Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Girne'de “2. Engelsiz Olta ile Balık Avlama Şenliği” düzenlenecek Yunanistan Savunma Bakanı Dendias, Güney Kıbrıs’ta Özersay “WhatsApp hesabımızı kapatarak sesimizi kesmeye çalışıyorlar” Filipinler'deki depremin bilançosu ağır: En az 4 ölü, 200'den fazla yaralı var Brent petrol fiyatları ne kadar oldu? ALPET çekilişinde finale kalan 20 asil ve 5 yedek talihli belli oldu “Sanatla Umut Oluyoruz” sergisi Saçaklı Ev'de açılıyor Holguin adadaki temaslarına başladı Sunucunun sorusuna kızan Trump, NBC röportajını yarıda bıraktı “Kendi Masalımı Çiziyorum” yarışmasının ödül töreni ve sergisi yapıldı İsrail, Gazze'ye açtığı sınır kapılarını tamamen kapattı Şam’da uçuşlar geçici olarak durduruldu Prada, Ay'a gidiyor: NASA astronotları için yeni kıyafet tanıtıldı Aziz Yıldırım yeniden başkan seçildi "Kazanan Fenerbahçe'dir" Altın yatırımcıları tedirgin, fiyatlar hızla düşüyor İran'dan fırlatılan füzeler nedeniyle İsrail'in orta ve güney kesiminde sirenler çaldı Filipinler'de 7,8 büyüklüğünde deprem! Döviz kurlarında son durum (8 Haziran 2026) En son hava durumu tahminleri (8 Haziran 2026) "Yapay zekayı durdurma" çağrılarına yenileri ekleniyor Girne'de “2. Engelsiz Olta ile Balık Avlama Şenliği” düzenlenecek Yunanistan Savunma Bakanı Dendias, Güney Kıbrıs’ta Özersay “WhatsApp hesabımızı kapatarak sesimizi kesmeye çalışıyorlar” Filipinler'deki depremin bilançosu ağır: En az 4 ölü, 200'den fazla yaralı var Brent petrol fiyatları ne kadar oldu? ALPET çekilişinde finale kalan 20 asil ve 5 yedek talihli belli oldu “Sanatla Umut Oluyoruz” sergisi Saçaklı Ev'de açılıyor Holguin adadaki temaslarına başladı Sunucunun sorusuna kızan Trump, NBC röportajını yarıda bıraktı “Kendi Masalımı Çiziyorum” yarışmasının ödül töreni ve sergisi yapıldı İsrail, Gazze'ye açtığı sınır kapılarını tamamen kapattı Şam’da uçuşlar geçici olarak durduruldu Prada, Ay'a gidiyor: NASA astronotları için yeni kıyafet tanıtıldı Aziz Yıldırım yeniden başkan seçildi "Kazanan Fenerbahçe'dir" Altın yatırımcıları tedirgin, fiyatlar hızla düşüyor İran'dan fırlatılan füzeler nedeniyle İsrail'in orta ve güney kesiminde sirenler çaldı Filipinler'de 7,8 büyüklüğünde deprem! Döviz kurlarında son durum (8 Haziran 2026) En son hava durumu tahminleri (8 Haziran 2026) "Yapay zekayı durdurma" çağrılarına yenileri ekleniyor
Dolar
Euro
Sterlin

Yarından itibaren ilçeler arası geçişler serbest

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Yarından itibaren ilçeler arası geçişler serbest

Bakanlar Kurulu’nun koronavirüs tedbirlerine ilişkin, 5-12 Nisan arası uygulanacak yeni kararlarına göre, ilçeler arası geçişler yarından itibaren serbest olacak. Tüm kamu kurum ve kuruluşları, yarından başlayarak pandemi kuraları çerçevesinde normal çalışma düzenine geri dönecek.

22.00-05.00 arası sokağa çıkma yasağı, yarından başlayarak Cumartesi de dahil olmak üzere hafta boyunca devam edecek. Pazar günü ise, yine, sadece eczane, benzin istasyonları ve fırınlar açık olacak.

Marketlerin açılış saatleri bir saat erkene alındı. Buna göre marketler, Pazartesi ile Cumartesi günleri 07.00-21.00 saatleri arasında açık olacak.

Bakanlar Kurulu kararları çerçevesinde kütüphaneler yarından, internet cafeler de 8 Nisan’dan itibaren faaliyetlerine başlayabilecek.

KAPALI OLACAK İŞLETMELER…

Sinema salonları, nişan ve düğün salonları, düğün, doğum günü ve mevlidler, casinolar, bar, taverna, nargile cafe salonları ile her türlü oyun salonları, kapalı çocuk oyun alanları, masaj salonları, spa, gece kulüpleri, club, hamam ve saunalar kapalı olacak.

İLÇELER ARASI TOPLU TAŞIMACILIK BAŞLIYOR

Gazimağusa, İskele, Güzelyurt ve Lefke ilçeleri arasındaki kontrollü geçişlerin bu haftadan itibaren kaldırılması çerçevesinde, tüm ilçelerde, ilçe içi ve ilçeler arası toplu taşımacılık yapılabilecek.

Otobüs, minibüs, taksi ve benzeri taşımacılık yapan araçlar, şoför yanlarına yolcu almamak kaydıyla, otobüs, dolmuş ve minibüslerde şoför koltuğunun bir arka koltuğu boş bırakacak şekilde, yüzde 50 kapasite ile çalışabilecek.

Pile’de ikamet eden kişilerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, ülkede faaliyet gösteren işletme çalışanlarında, Pile’ye geçiş talep etmeleri halinde, son 48 saat içinde yapılmış negatif PCR testleri şartı aranacak.

Berber, kuaför, güzellik salonları, dövme stüdyolarının 07.00-20.00 saatleri arasında hizmet verebilecek. Çalışanların 14 günde bir PCR testlerini yaptırmaları zorunlu.

PROFESYONEL SANATÇILAR TİYATRO, KONSER VE SERGİ GİBİ ÇALIŞMALARINI YAPABİLECEK

Ülkede düzenlenecek olan ulusal ve uluslararası sınavlara öğrencilerin belirtilen koşullar kapsamında girmelerine imkan yaratılacak.

Profesyonel sanatçılar, tiyatro, konser ve sergi gibi çalışmalarını, provalarını, hijyen kurallarına uygun olarak yapabilecek. Gösterilerde salonun azami üçte biri dolu olacak şekilde seyirci kabulü yapılabilecek.

Salonda, sosyal mesafe ve maske kuralarına uyulacak. Salonda görev alacak herkesin son 48 saat içinde yapılmış negatif PCR testleri bulunması koşul.

Kapalı alanların kullanımı 6 Nisan tarihinden itibaren geçerli olacağı için, müzik, bale eğitmenleri, teke tek ders vermeleri kaydıyla derslerine başlayabilecek. Eğitmenler her 7 günde bir PCR testlerini yenilemek zorunda olacak.

INTERNET CAFE VE KÜTÜPHANELER AÇILACAK

İnternet cafeler, çalışanlarının 7 Nisan tarihine kadar PCR taramalarını yapmaları halinde Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından aksi karar üretilmemesi halinde, 8 Nisan tarihinden itibaren hizmet vermmeye başlayacak.
İnternet cafelere giriş yapanlar kayıt altına alınacak ve kişiler bilgisayarları maksimum iki saat kullanabilecek.

Çırak öğrenciler, açılacak sektörlere bağlı olarak iş yerlerindeki eğitimlerine başlayabilecek. Belirtilen sektörlerde uygulanan kurallar çırak öğrenciler için de geçerli olacak.

Voice Kıbrıs Haber/TAK

Benzer haberler

Coronavirüs
Güney Kıbrıs'ta da karantina zorunluluğu kaldırıldı 2023-05-06 17:36:21 Son iki haftada 58 pozitif vakaya rastlandı 2023-04-26 16:11:35 Güney Kıbrıs’ta 19 yaşındaki genç Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi 2023-04-21 10:16:32 "Covid-19'un endemiye dönüştüğüne dair bilimsel çalışmalar var” 2023-04-18 16:57:57 Güneyde Covid-19 4 can daha aldı! 2023-03-31 14:15:10 Son iki haftada 1 kişi covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti 2023-03-29 11:45:09 Güneyde 4 kişi daha hayatını kaybetti! 2023-03-24 10:56:56 Bir haftada 6 ölüm, bin 281 yeni vaka 2023-03-17 19:22:37 Güneyde bir haftada Covid-19 kaynaklı 5 ölüm 2023-03-10 19:20:22