Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
İspanya'daki iki hızlı trenin çarpıştığı kazada ölü sayısı 46'ya yükseldi Polisten üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi Güney Kıbrıs’ta eski siren sistemi kriz endişesi yarattı Evlat acısının ardından acı haber: Cem Akaş 58 yaşında hayatını kaybetti Güney'de geçen yıl 45 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti YKP "Maraş BM yönetimine devredilmeli, Mağusa Limanı AB denetiminde ticarete açılmalı" Meteoroloji Dairesi'nden yarın için kuvvetli yağış uyarısı Din İşleri Başkanlığı duyurdu "Cuma ezanı 12.30’da okunacak" İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 9 kişi tutuklandı Lapta Hesap İşi tasarımları defileyle tanıtılacak Ortaköy'de seyir halindeki araçta yangın Lefkoşa’da Yapay Zekâ ve Çalışma Hayatının Geleceği Paneli düzenlenecek Başçeri "Çözüm için samimi irade ortaya koyan taraf Kıbrıs Türkleri ve Türkiye’dir” Ertuğruloğlu "Kıbrıs’ta çözüm için iki devlet gerçeği kabul edilmeli" Güney Kıbrıs’ta doğurganlık oranı AB ortalamasının üstünde Ercan Havalimanı’nda Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi Erdoğan "KKTC’nin kardeş ülkelerle bağlarının güçlendirilmesine büyük önem veriyoruz" GMO’dan yetkili kurumlara çağrı “Toplu yemek hizmetlerine yönelik denetimleri gözden geçirin” İskele-Kantara yolunda zemin düzeltme çalışması yapılacak Cyprus Mail’den Kıbrıs müzakereleri yorumu “Hristodulidis kaleleri yerinden oynatmayı bırakmalı" İspanya'daki iki hızlı trenin çarpıştığı kazada ölü sayısı 46'ya yükseldi Polisten üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi Güney Kıbrıs’ta eski siren sistemi kriz endişesi yarattı Evlat acısının ardından acı haber: Cem Akaş 58 yaşında hayatını kaybetti Güney'de geçen yıl 45 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti YKP "Maraş BM yönetimine devredilmeli, Mağusa Limanı AB denetiminde ticarete açılmalı" Meteoroloji Dairesi'nden yarın için kuvvetli yağış uyarısı Din İşleri Başkanlığı duyurdu "Cuma ezanı 12.30’da okunacak" İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 9 kişi tutuklandı Lapta Hesap İşi tasarımları defileyle tanıtılacak Ortaköy'de seyir halindeki araçta yangın Lefkoşa’da Yapay Zekâ ve Çalışma Hayatının Geleceği Paneli düzenlenecek Başçeri "Çözüm için samimi irade ortaya koyan taraf Kıbrıs Türkleri ve Türkiye’dir” Ertuğruloğlu "Kıbrıs’ta çözüm için iki devlet gerçeği kabul edilmeli" Güney Kıbrıs’ta doğurganlık oranı AB ortalamasının üstünde Ercan Havalimanı’nda Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi Erdoğan "KKTC’nin kardeş ülkelerle bağlarının güçlendirilmesine büyük önem veriyoruz" GMO’dan yetkili kurumlara çağrı “Toplu yemek hizmetlerine yönelik denetimleri gözden geçirin” İskele-Kantara yolunda zemin düzeltme çalışması yapılacak Cyprus Mail’den Kıbrıs müzakereleri yorumu “Hristodulidis kaleleri yerinden oynatmayı bırakmalı"
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

"Yeni hükümet hayatı daha da zorlaştırarak içinden çıkılmaz hale getirdi"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Yeni hükümet hayatı daha da zorlaştırarak içinden çıkılmaz hale getirdi"
Reklam

Kıbrıs Türk Kuaförler Birliği, devletin olanaklarını doğru kullanmayıp, yanlış politikaların sonucunda maliyetlerin halkın sırtına yüklenmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Birlik, hükümete açık çağrı yaparak, bir an önce ülkede pahalılığa yol açacak elektrik zammının derhal geri alınması ile birlikte özel sektörün kalkınması için destekleyici ekonomik paketlerin açıklamasını talep etti.

KTEZO Yönetim Kurulu Üyesi, Kıbrıs Türk Kuaförler Birliği Başkanı Mahmut Kanber yaptığı yazılı açıklamada, “ardı ardına kesilmeyen zamlarla, tam bir Ortadoğu ülkesi olmaktan öteye geçemeyen ülkemizde, bu yapı demokrasi çerçevesinde yapılan seçimlerle bile değişmiyorsa, her şeyin kaldığı yerden devam edeceği gerçeği ile karşı karşıyayız demektir” dedi.

Kamber, özel sektörün, kendi ayakları üzerinde durabilme adına büyük riskler alarak işletmelerini ve çalışanlarını da elinde tutabilmek için verdiği mücadelenin sonunda, “kurulan hükümetin birçok olumsuz icraatları gibi işe zamlarla başlayarak, hayatı daha da zorlaştırarak içinden çıkılmaz hale getirdiğini” belirtti.

Türk Lirası’nın değer kaybı sonucunda, ülkede oluşan ekonomik kriz sonrasında, kazançların neredeyse tamamı Türk Lirası ile olurken, ödemelerin dövizle olmasını eleştiren Kanber şöyle devam etti;

“Bu 2 yıllık pandemi sürecinde sorunlarımızı, ekonomik örgütler, sivil toplum örgütleri ve hükümetlerle tartışmamıza rağmen, henüz bir sonuç alamadığımız gerçeği de önümüzde durmaktadır. Bu gerçekler ışığında, bizler TL kazanıp döviz ödemesi yapmak istemiyoruz.

Bu koşulların bir an önce düzeltilmesi, esnafın ayakta kalabilmesi, istihdamın devam edebilmesi için, elektrik, vergi, kira ve personel giderlerine dayalı enflasyona çözüm bulunmadıkça, bu yaz da sektöre bağlı olarak işyeri kapanmaları ile birlikte istihdamda da eksilme devam edecektir.

Her zaman söylediğimiz gibi, aynı tercihleri yaparak farklı sonuç beklemek hayalperestlikten öte bir durum olmadığı ancak koşulları hep beraber yaşadığımız gerçeği ile ülkemizin iyi yönetilmesi adına, hepimizin duyarlı olması önemlidir”

Benzer haberler

Featured
İspanya'daki iki hızlı trenin çarpıştığı kazada ölü sayısı 46'ya yükseldi 28 Eki 2026 16:00 Polisten üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi 28 Eki 2026 15:38 Güney Kıbrıs’ta eski siren sistemi kriz endişesi yarattı 28 Eki 2026 15:22 Evlat acısının ardından acı haber: Cem Akaş 58 yaşında hayatını kaybetti 28 Eki 2026 15:17 Güney'de geçen yıl 45 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti 28 Eki 2026 15:04 YKP "Maraş BM yönetimine devredilmeli, Mağusa Limanı AB denetiminde ticarete açılmalı" 28 Eki 2026 14:58 Meteoroloji Dairesi'nden yarın için kuvvetli yağış uyarısı 28 Eki 2026 14:30 Din İşleri Başkanlığı duyurdu "Cuma ezanı 12.30’da okunacak" 28 Eki 2026 14:26 İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 9 kişi tutuklandı 28 Eki 2026 14:21