Yarın 4 okulda öğleden sonra ders yapılamayacak
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası yarın 4 okulda öğleden sonra ders yapılmayacağını açıkladı.
KTOEÖS'ten yapılan açıklama şu şekilde:
"Toplumsal yapımıza, kültürümüze, dilimize, dini anlayışımıza, yaşam biçimimize, kamusal alanlarımıza, kurumlarımıza, demokrasimize müdahaleler; bilimsel, laik eğitim anlayışına, kamusal eğitime, devlet okullarına, öğretmenlerin statüsüne, çalışma koşullarına, itibarına saldırılar devam etmektedir.
Öğretmenlere, sendikalarına planlı saldırılar “Tam Gün” aracılığı ile sürdürülmektedir. Bilimsel, laik, kamusal, parasız eğitim hedef alınmıştır. Devlet okulları, müfredatlar, çocuklarımız tehdit altındadır. Kamusal, nitelikli, laik, çağdaş eğitimin sigortası olan öğretmenlerin, statüleri, hakları, çalışma koşulları saldırı altındadır. Okullarımızda büyük eksiklikler devam etmektedir. Öğretmenlerimize, itibarsızlaştırma, fakirleştirme, örgütsüzleştirme saldırısı belli çevrelerce organize edilmektedir.
Sn. Eğitim Bakanı bu politikaları sorgulama gereği hissetmeden bu anlayışın savunuculuğunu ve tetikçiliğini yapmaya soyunmuştur. Esas saldırı; Kıbrıs Türk toplumunun varlığına, değerlerine, geleceğine yöneliktir. Bu saldırıları planlayanlar ve uygulamaya çalışanların eğitim, toplum gailesi kalmamıştır.
Toplumun aydınlık, ilerici yüzü öğretmenlerimiz, sendikamız bu dayatmalara boyun eğmeyecek, saldırılar durdurulana kadar mücadeleye devam edecektir.
18 Aralık Pazartesi ve 19 Aralık Salı öğleden sonra ders yapmama eylemimiz devam edecektir.
18.12.2023 Pazartesi Günü Öğleden Sonra Eylemde Olacak Okullarımız:
Lapta Yavuzlar Lisesi, Polatpaşa Lisesi, İskele Evkaf Türk Maarif Koleji, Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi
AYRICA 19.12.2023 SALI GÜNÜ SAAT 14.00’DA LAPTA YAVUZLAR LİSESİ'NDE EYLEM VE BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR."
Benzer haberler
Featured
Cumhurbaşkanı Erhürman 11 Temmuz Basın Günü resepsiyona katıldı
İran lideri Hamaney, babasının öldürülmesinin "intikamının" alınacağı sözünü verdi
Apple’dan OpenAI’a dava: Ticari sırlarımızı çaldılar
ABD Savunma Bakanlığı, UFO'lar hakkında yeni belgeler yayımladı
Gönyeli'de bazı sokaklarda elektrik kesintisi yapılacak
Kıbrıs Rum yönetimi Kıbrıs sorununda "Risk yaratacak bir sürece girmeyecek"
Kıbrıs Rum Yönetimi, Türkiye-KKTC doğal gaz projesine itiraz hazırlığında
Baf limanında ciddi mazot ve sıvı atık kirliliği yaşanıyor
2. İncirli Mağara Kültür ve Sanat Festivali başladı



