Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İncirli “Ada 74’ü unutmadık, kamuyu zarara uğratan hiçbir dosyayı unutmayacağız” Reynar’dan yargı için güçlü ve özerk bütçe çağrısı Fed, küresel piyasalar için önemli olan faiz kararını açıkladı YDP, aday adaylığı başvurularının başladığını duyurdu Akaryakıta bir ay olmadan üçüncü zam! Borsa günü yüzde 5,54 değer kaybederek tamamladı Cuma günü farklı bölgelerde 3 ve 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Türkiye Cumhuriyeti kaynaklı girişimcilik hibe programı sonuçları açıklandı Japonya Merkez Bankası politika faizini 31 yılın en yüksek seviyesine çıkarmaya hazırlanıyor AJet'ten 9 Euro'ya yurt dışına seyahat fırsatı Bazı bölgelerde 4 günlük su kesintisi yapılacak Çeler “Öğrenci taşımacılığında kalıcı sistem kurulmalı" Yağmurlu hava geliyor, sıcaklık 30 dereceye kadar düşecek Güney Kıbrıs çocukların sosyal medya platformlarına erişim yaşını 15’e çıkarıyor Baf morgunda bir ceset üç yıla yakın süre bekletildi Tornaridis Asya ve Afrika ülkelerine Hristodulidis’in Kıbrıs sorunu "Özel Siyasi Temsilcisi” atandı Letimbiotis “Genel Sekreter’in 7 maddelik önerisini kabul ediyoruz” Üstel, Sigorta Prim Affı’nda başvuru süresinin uzatıldığını açıkladı Nöbetçi eczaneler (16 Eylül 2026) Mimarlar Odası "Okulların yangın güvenlik koşulları yetkili uzmanlar tarafından değerlendirilmeli" İncirli “Ada 74’ü unutmadık, kamuyu zarara uğratan hiçbir dosyayı unutmayacağız” Reynar’dan yargı için güçlü ve özerk bütçe çağrısı Fed, küresel piyasalar için önemli olan faiz kararını açıkladı YDP, aday adaylığı başvurularının başladığını duyurdu Akaryakıta bir ay olmadan üçüncü zam! Borsa günü yüzde 5,54 değer kaybederek tamamladı Cuma günü farklı bölgelerde 3 ve 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Türkiye Cumhuriyeti kaynaklı girişimcilik hibe programı sonuçları açıklandı Japonya Merkez Bankası politika faizini 31 yılın en yüksek seviyesine çıkarmaya hazırlanıyor AJet'ten 9 Euro'ya yurt dışına seyahat fırsatı Bazı bölgelerde 4 günlük su kesintisi yapılacak Çeler “Öğrenci taşımacılığında kalıcı sistem kurulmalı" Yağmurlu hava geliyor, sıcaklık 30 dereceye kadar düşecek Güney Kıbrıs çocukların sosyal medya platformlarına erişim yaşını 15’e çıkarıyor Baf morgunda bir ceset üç yıla yakın süre bekletildi Tornaridis Asya ve Afrika ülkelerine Hristodulidis’in Kıbrıs sorunu "Özel Siyasi Temsilcisi” atandı Letimbiotis “Genel Sekreter’in 7 maddelik önerisini kabul ediyoruz” Üstel, Sigorta Prim Affı’nda başvuru süresinin uzatıldığını açıkladı Nöbetçi eczaneler (16 Eylül 2026) Mimarlar Odası "Okulların yangın güvenlik koşulları yetkili uzmanlar tarafından değerlendirilmeli"
Dolar
Euro
Sterlin

Yasemin Hareketi adaylarını tanıttı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Yasemin Hareketi adaylarını tanıttı
Reklam

Avrupa Parlamentosu seçimlerine 6 adayla katılacağını açıklayan Yasemin Hareketi adaylarını tanıttı.

KTÖS Lokalinde 14.00’te yapılan basın toplantısına Yasemin Hareketi adayları Şener Levent, Leyla Kıralp, Faize Özdemirciler, Zeki Beşiktepeli, İbrahim Aziz ve Oz Karahan katıldı. Şener Levent’in Yasemin Hareketi hakkında bilgi verdiği toplantıda KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de hazır bulunup, konuşma yaptı. ELCİL Şener Elcil, 2004’ten bu yana AB’nin bir parçası olan Kıbrıs’ta, kuzeyin müktesebat dışında tutulduğunu ve halkın siyasi rehine olarak yaşamını sürdürdüğünü savundu. Kimlik ve pasaport almanın öneminin bulunmadığını, ortak bir vatan kurmak ve ülkede insanca yaşamak gibi bir kaygıları olduğunu belirten Elcil, AP seçimlerine katılmanın her Kıbrıslı Türk’ün görevi olması ve Kıbrıslı Türklerin adada bir varlık olduğunu belirtmesi gerektiği görüşünü dile getirdi. Elcil, Kıbrıs Türkü’nün iradesinin rejime karşı sesini duyuracağını ve Yasemin Hareketi’nin tüm Kıbrıslıların sesi olacağını iddia etti. LEVENT Yasemin Hareketi adaylarından Şener Levent de, Kıbrıs Rum tarafının, seçime katılım oranının geçmişte yüzde 43’lerde kalsa da, oy verme hakkı olan 100 bin Kıbrıslı Türk’ten en az 80 bininin oy kullanacağını varsayarak yine zorluklar çıkarmak istediğini belirtti. Levent, bu tip hareketlerin “iyi niyetten uzak” olarak yorumladı. Şener Levent, KKTC’den AP oturumlarına katılan UBP ve CTP milletvekillerinin Brüksel’e gittikleri zaman TC’nin resmi tezlerini savunduklarını iddia ederek, muhalefetin sesinin hiçbir zaman Brüksel’de duyulmadığını söyledi. Levent, aday olan Yasemin Hareketi mensuplarının uluslararası alanda Kıbrıs Türkü’nün sesini duyurmak ve mevcut durumdan şikayetlerini dile getirmek için bu görevi üstlendiklerini belirtti. Türkiye’deki yönetime eleştirilerde bulunan Levent, Kıbrıs sorununa çözüm bulunamamasının nedeninin de Türkiye’nin masada öne sürdüğü şartlar olduğunu iddia etti. Levent, çözüm anahtarının ABD ve İngiltere gibi büyük ülkelerin elinde olduğunu savundu. (TAK)

Benzer haberler

Featured
İncirli “Ada 74’ü unutmadık, kamuyu zarara uğratan hiçbir dosyayı unutmayacağız” 16 Eyl 2026 21:18 Reynar’dan yargı için güçlü ve özerk bütçe çağrısı 16 Eyl 2026 21:15 Fed, küresel piyasalar için önemli olan faiz kararını açıkladı 16 Eyl 2026 21:10 YDP, aday adaylığı başvurularının başladığını duyurdu 16 Eyl 2026 21:04 Akaryakıta bir ay olmadan üçüncü zam! 16 Eyl 2026 20:32 Borsa günü yüzde 5,54 değer kaybederek tamamladı 16 Eyl 2026 20:08 Cuma günü farklı bölgelerde 3 ve 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak 16 Eyl 2026 19:55 Türkiye Cumhuriyeti kaynaklı girişimcilik hibe programı sonuçları açıklandı 16 Eyl 2026 19:49 Japonya Merkez Bankası politika faizini 31 yılın en yüksek seviyesine çıkarmaya hazırlanıyor 16 Eyl 2026 19:39