"Yasaya aykırı faaliyetlerle ilgili olarak gerekli yasal işlem yapıldı"

Voice Kıbrıs Haber
Başbakan Yardımcısı Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, konu ile ilgili BRT’ye açıklama yaptı.
Ataoğlu, Turizm ve Çevre Bakanlığına bağlı Çevre Koruma Dairesi personelinin yangın ihbarı aldığı andan itibaren olay yerinde konuyla yakından ilgilendiğini ifade etti.
Çevre Koruma Dairesi’nin, kuralları koyan, standartları belirleyen ve denetleyen bir kurum olduğunu kaydeden Ataoğlu, denetleme sonucunda yasaya aykırı faaliyetlerle ilgili olarak gerekli yasal işlemi yaptığını anlattı.
Ataoğlu, atık konusu ülkedeki en önemli çevre sorunlarından biri.. Esas yapılması gereken KKTC genelini kapsayan entegre katı atık yönetimini belirlemektir” dedi.
Güngör atık alanının düzenli depolama özelliğini yitirdiğini kaydeden Ataoğlu, “böyle bir olayla artık karşı karşıya gelmememiz için yapılması gereken ilgili bakanlıklar ve belediyelerin biraraya gelerek ortak bir karar üretmektir” dedi.
Konu ile ilgili üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirten Ataoğlu, yangının çıkış nedeninin de araştırıldığını kaydetti.
(BRT)
Benzer haberler
Featured
Mağusa Kültür ve Sanat Festivali’nde bu hafta Tango ve Caz var
Güney Kıbrıs'ta arıtma tesisleri günlük su ihtiyacını karşılayamıyor
Larnakalılar İskele’de buluştu
incirli "Mülkiyet meselesinin çözüm yeri bireysel davalar değil, siyasi çözüm sürecidir"
Yunanistan'da orman yangını fabrikalara sıçradı
Kutlu Adalı anılacak
ABD'deki kutlamalarda ateşlenen havai fişek yolcu uçağına isabet etti
PSC’nin "NATO 42-7 maddesinin üzerindedir" kararı Güney Kıbrıs'ın beklentilerini boşa çıkardı
Akansoy’un Geothe Enstitüsü’nde yaptığı konuşma Alithia’da manşet



