebilir" dedi. AŞILAMANIN ÖNEMİNE VURGU Diğer taraftan, İngiltere'de yer alan East Anglia Üniversitesi'nde bulaşıcı hastalıklar uzmanı olan Prof. Dr. Paul Hunter, teorinin 'doğruluğunu kanıtlayabileceğini' söyledi, ancak aşılamanın bu türe karşı korunmada çok önemli olduğunu vurguladı. Bununla birlikte, bilim insanları uzun zamandır corona virüsün ortadan kaldırılmasının pek mümkün olmadığı, bunun yerine daha hafif bir soğuk algınlığı benzeri virüse evrimleşeceği konusunda açıklamalarda bulundu. DAHA ÇOK ERKEN Ancak bilim bilim insanları, Omicron varyantının ne tür bir etki yaratacağını belirlemek için en az bir aya ihtiyaçları olduğunu aktardı. Çünkü bir insanın corona virüse yakalandıktan sonra, ciddi şekilde rahatsızlanması zaman alıyor. Araştırmacılar, ayrıca Omicron'un endişe verici mutasyonlarının onu deltadan daha bulaşıcı hale getirip getiremeyeceğini ve aşılara karşı direncin gerçek dünyaya etkileyip etkilemeyeceğini anlamak için en az iki haftaya daha ihtiyaçları olduğunu söyledi.
Öte yandan, şimdiye dek Omicron varyantının vakaların çoğu, yaşlı yetişkinlere kıyasla virüsten daha hafif semptomlar yaşayan genç insanlarda görüldü.
SEMPTOMLAR VE ŞİDDETİ DEĞİŞEBİLİR
Doktorlar, hastalar arasındaki semptomların hafif olduğunu ve yorgunluk, kas ağrıları ve baş ağrısını içerdiğini bildirdi. Ancak, uzmanlar, Omicron daha büyük yaş gruplarına yayıldıkça semptomların ve şiddetinin farklı olabileceğini konusunda uyardı.
Güney Afrika Tabipler Birliği Başkanı olan ve yeni varyantı bir hastada ilk kez tespit eden Dr. Angelique Coetzee, tedavi ettiği yedi kişide aşırı yorgunluk, hafif kas ağrıları, boğazda kaşıntı ve kuru öksürük olduğunu söyledi.
(NTV)

Benzer haberler

Dünya
Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu 2026-06-07 12:38:00 İsrail ordusu balıkçı teknelerine ateş açtı, 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti 2026-06-07 11:30:00 ABD'de haziranın ilk günlerindeki aile içi cinayetler endişeye neden oldu 2026-06-07 11:09:00 ABD'de festival alanına silahlı saldırı! 2026-06-07 09:27:00 Filistin Esirler Medya Ofisi "Cezaevi'ndeki esirlerin acıları tıbbi ihmal nedeniyle ağırlaşıyor" 2026-06-07 09:22:00 Ekvador'da yangın: Limandaki 35 tekne küle döndü 2026-06-07 09:14:00 Putin, Zelenski'nin mektubuna yanıt verdi ''Görüşmenin şimdilik anlamı yok'' 2026-06-06 21:40:00 ABD'de doğumla vatandaşlık hakkı kritik eşikte: Diğer ülkelerde durum ne? 2026-06-06 20:32:00 NASA'nın "sessiz" süpersonik jeti X-59 ses duvarını ilk kez aştı 2026-06-06 20:10:00