Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Bugün hava nasıl olacak? (13 Eylül 2026) Batı Nil virüsüne karşı tavuklar erken uyarı sistemi olarak kullanılıyor Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgınında vaka sayısı 7 bini aştı Belçika’da cezaevlerindeki "aşırı doluluk" krizi büyüyor Fed, güçlenen faiz artışı beklentileriyle gelecek haftaki toplantısına hazırlanıyor Alayköy Sanayi Bölgesi'nde korkunç cinayet: 35 yaşındaki kadın hayatını kaybetti! Sezonun en büyük rallisinde 2.günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi Dışişleri Bakanlığı "ABD Yönetimi’nin aldığı bu karardan derin üzüntü duyduk" Akansoy "Bu ülkede hukuku ve  adaleti tesis etmek zorundayız" Taçoy “Bu zor dönemde elimizi taşın altına koyabilecek cesareti gösterebilmek önemlidir” Nöbetçi eczaneler (12 Eylül 2026) Değirmenlik’te dikkatsizce yakılan kuru otlar yangına dönüştü: Bir kişi tutuklandı Alabora olan teknenin üzerinde günlerce kalan çocuk kurtarıldı Fransa'da raydan çıkan trende 1'i ağır 44 kişi yaralandı Belediye Başkanları Derneği'nden Seçim Yasası ile ilgili eleştiri Arıklı "Adalet önünde hesap vermekten çekinmeyeceğim" Şener Şen, "Zengin Mutfağı" ile ilk kez KKTC'de sahne alacak Anita Dimitriu'dan Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklama Güney Kıbrıs'ta hellim konusunda tehlike Hristodulidis “Piroi geçiş noktasının açılmasına dair talep Kıbrıs Türk tarafının itirazına takıldı" Bugün hava nasıl olacak? (13 Eylül 2026) Batı Nil virüsüne karşı tavuklar erken uyarı sistemi olarak kullanılıyor Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgınında vaka sayısı 7 bini aştı Belçika’da cezaevlerindeki "aşırı doluluk" krizi büyüyor Fed, güçlenen faiz artışı beklentileriyle gelecek haftaki toplantısına hazırlanıyor Alayköy Sanayi Bölgesi'nde korkunç cinayet: 35 yaşındaki kadın hayatını kaybetti! Sezonun en büyük rallisinde 2.günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi Dışişleri Bakanlığı "ABD Yönetimi’nin aldığı bu karardan derin üzüntü duyduk" Akansoy "Bu ülkede hukuku ve  adaleti tesis etmek zorundayız" Taçoy “Bu zor dönemde elimizi taşın altına koyabilecek cesareti gösterebilmek önemlidir” Nöbetçi eczaneler (12 Eylül 2026) Değirmenlik’te dikkatsizce yakılan kuru otlar yangına dönüştü: Bir kişi tutuklandı Alabora olan teknenin üzerinde günlerce kalan çocuk kurtarıldı Fransa'da raydan çıkan trende 1'i ağır 44 kişi yaralandı Belediye Başkanları Derneği'nden Seçim Yasası ile ilgili eleştiri Arıklı "Adalet önünde hesap vermekten çekinmeyeceğim" Şener Şen, "Zengin Mutfağı" ile ilk kez KKTC'de sahne alacak Anita Dimitriu'dan Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklama Güney Kıbrıs'ta hellim konusunda tehlike Hristodulidis “Piroi geçiş noktasının açılmasına dair talep Kıbrıs Türk tarafının itirazına takıldı"
Dolar
Euro
Sterlin

Yazarlara müebbet hapis!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Yazarlara müebbet hapis!
Reklam

Kaynak

FETÖ'nün medya yapılanması davasında karar çıktı. Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığa "Anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla gazeteciler Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ile akademisyen Mehmet Altan’ın da aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu 7 sanığın yargılandığı davada karar çıktı 6 isme de müebbet Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Yakup Şimşek, Fevzi Yazıcı ve Şükrü Tuğrul Özşengül’e “Anayasayı ihlal” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Son sözleri… Tutuklu sanık Nazlı Ilıcak, “Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi içtihadı benim masumiyetimi göstermektedir. Mehmet Altan'a yöneltilen suçlamalar benimkiyle benzerdir. Bizim durumumuz AYM kararıyla emsal sayılmıştır. Kararınızın bu içtihat çerçevesinde vermenizi diliyorum ve beraatimi talep ediyorum” dedi. “Yüzlerce kez yargılandım” Ahmet Altan ise, “Ben yüzlerce kez yargılandım. Askeri vesayet, 28 Şubat davalarında ve DGM denilen ucubelerde yargılandım. İlk defa Anayasa suçu işleyen mahkeme ile karşı karşıyayım, Bildiğim kadarıyla ne Osmanlı, ne Cumhuriyet tarihinde bunun bir benzeri yok. Bu hukuk dışı, yasa dışı Anayasa dışı eylemlerden yolculuktan vazgeçmek herkes için daha hayırlı olacaktır” diye konuştu. “Hepimizin sığınağı evrensel hukuktur” Mehmet Altan da, “18 aydır beni gizemli delil tanımlamasıyla cezaevinde tutan anlayışa AYM, 3 kez hak ihlali kararı verdi. Yüce Divan yargılasa 3 kez beraat etmiş olacaktım. Hepimizin sığınağı evrensel hukuktur. Anayasa ile çelişen yaklaşım hukuk devletini öldürür. Sizin benimle ilgili vereceğiniz karar Anayasayı yok sayma noktasındaki ürkütücü resmi ya karartıp korku filmine çevirecek ya da umut serpintisi ile aydınlatacak” şeklinde konuştu. İstenen cezalar FETÖ’nün medya yapılanması kapsamında İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya ilişkin savcı mütalaasını geçtiğimiz yıl Aralık ayında açıklamış; Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Yakup Şimşek, Fevzi Yazıcı ve Şükrü Tuğrul Özşengül hakkında “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını ortadan kaldırmaya  teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istemişti.  

Benzer haberler

Featured
Bugün hava nasıl olacak? (13 Eylül 2026) 13 Eyl 2026 08:33 Batı Nil virüsüne karşı tavuklar erken uyarı sistemi olarak kullanılıyor 12 Eyl 2026 21:57 Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgınında vaka sayısı 7 bini aştı 12 Eyl 2026 21:40 Belçika’da cezaevlerindeki "aşırı doluluk" krizi büyüyor 12 Eyl 2026 21:26 Fed, güçlenen faiz artışı beklentileriyle gelecek haftaki toplantısına hazırlanıyor 12 Eyl 2026 21:15 Alayköy Sanayi Bölgesi'nde korkunç cinayet: 35 yaşındaki kadın hayatını kaybetti! 12 Eyl 2026 20:02 Sezonun en büyük rallisinde 2.günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi 12 Eyl 2026 19:46 Dışişleri Bakanlığı "ABD Yönetimi’nin aldığı bu karardan derin üzüntü duyduk" 12 Eyl 2026 19:35 Akansoy "Bu ülkede hukuku ve  adaleti tesis etmek zorundayız" 12 Eyl 2026 19:18