Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Üstel “UBP ilk seçimde eser ve hizmet siyasetini tüm beldelerle de buluşturacak” Gençlik Fotoğraf Sergisi Bedesten'de ziyarete açıldı İsrail'in onay vermemesi nedeniyle Gazze'deki hastaların tedavi için yurt dışına çıkışı iptal edildi BM Genel sekreterinin TC-AB ilişkilerini Kıbrıs sorununda sağlanacak ilerlemeye bağlama girişimi zorlayıcı iddiası KTTB tıp ve diş hekimliği uzmanlık belgelerini onaylamama kararı aldı Aytan Tosun,yağlı direkten bayrağı almayı başardı Medya Başarı ve Teşvik Ödülleri açıklandı Avustralya, sosyal medya yaş sınırını ihlal eden platformlara cezayı iki katına çıkarıyor Tam Demokrasi Platformu, Gürlek’i KKTC Temsilcisi olarak atadı Holguin Avrupa Birliği’ni hızlandırılmış süreçte bir tren gibi görüyor Meclis yarın toplanacak: Gündemde 10 yasa tasarısı, 3 rapor, 3 karar tasarısı ve 1 yasa önerisi var İskele Festivali'nde bu akşam Geleneksel Kostüm Defilesi ve "Bay ve Bayan Festival Güzeli Seçimi" yapılacak Yeşilçam'ın usta ismi son yolculuğuna uğurlanıyor Venezuela'da bir deprem daha Trump: "İran'da başlattığımız işi tamamlamak zorunda kalabiliriz" Trafik denetimlerinde 2 bin 525 araç sürücüsü kontrol edildi Cumhurbaşkanı Vucic, birkaç hafta içerisinde istifa edeceğini duyurdu Paris'te sıcak hava felaketi: Cenaze salonları doldu Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1400'ü aştı Nöbetçi eczaneler (28 Haziran 2026) Üstel “UBP ilk seçimde eser ve hizmet siyasetini tüm beldelerle de buluşturacak” Gençlik Fotoğraf Sergisi Bedesten'de ziyarete açıldı İsrail'in onay vermemesi nedeniyle Gazze'deki hastaların tedavi için yurt dışına çıkışı iptal edildi BM Genel sekreterinin TC-AB ilişkilerini Kıbrıs sorununda sağlanacak ilerlemeye bağlama girişimi zorlayıcı iddiası KTTB tıp ve diş hekimliği uzmanlık belgelerini onaylamama kararı aldı Aytan Tosun,yağlı direkten bayrağı almayı başardı Medya Başarı ve Teşvik Ödülleri açıklandı Avustralya, sosyal medya yaş sınırını ihlal eden platformlara cezayı iki katına çıkarıyor Tam Demokrasi Platformu, Gürlek’i KKTC Temsilcisi olarak atadı Holguin Avrupa Birliği’ni hızlandırılmış süreçte bir tren gibi görüyor Meclis yarın toplanacak: Gündemde 10 yasa tasarısı, 3 rapor, 3 karar tasarısı ve 1 yasa önerisi var İskele Festivali'nde bu akşam Geleneksel Kostüm Defilesi ve "Bay ve Bayan Festival Güzeli Seçimi" yapılacak Yeşilçam'ın usta ismi son yolculuğuna uğurlanıyor Venezuela'da bir deprem daha Trump: "İran'da başlattığımız işi tamamlamak zorunda kalabiliriz" Trafik denetimlerinde 2 bin 525 araç sürücüsü kontrol edildi Cumhurbaşkanı Vucic, birkaç hafta içerisinde istifa edeceğini duyurdu Paris'te sıcak hava felaketi: Cenaze salonları doldu Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1400'ü aştı Nöbetçi eczaneler (28 Haziran 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Yaz saati uygulaması yargıya taşınıyor!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Yaz saati uygulaması yargıya taşınıyor!

Yaz saati uygulamasının devamına karşı olan 36 örgüt, hükümetin Yaz Saati Yasası’na aykırı karar aldığı gerekçesiyle yargıya başvuracağını açıkladı.

Sendikalar, sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi partilerin yer aldığı örgütlerce düzenlenen “Kabul etmiyoruz” başlıklı imza kampanyasında toplanan imzalar da önümüzdeki hafta Perşembe günü Başbakan Hüseyin Özgürgün’e sunulacak. Yaz saati uygulamasının devamına karşı olan 36 örgüt adına Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nda basın toplantısı düzenlendi. KAPTAN KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan, yaz saati uygulamasının devamına karşı ortaya konan karşı duruşlara karşısında, UBP-DP Hükümeti’nin, bu ülkenin hükümeti gibi değil, başka bir ülkenin buradaki temsilcisi gibi hareket ettiğini savundu. Birlikte hareket etme kararı alan sendika, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin bu tutumu kabul etmediğini kaydeden Kaptan, hükümetin geri adım atmaması halinde yargıya gideceklerini duyurdu. Yargıya başvurunun gelecek hafta yapılabileceğini söyleyen Kaptan, hükümete geri adım atma çağrısında bulundu. BARÇIN KTAMS Örgütlenme Sekreteri Devrim Barçın da, yaz saati uygulamasının Bakanlar Kurulu kararıyla sürekli hale getirilmesinin yasalara aykırı olduğu için dava açma kararı aldıklarını söyledi. Bahse konu yasada, saatlerin Greenwich saatinden üç saat ileriye alınmasının emirnameyle ve belli bir süreliğine yapılabileceğine dikkat çeken Barçın, Bakanlar Kurulu’nun 29 Eylül 2016’da aldığı yaz saati uygulamasını sürekli kılan kararının yasalara aykırı olduğunu belirtti. Barçın, uygulamanın durdurulması için ara emri talebinde de bulunacağını söyledi. 19 EKİM’E KADAR EYLEM PROGRAMI… İMZALAR BAŞBAKAN’A Kış saati uygulamasına geçilmesini isteyen ve bir süredir imza kampanyası yürüten örgütler, 14 Ekim Cumartesi Güzelyurt Açık Pazar’da saat 10.00’da; 16 Ekim Pazartesi Lefkoşa Arasta’da saat 10.00’da; 18 Ekim Çarşamba Girne’de Pazar bölgesinde saat 10.00’da, ve saat 17.00’de  de Lefkoşa Dereboyu’nda imza toplama da dahil eylemler düzenleme, toplanan imzaların da 19 Ekim Perşembe saat 11.30’da Başbakan Hüseyin Özgürgün’e sunma kararı aldı. Bu konuda birlikte hareket etme kararı alan sendika, örgüt ve siyasi partiler şöyle: “KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, DEV-İŞ, TÜRK-SEN, GÜÇ-SEN, EL-SEN, BASIN-SEN, BES, KOOP-SEN, DAÜ-SEN, DAÜ BİR-SEN, ÇAĞ-SEN, TIP-İŞ, TEL-SEN, HTKS, KŞK-SEN, EMEK-İŞ, GENEL-İŞ, PETROL-İŞ,  Mağusa Türk Genel-İş, CTP, BKP, YKP, TKP-YG, TDP, Bağımsızlık Yolu, Baraka, Boran Kültür Merkezi, Tabipler Birliği, K.T. Hayvan Üreticileri Birliği, KTEZO.”

Benzer haberler

Kıbrıs
Üstel “UBP ilk seçimde eser ve hizmet siyasetini tüm beldelerle de buluşturacak” 2026-06-28 13:57:08 BM Genel sekreterinin TC-AB ilişkilerini Kıbrıs sorununda sağlanacak ilerlemeye bağlama girişimi zorlayıcı iddiası 2026-06-28 13:03:38 KTTB tıp ve diş hekimliği uzmanlık belgelerini onaylamama kararı aldı 2026-06-28 12:54:47 Medya Başarı ve Teşvik Ödülleri açıklandı 2026-06-28 12:46:06 Tam Demokrasi Platformu, Gürlek’i KKTC Temsilcisi olarak atadı 2026-06-28 12:34:52 Holguin Avrupa Birliği’ni hızlandırılmış süreçte bir tren gibi görüyor 2026-06-28 12:29:03 Meclis yarın toplanacak: Gündemde 10 yasa tasarısı, 3 rapor, 3 karar tasarısı ve 1 yasa önerisi var 2026-06-28 11:57:14 Trafik denetimlerinde 2 bin 525 araç sürücüsü kontrol edildi 2026-06-28 10:22:23 Bugün hava nasıl olacak? (28 Haziran 2026) 2026-06-28 08:59:03