Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Sunucunun sorusuna kızan Trump, röportajı yarıda bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Haziran 2026) Üstel "Güney Kıbrıs'ın yaklaşımının barışa faydası yok” Çarşmaba günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek Bitcoin fiyatları düşüşte Bengihan, sendikaların önümüzdeki hafta eylemlilik süreci başlatma kararı aldığını duyurdu Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA Anlaşması bugün imzalandı Meteoroloji Dairesi 9-15 Haziran tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı 31 Ekim’e kadar ateş yakmak yasak Hristodulidis "Kıbrıs sorunundaki gelişmeler konusunda ihtiyatlı iyimserim" Stelios İki Toplumlu İş Birliği Ödülleri sahiplerini buldu: 18 girişimciye 500 bin Euro destek Çalıştığı iş yerinden yüklü miktarda para çaldı, ülkeye giriş yaptığı sırada tutuklandı! Holguin “5+1 toplantı temmuz veya ağustos ayında olabilir” Mevlevi'de çıkan yangında 3 dönümlük aralan zarar gördü! İran'da tüm uçuşlar ikinci bir duyuruya kadar iptal edildi Holguin- Erhürman görüşmesinde Kıbrıs sorunu ve yaratıcı önlemler ele alındı Ziyamet’teki ev yangınının kundaklama olduğu ortaya çıktı, 1 kişi tutuklandı! Park yerinden ana yola çıkan alkollü sürücü kaza yaptı! Nöbetçi eczaneler (8 Haziran 2026) Nükleer alarm: Savaş başlıkları depolardan çıkarılıyor Sunucunun sorusuna kızan Trump, röportajı yarıda bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Haziran 2026) Üstel "Güney Kıbrıs'ın yaklaşımının barışa faydası yok” Çarşmaba günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek Bitcoin fiyatları düşüşte Bengihan, sendikaların önümüzdeki hafta eylemlilik süreci başlatma kararı aldığını duyurdu Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA Anlaşması bugün imzalandı Meteoroloji Dairesi 9-15 Haziran tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı 31 Ekim’e kadar ateş yakmak yasak Hristodulidis "Kıbrıs sorunundaki gelişmeler konusunda ihtiyatlı iyimserim" Stelios İki Toplumlu İş Birliği Ödülleri sahiplerini buldu: 18 girişimciye 500 bin Euro destek Çalıştığı iş yerinden yüklü miktarda para çaldı, ülkeye giriş yaptığı sırada tutuklandı! Holguin “5+1 toplantı temmuz veya ağustos ayında olabilir” Mevlevi'de çıkan yangında 3 dönümlük aralan zarar gördü! İran'da tüm uçuşlar ikinci bir duyuruya kadar iptal edildi Holguin- Erhürman görüşmesinde Kıbrıs sorunu ve yaratıcı önlemler ele alındı Ziyamet’teki ev yangınının kundaklama olduğu ortaya çıktı, 1 kişi tutuklandı! Park yerinden ana yola çıkan alkollü sürücü kaza yaptı! Nöbetçi eczaneler (8 Haziran 2026) Nükleer alarm: Savaş başlıkları depolardan çıkarılıyor
Dolar
Euro
Sterlin

Yaz bitmeden forma girmenin 10 yolu

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Yaz bitmeden forma girmenin 10 yolu

Fazla kilolarınızdan muzdaripsiniz; bir de tatil döneminde bozulan beslenme düzeni nedeniyle kilonuza kilo eklediniz. "Bu kilolardan kurtulana kadar yaz biter” diye ümitsizliğe kapılmayın! Beslenme uzmanlarına göre, metabolizmayı daha hızlı çalıştıran, kaliteli besin öğelerini içeren yiyecekler tüketmek, tatilde alınan kilolardan kurtulmada önemli rol oynuyor.

Son alınan kiloların vücutta kahverengi yağ dokusu olarak depolandığını, dolayısıyla sağlıklı beslenerek bu kilolardan hızlıca kurtulmanın mümkün olabildiğini söyleyen Acıbadem Kadıköy Hastanesi Uzman Diyetisyen Neşe Ceylan Zengin, “Ancak mutlaka yediklerinizden ve yeme düzeninizden düzenli egzersiz yapmaya dek bazı kurallara dikkat etmeniz gerekir” diyor. Uzman Diyetisyen Zengin, yaz bitmeden forma girmenin 10 yolunu anlatarak, uyarı ve önerilerini şöyle sıralıyor: 1. Kahvaltının gücüne inanın: Kahvaltı deyip geçmeyin, gün içerisinde abur cubur tüketiminizi en aza indirmek için sabahları kahvaltısız güne başlamayın. Tüm gece boyunca kan şekeri düşük seyreder ve vücudumuz düşük seyreden kan şekerini normal değerlere yükseltmek için basit şeker içeren atıştırmalıklara yönelir. Gün içerisinde bu ihtiyacınızı gidermek için sabahları özellikle peynir ve yumurta içeren, proteinden zengin bir kahvaltı yapmaya özen gösterin. 2. Öğün atlamayın: Ne kadar yoğun da olsanız öğün atlamamaya mutlaka özen gösterin. Öğünler arasını çok açmak, özellikle atlanan öğle yemeği ikindide tatlılara, cips ve çikolataya yönelmeye sebep oluyor. 3. Duygularınıza esir olmayın: Sağlıksız atıştırmalıkların ve abur cubur tüketimini abartmanın sadece açlıktan kaynaklanmadığını hepimiz biliyoruz. Duygusal durumumuzun da bizim yemek seçimlerimizde etkisi var. Stresliyken, depresyonda veya yalnızken hatta mutlu iken tatlı yeme isteği bir anda bilinç bulanıklığına sebep olup tavan yapmakta. O tatlıyı yemeden önce kendinize ‘bu tatlıyı yersem gerçekten iyi hissedecek miyim?’ diye sorun. Bazen durup düşünmek sağlıksız atıştırmalıklar yapmayı önlemeye büyük katkı sağlayabiliyor.

4. Atıştırmalıkları göz önünden kaldırın: Televizyon izlerken büyük boy patlamış mısır veya masanızda çalışırken şekerlemeler, kurabiyeler gibi tatlı atıştırmalıklar olmadan duramıyorsanız gözünüzün önünden onları kaldırın. Böylece hem sağlıksız beslenmenin hem de fazla enerji almanın önüne geçmiş olursunuz.  5. Ev yapımı ürünler tüketin: Hazır veya paket dondurma ile gofret yerine süt, buz, muz veya başka meyveleri mikserden geçirerek kendi dondurmanızı yapabilirsiniz. Cips yerine ev yapımı, baharatlarla harmanlanmış fırın patates de bir diğer alternatifiniz olabilir. Taze veya kuru meyveler veya 1 porsiyon meyve yerine geçen 3-4 tane küçük hurma da gün içerisindeki tatlı krizlerini önlemeye yardımcı olur. 6. Sebze ve meyve tüketin: Bol sebze tüketmeye özen gösterin. Sebze ve meyveler, baklagiller, fındık, ceviz gibi yağlı tohumlar, tam tahıl içeren yüksek lifli gıdalardan zengin beslenme kan şekerini dengelemeye yardımcı oluyor ve şekerli, nişastalı yiyeceklere yönelmeyi engelliyor. 7. Evde yiyip çıkın: Sosyal ortamlara katılmadan önce evde mutlaka yüksek proteinli ve yüksek posalı besin tüketmeye dikkat edin. Böylece bol atıştırmalıklar nedeniyle sağlıklı seçimlerin yapılamayacağı bir durumdan uzak kalmış olursunuz.

8. Mutlaka egzersiz yapın: Canınız sağlıksız atıştırmalıklar ya da şekerli gıdalar çektiğinde hemen açık hava yürüyüşüne çıkın. Yürüyüşle ya da evde dans ederek isteğinizi bastırabilirsiniz. Egzersiz abur-cubur yeme isteğini azaltmakla kalmayıp, açlık duygusunu bastırmaya da yardımcı oluyor. Öte yandan egzersizle ya da yürüyüşle desteklenmeyen bir diyet, fazla kilolardan kurtulmada yeterli değil. Her gün ya da en azından haftada 3 gün mutlaka en az 45 dakika yürüyün. 9. Alışverişe karnınız tok çıkın: Özellikle aç çıkılan market alışverişleri o anki açlık ve gözü dönmüşlükle hatalar yaptırabiliyor. Yemeğinizi yedikten sonra alışverişe gidin. Böylece abur cubur isteğiniz körelecek ve sağlıklı seçimler yapabileceksiniz. 10. Kendinizi ödüllendirin: Mutlaka diyet başarınızı bir şekilde kutluyorsunuzdur ancak kendinizi sağlıksız atıştırmalıklarla ödüllendirmek yerine yeni bir elbise veya ayakkabı alarak bu isteğinizi en aza indirebilirsiniz.

Benzer haberler

Sağlık
Nöbetçi eczaneler (8 Haziran 2026) 2026-06-08 15:50:00 Diş sıkma sadece dişleri değil yaşam kalitesini de bozuyor 2026-06-07 10:34:00 Nöbetçi Eczaneler (7 Haziran 2026) 2026-06-07 09:31:00 Nöbetçi eczaneler (6 Haziran 2026) 2026-06-06 13:30:00 ABD'den Ebola uyarısı: Tarihin en ölümcül seviyesine ulaşabilir 2026-06-06 09:24:00 HIV’in 35 yıllık küresel dolaşım haritası Lancet’te yayımlandı 2026-06-05 15:58:00 Nöbetçi eczaneler (5 Haziran 2026) 2026-06-05 15:35:00 Tıpta yeni dönem: Genetik saatle ömrü bilmek gerçek olabilir 2026-06-04 21:47:00 Nöbetçi eczaneler (4 Haziran 2026) 2026-06-04 13:43:00