Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Rapçi Macklemore, Özgür Filistin Turnesi'nin 9 büyük ABD'li konser arenası tarafından reddedildiğini söyledi Alper Haliloğlu'nun ölümüne ilişkin yeni gelişme BM liderlerden pozisyonlarını yazılı sunmalarını istiyor Girne’de dikkatsiz sürücü 20 yaşındaki yayaya çarptı Sandık Seçmen Listelerine itirazlar bugün sona eriyor 30 yaşındaki şahıs evinde ölü bulundu İskele'de orman ve sahillerde çevre temizliği yapıldı ABD'deki seçimlerde son durum ne? 9,5 milyon sterlin fatura kesilmişti: Prens Harry davayı temyize taşıdı Üstel “Çözümün ön şartı egemen eşitliğimizin ve eşit uluslararası statümüzün tescilidir” Hollanda'da Microsoft'un yapay zeka veri merkezi şantiyesi basıldı "Açlık tarikatı" liderine 200 yıl hapis cezası: 448 kişinin ölümüne neden oldu Gazze'de şiddetli yağışlar Filistinlilerin kaldığı çadırları sular altında bıraktı Trump "Kabinemde muhtemelen birkaç değişiklik yapacağım" Bugün hava nasıl olacak? (7 Kasım 2026) Fidan "Kıbrıs meselesinde en gerçekçi çözümün, Ada'daki iki devletin yan yana var olmasından geçtiğine inanıyoruz" Bangladeş'te dang hummasından ölenlerin sayısı 500'e yaklaşıyor 115 milyon yıllık dinozor fosilinde kana ait moleküler izler tespit edildi OpenAI, kamuoyundan tepki gören veri merkezlerine ilişkin yeni taahhütlerini açıkladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Kasım 2026) Rapçi Macklemore, Özgür Filistin Turnesi'nin 9 büyük ABD'li konser arenası tarafından reddedildiğini söyledi Alper Haliloğlu'nun ölümüne ilişkin yeni gelişme BM liderlerden pozisyonlarını yazılı sunmalarını istiyor Girne’de dikkatsiz sürücü 20 yaşındaki yayaya çarptı Sandık Seçmen Listelerine itirazlar bugün sona eriyor 30 yaşındaki şahıs evinde ölü bulundu İskele'de orman ve sahillerde çevre temizliği yapıldı ABD'deki seçimlerde son durum ne? 9,5 milyon sterlin fatura kesilmişti: Prens Harry davayı temyize taşıdı Üstel “Çözümün ön şartı egemen eşitliğimizin ve eşit uluslararası statümüzün tescilidir” Hollanda'da Microsoft'un yapay zeka veri merkezi şantiyesi basıldı "Açlık tarikatı" liderine 200 yıl hapis cezası: 448 kişinin ölümüne neden oldu Gazze'de şiddetli yağışlar Filistinlilerin kaldığı çadırları sular altında bıraktı Trump "Kabinemde muhtemelen birkaç değişiklik yapacağım" Bugün hava nasıl olacak? (7 Kasım 2026) Fidan "Kıbrıs meselesinde en gerçekçi çözümün, Ada'daki iki devletin yan yana var olmasından geçtiğine inanıyoruz" Bangladeş'te dang hummasından ölenlerin sayısı 500'e yaklaşıyor 115 milyon yıllık dinozor fosilinde kana ait moleküler izler tespit edildi OpenAI, kamuoyundan tepki gören veri merkezlerine ilişkin yeni taahhütlerini açıkladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Kasım 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

"Yasal girişimler başlatılacak"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Yasal girişimler başlatılacak"
Reklam

Din İşleri Başkanlığı, dini sembollerin hiciv ya da mizah adı altında küçümsenmesinin kabul edilemez bir yaklaşım olduğunu kaydetti.

Din İşleri Başkanlığı Basın Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, bir televizyon sunucusunun din görevlilerinin simgesi olan sarık ve cübbeyi taklit ederek kamuoyu önünde alaycı bir tutum sergilediği belirtilerek, bu tutumun yalnızca din görevlilerine yönelik bir saygısızlık değil, aynı zamanda milletin inanç ve kültür değerlerine de hakaret olduğu vurgulandı.

“Asırlardır ilim ve irfan yolunda hizmet eden din büyüklerimizin sembolü olan cübbe ve sarık; toplumumuzda saygı, ilim ve maneviyatı temsil etmektedir. Bu sembollerin hiciv ya da mizah adı altında küçümsenmesi kabul edilemez bir yaklaşımdır.” denilen açıklamada, bu davranış kınandı; medya ve iletişim alanında görev yapan kişi ve kurumlar toplumsal hassasiyetlere, dinî sembollere ve kutsal değerlere karşı daha sorumlu ve saygılı davranmaya davet edildi.

Açıklamada, “Toplumun huzur ve inanç birliğine zarar verme potansiyeli taşıyan bu tür yaklaşımların tekrarlanmaması adına, gerekli görülmesi halinde yetkili merciler nezdinde yasal girişimlerin başlatılacağını kamuoyuna saygıyla bildiririz.” ifadelerine yer verildi.

Benzer haberler

Featured
Rapçi Macklemore, Özgür Filistin Turnesi'nin 9 büyük ABD'li konser arenası tarafından reddedildiğini söyledi 7 Kas 2026 11:29 Alper Haliloğlu'nun ölümüne ilişkin yeni gelişme 7 Kas 2026 11:26 BM liderlerden pozisyonlarını yazılı sunmalarını istiyor 7 Kas 2026 11:23 Girne’de dikkatsiz sürücü 20 yaşındaki yayaya çarptı 7 Kas 2026 11:19 Sandık Seçmen Listelerine itirazlar bugün sona eriyor 7 Kas 2026 11:15 30 yaşındaki şahıs evinde ölü bulundu 7 Kas 2026 11:09 İskele'de orman ve sahillerde çevre temizliği yapıldı 7 Kas 2026 10:51 ABD'deki seçimlerde son durum ne? 7 Kas 2026 10:41 9,5 milyon sterlin fatura kesilmişti: Prens Harry davayı temyize taşıdı 7 Kas 2026 10:09