YDP: Hükümete 100 günlük bir avans
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Yeniden Doğuş Partisi (YDP) yazılı açıklamada bulunarak, hükümete 100 günlük bir avans verdiğini söyledi. 30 Haziran itibarı ile hükümete tanıdığı avansın sonlanacağını vurgulayan YDP, artık laf değil icraat bekliyor dedi.
YDP'nin açıklaması;
"Yeniden Doğuş Partisi olarak bugün Bütçeye olumlu oy vermemiz, bazı kesimler tarafından anlaşılmamış ve değişik yorumlar yapılmasına neden olmuştur.
Partimiz, ülkemizde kronikleşmiş sorunlar bulunduğunu bu sorunların acilen çözülmesi gerektiğine inanmaktadır. Bu Hükümet, bu sorunları çözmek için yola çıktığını açıklamış durumdadır. Bir muhalefet partisi olarak, mevcut Hükümete 100 günlük bir avans vermemiz gerektiğini düşünmüş ve bunu Pazar günü yaptığımız Kurultayda Partili üyelerimizin bilgisine de getirmiştik.
Sorunlu değil, sorumlu muhalefet anlayışı ile bugün Meclis kürsüsünde de dile getirdiğimiz gibi, bu Hükümete 100 günlük bir avans verdiğimizi, haziran ayı sonuna kadar, Milli hassasiyetlerimize ve partisel ilkelerimize ters düşmeyecek her türlü yasa önerilerine destek vereceğimizi bildirdik. Aynı şekilde zaruri nedenlerle meclis oturumuna katılmayan İktidar milletvekili olursa, nisap sağlama konusunda da iktidara yardımcı olacağımızı söyledik.
Bu anlayışla bugün yapılan Bütçe oylamasına “Evet” dedik. Genel Sekreterimiz ise mazeretli olarak bugünkü oturuma katılamamıştır.
30 Haziran itibari ile Hükümete tanıdığımız avansın sona ereceğini bir kez daha kamuoyuna duyuruyor, Hükümetten artık laf değil icraat bekliyoruz."
Benzer haberler
Featured
Sıcak hava ve sıvı kaybı romatizma şikayetlerini şiddetlendirebiliyor
Rahvancıoğlu “Halkın gündemi geçim, rejim partilerinin ise seçim”
Avrupa Müzik Günü açık hava konseriyle kutlanacak
Vietnam'da kesilmek üzere çalınan yüzlerce kedi kurtarıldı
Kazakistan’dan KŞK’ya ilk mali katkı: 10 bin dolar bağış
Messi, Arjantin galibiyetinde hat-trick yaparak Dünya Kupası gol rekorunu egale etti
Gönyeli-Alayköy Belediyesi, Master Planı Projesi başlangıç toplantısını gerçekleştirdi
Yapay zeka dolandırıcılığı geçen yıl dünyaya 442 milyar dolar kaybettirdi
Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2026 Arama Kurtarma Tatbikatı 22-26 Haziran tarihleri arasında yapılacak


