Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
BM'ye göre Venezuela'yı vuran depremlerden 6,76 milyona kadar insan etkilenebilir AB Komisyonu binasında alt katlarda klimalar kapatıldı: “Feodalizm gibi” Paris'te aşırı sıcaklardan dün 109 kişi hayatını kaybetti Erşangil “Eşitsizliğin kaldırılmasının zamanı geldi” LTB’den Surlariçi’nde “Armando Milani”li sokak yenileme… İHA’lar ile otoyollarda veri toplanacak 54. Geleneksel İskele Festivali başladı İsviçre Alpleri'ndeki buzullar sıcak hava dalgası nedeniyle erken eriyor İran "ABD’nin saldırısı mutabakatın ihlali" Kıbrıs Rum İstinaf Mahkemesi Kıbrıslı Türk davacıların başvurusunu reddetti Üstel “Yatırım yapan herkes bilmelidir ki devletimiz, hukuk güvenliğini koruma konusunda kararlıdır” DAÜ Öğretim Üyesi Gezer, beslenme ve diyetetik alanında ilk Kıbrıslı Türk profesör oldu Pazartesi iki bölgede 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Erdoğan ”CHP'nin içindeki dış mihraklardan kurtulması hayırlı olacak” Güney Kıbrıs Holguin’in Brüksel ziyaretini “daha ileri gelişmeler açısından belirleyici” görüyor Gençlerin istihdamında en büyük sorun: Eğitim sistemi ve iş gücü piyasası uyumsuzluğu Nöbetçi eczaneler (27 Haziran 2026) "Mağusa Limanı: Hafızaya Davet" sergisi açılıyor Her Daim Doğa Dostları Grubu'ndan yerel yönetimlere çağrı Toprak Sempozyumu devam ediyor BM'ye göre Venezuela'yı vuran depremlerden 6,76 milyona kadar insan etkilenebilir AB Komisyonu binasında alt katlarda klimalar kapatıldı: “Feodalizm gibi” Paris'te aşırı sıcaklardan dün 109 kişi hayatını kaybetti Erşangil “Eşitsizliğin kaldırılmasının zamanı geldi” LTB’den Surlariçi’nde “Armando Milani”li sokak yenileme… İHA’lar ile otoyollarda veri toplanacak 54. Geleneksel İskele Festivali başladı İsviçre Alpleri'ndeki buzullar sıcak hava dalgası nedeniyle erken eriyor İran "ABD’nin saldırısı mutabakatın ihlali" Kıbrıs Rum İstinaf Mahkemesi Kıbrıslı Türk davacıların başvurusunu reddetti Üstel “Yatırım yapan herkes bilmelidir ki devletimiz, hukuk güvenliğini koruma konusunda kararlıdır” DAÜ Öğretim Üyesi Gezer, beslenme ve diyetetik alanında ilk Kıbrıslı Türk profesör oldu Pazartesi iki bölgede 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Erdoğan ”CHP'nin içindeki dış mihraklardan kurtulması hayırlı olacak” Güney Kıbrıs Holguin’in Brüksel ziyaretini “daha ileri gelişmeler açısından belirleyici” görüyor Gençlerin istihdamında en büyük sorun: Eğitim sistemi ve iş gücü piyasası uyumsuzluğu Nöbetçi eczaneler (27 Haziran 2026) "Mağusa Limanı: Hafızaya Davet" sergisi açılıyor Her Daim Doğa Dostları Grubu'ndan yerel yönetimlere çağrı Toprak Sempozyumu devam ediyor
Dolar
Euro
Sterlin

Yaşlılara işitme tarama testi yapıldı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Yaşlılara işitme tarama testi yapıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Odyologlar Derneği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde, Lapta Huzurevi’nde “Sessizliğimin Sesi Olur musun?” projesi hayata geçirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında, Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Lapta Huzurevi’nde kalan ve işitme kaybı yaşayan yaşlılara, Kuzey Kıbrıs Odyologlar Derneği Başkanı Uzm. Odyolog Ali Ferdal ve dernek yetkilileri tarafından odyometre test yöntemi ile işitme tarama testi yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Sağlık Bakanı Ali Pilli, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Hüseyin Akcan ile proje sorumlusu Yeşim Sakallılar, bugün Lapta Huzurevi’nde projenin tanıtımına katılarak, basına bilgi verdi.

SAKALLILAR

Proje sorumlusu Yeşim Sakallılar, yaşlılık dönemi ile görme, işitme ve konuşma sisteminde bozukluklar ortaya çıktığını belirterek, özellikle 60 yaş üstünde kulakta çınlama, konuşmayı anlama eşiğinde düşme meydana geldiğini ve yaşlı kişilerin sözleri tekrarlattıkları için yavaş yavaş sosyal hayatın dışına itildiğini kaydetti.

18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla gönüllük esasına dayanarak “Sessizliğin Sesi Olur musun?” sosyal sorumluluk projesiyle Lapta Huzurevi’nde kalan yaşlıların, işitme eşiklerini, odyometre test yöntemi ile belirleyeceklerini ifade eden Sakallılar, tarama sonucunda işitme kaybı şüphesi olan yaşlıların daha ileri tetkikler için kulak burun boğaz uzmanlarına sevk edileceğini söyledi.

Projeyle yaşlılara ses olmayı onların hayattan geri kalmamasını hedeflediklerini vurgulayan Sakallılar, projeye hayat veren Odyologlar Derneği Başkanı Uzman Odyolog Ali Ferdal’a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı yetkililerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

AKCAN

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Hüseyin Akcan da, Yaşlılar Haftası nedeniyle Lapta Huzurevi’ndeki projeyle çok güzel bir etkinliğe imza atıldığını dile getirerek, yaşlıların böyle bir projede yer almasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Huzurevinde kalan yaşlıların bu tür etkinliklerden mutluluk duyduğunu dile getiren Akcan, huzurevinin kapısının herkese açık olduğunu belirtti. Akcan, projeye emek veren herkese teşekkür etti.

PİLLİ

Sağlık Bakanı Ali Pilli de, projeyi hayata geçirenlere teşekkür ederek, herkesin yaşlı olacağını düşünerek, hareket etmesi gerektiğine vurgu yaptı. Yaşlıların sağlığının korunmasında ve ihtiyaçlarının karşılanmasında ailelerine ve devlete büyük sorumluluk düştüğünün altını çizen Pilli, şöyle devam etti:

“Yaşlılarımız bizleri bugünlere taşıyan kişiler. Yaşlıların en mutlu olduğu yer aileleriyle birlikte olduğu yerdir ancak bazen bu imkanlara sahip olmuyorlar. Yaşlılara bu tür projelerle sağlık ve sosyal hizmetler açısından daha iyi hizmet verilmesi için yalnızca Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Hizmetler Dairesi değil, toplumun tüm fertlerine büyük görev düşüyor. Yaşlılarımızın daha iyi bir yaşam sürmesi için elimizden geleni yapacağız.”

TAÇOY

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da, proje sorumlusu Yeşim Sakallılar’a teşekkür ederek, bakanlık olarak tek şiarlarının insan hayatının içerisine girip, her halde ve şartta insanlara dokunmak olduğunu söyledi.

“Sosyal yaşantısıyla, sağlığıyla, insanlarımızın hayatına nasıl dokunabileceğimizi ve çıtayı nasıl yukarı çekebileceğimizi düşünüyoruz. Yaşlılarımızın sağlığı ve gelecekte sağlıklı bireyler olarak nasıl hayatlarını idame ettirebilecekleri bizim sorumluluğumuzda” diyen Taçoy, insan hayatının daha kaliteli olmasını amaçladıklarını ifade etti.

Lapta Huzurevi’nde bakım alan yaşlıların işitme eşiklerini ölçmek için yaşlılara işitme tarama testi yapılacağını belirten Taçoy, işitme sorunu tespit edilen yaşlılara gerek işitme cihazı gerekse farklı şekillerde destek verileceğini, onların daha sağlıklı bir hayata kavuşması için çalışılacağını söyledi.

Bakan Taçoy, ilerleyen günlerde, Sağlık Bakanlığı ve Eğitim Bakanlığı ile de iş birliği yaparak, ilkokul çağındaki çocuklara da işitme tarama testi yapılacağını ve projenin farklı yaş gruplarına da yaygınlaştırılacağını kaydetti.

Benzer haberler

Featured
BM'ye göre Venezuela'yı vuran depremlerden 6,76 milyona kadar insan etkilenebilir 2026-06-27 22:08:43 AB Komisyonu binasında alt katlarda klimalar kapatıldı: “Feodalizm gibi” 2026-06-27 21:33:21 Paris'te aşırı sıcaklardan dün 109 kişi hayatını kaybetti 2026-06-27 21:28:43 Erşangil “Eşitsizliğin kaldırılmasının zamanı geldi” 2026-06-27 20:26:28 LTB’den Surlariçi’nde “Armando Milani”li sokak yenileme… 2026-06-27 20:21:54 İHA’lar ile otoyollarda veri toplanacak 2026-06-27 19:01:26 54. Geleneksel İskele Festivali başladı 2026-06-27 18:52:00 İsviçre Alpleri'ndeki buzullar sıcak hava dalgası nedeniyle erken eriyor 2026-06-27 18:36:03 İran "ABD’nin saldırısı mutabakatın ihlali" 2026-06-27 18:30:34