Yasaya aykırı yapıldığı tespit edilen bir inşaat mühürlenerek, inşaası durduruldu
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Gazimağusa’da yasaya aykırı yapıldığı tespit edilen bir inşaat, Gazimağusa Belediyesi tarafından mühürlenerek, inşaası durduruldu.
Belediyeden verilen bilgiye göre, Gazimağusa Belediyesi’ne gelen bir şikayet üzerine İmar Birimi tarafından yapılan incelemede, belediyeye oto park alanı olarak beyan edilen zemin kattaki ortak kullanım alanının, yasal olmayan şekilde kapatılıp konuta çevrildiği tespit edildi.
Yapılan tespit ile harekete geçen Gazimağusa Belediyesi İmar Birimi ile Zabıta Birimi, söz konusu yasal olmayan yapıyı mühürleyerek inşaasını durdurdu.
Gazimağusa Belediyesi İmar Birimi Sorumlusu Sıtkı Tunceri, konunun ve kentteki benzer sorunların takipçisi olacaklarını ifade etti. Gazimağusa halkının refah ve huzur içinde yaşam sürebilmesi için imar yasalarının önemine dikkat çeken Tunceri, kentsel planlamaların, yerel yönetimlerin denetimi ile kentin fiziksel gelişiminde etkin rol aldığını belirtti.
Benzer haberler
Featured
Suriye’de Esad rejiminin devrilmesinin ardından ilk Halk Meclisi oturumu yapıldı
Trump "Hürmüz Boğazı açık, dün gece onları fena vurduk"
Meta gizlilik tepkilerinin ardından yeni yapay zekayı çekti
ABD Senatörü Lindsey Graham 71 yaşında hayatını kaybetti
Çocuklara sosyal medya yasağı 20'den fazla ülkeye yayıldı
Kırmızı kart olayı sonrası tartışmaları alevlendirecek karar
CENTCOM "Hürmüz Boğazı tüm gemilerin geçişine açıktır"
İran'da sanayiye yönelik elektrik kesintisi haftada 2 güne çıkarıldı
KHK Başkanı Köseoğlu "Bugün gerçekleşen yazılı sınavlar sorunsuz geçti"



