Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Sahra Çölü'nde facia: 49 kişi susuzluktan öldü Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Haziran 2026) Putin, Zelenskiy ile görüşmesinin "şimdilik anlamının olmadığını" söyledi Güneş'in hareketleri 40 yıldır gizemli bir şekilde değişiyor Oymen, gıda mühendislerinin kamu kurum ve yerel yönetimlerde yeterli düzeyde istihdam edilmemesini eleştirdi Kredi Faiz Destek Fonu Yasası yürürlüğe girdi Çeler “Seçim sonucunda TDP belirleyici olacak" Borsa günü yüzde 1,28 değer kaybederek tamamladı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı dairelerde görevden alma ve atamalar yapıldı İç kesimlerde yarın hafif yağmur bekleniyor İncirli “Bu memleketi adım adım iyileştireceğiz" Altının gramı 6 bin 592 liradan işlem görüyor Kıbrıs RoboFest 7 Haziran’da yapılacak İhmalkarlık ve kısa devre yangına neden oldu! Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde bir ilk daha: Titreme hastası beyin pili ameliyatıyla sağlığına kavuştu 43 yaşındaki şahsın ölümüne ilişkin yeni gelişme! Haftalık gıda denetimlerinde 5 çeşit ürün imha edildi! Toprak set ile ağaca çarpan araç takla attı, 1'i ağır 2 kişi yaralandı! Mahmut Sert hayatını kaybetti! HIV’in 35 yıllık küresel dolaşım haritası Lancet’te yayımlandı Sahra Çölü'nde facia: 49 kişi susuzluktan öldü Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Haziran 2026) Putin, Zelenskiy ile görüşmesinin "şimdilik anlamının olmadığını" söyledi Güneş'in hareketleri 40 yıldır gizemli bir şekilde değişiyor Oymen, gıda mühendislerinin kamu kurum ve yerel yönetimlerde yeterli düzeyde istihdam edilmemesini eleştirdi Kredi Faiz Destek Fonu Yasası yürürlüğe girdi Çeler “Seçim sonucunda TDP belirleyici olacak" Borsa günü yüzde 1,28 değer kaybederek tamamladı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı dairelerde görevden alma ve atamalar yapıldı İç kesimlerde yarın hafif yağmur bekleniyor İncirli “Bu memleketi adım adım iyileştireceğiz" Altının gramı 6 bin 592 liradan işlem görüyor Kıbrıs RoboFest 7 Haziran’da yapılacak İhmalkarlık ve kısa devre yangına neden oldu! Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde bir ilk daha: Titreme hastası beyin pili ameliyatıyla sağlığına kavuştu 43 yaşındaki şahsın ölümüne ilişkin yeni gelişme! Haftalık gıda denetimlerinde 5 çeşit ürün imha edildi! Toprak set ile ağaca çarpan araç takla attı, 1'i ağır 2 kişi yaralandı! Mahmut Sert hayatını kaybetti! HIV’in 35 yıllık küresel dolaşım haritası Lancet’te yayımlandı
Dolar
Euro
Sterlin

"Yarattığınız statüko içten çürüdü"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Yarattığınız statüko içten çürüdü"

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda, “Deprem ve Diğer Doğal Afetlere Yönelik Mali Yardım ve Hazırlık Yasa Önerisi”nin madde madde görüşülmesi devam ediyor.

-Rogers

Bağımsız Girne Milletvekili Jale Refik Rogers önerinin bütünü üzerindeki görüşmeler sırasında yaptığı konuşmada, depremin üzerinden 40 gün geçtiğini belirterek, herkesin dayanışma ruhuyla hareket ettiğini söyledi. “Halkın, hükümete güvenmediğini” savunan Rogers, hükümete “samimiyetsizlik” eleştirisinde bulundu. “Bilerek isteyerek, kaos yaratıldığını” savunan Rogers, gereksiz gündemler yaratıldığını öne sürdü. “9 ay kesinti yapılacak ve ondan sonra ihya olacak, bütün eksiklikler giderilecek mi?” diye soran Rogers, kaç tane daha okula ihtiyaç olduğunu sorguladı.

“Kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına almak için yaptığınız bir şey söyleyin, ben buna olumlu oy vereceğim” diyen Rogers, “Ne yaptınız bu dönem içerisinde” sorusunu yönelterek, yapılan düzgün şeylerin bile bozulduğunu ileri sürdü.

“Ne zaman ben çocuğumu devlet okuluna içim rahat göndereceğim” diyen soran Jale Refik Rogers, 20 bin TL maaş alan bir kişinin geçinemediğini anlatarak, vatandaşın artık konut alamadığını kaydetti.

“Başkaları para kazanır, siz de işlemlerini yaparsınız. Yarattığınız statüko içten çürüdü” iddiasında bulunan Rogers, “Bu halkla dalga geçmeyi bırakın” diyerek, kesintiyle ülkede hiçbir şeyin çözülemeyeceğini savundu. Rogers, artık cesaretle bir şeyin değiştirilmesi gerektiğini ifade ederek, yasa önerisinin, “içeriğine girmeyeceğini, ne olduğunun zaten belli olmadığını” öne sürdü.

-Yeşilırmak

UBP Milletvekili Emrah Yeşilırmak ise, yapılan konuşmalardan dolayı üzülmemenin elde olmadığını belirterek, Ayşegül Baybars’ın söylediklerini hayretle izlediğini dile getirdi ve Halkın Partisi’nin nereden nereye geldiğini işaret etti.

Muhalefet vekillerinin yaptığı önerilerin yerinde öneriler olduğunu söyleyen Emrah Yeşilırmak, yapılması gerekenlerin uzun yıllardır yapılması gereken şeyler olduğunu ve neden bunun rahatsızlık yarattığını sorguladı.

Türkiye’de meydana gelen depremden sonra bunların konuşulmaya başladığını belirten Yeşilırmak, ülkenin de deprem kuşağında olduğunu dikkate alan hükümetin sorumluluk anlayışı çerçevesinde bu yasa önerisini yaptığını söyledi.

Harcama rakamlarının gerçeği yansıtmadığı söylendiğine değinen Yeşilırmak, komitede bir çalışma yaparak, kalemleri muhalefetle birlikte belirlediklerini kaydetti. Özellikle maaşlardan kesintilerin eğitime ve sağlığa harcanması konusunda genel kanı oluştuğunu belirten Yeşilırmak, okulların yüzde 80’inin 1974 öncesinden olduğunu ve sıkıntılı okullar bulunduğunu ifade etti. Muhalefetle gider kalemleri konusunda fikir birliğine vardıklarını belirten Yeşilırmak, Merkez Bankası kar payı önerisini muhalefetin yaptığını dile getirerek, muhalefetin yasa önerisi hazırlanırken, sürece katkı koyduğunu ve önerilerinin yasanın içerisine girdiğini söyledi.

Yasanın içerisinde gider kalemlerinde bir sıkıntı olduğunu düşünmediğini dile getiren Yeşilırmak, toplumsal dayanışma ruhunun ön plana çıkarılması gerektiğini kaydetti. Hükümetin izlediği tutumun ek bir kaynak oluşturmak olduğunu ifade eden Yeşilırmak, önerinin toplumun ihtiyacı olan bir öneri olduğunu belirtti.

Yasanın içerisinde gider kalemleri alanlarının da yazdığını dile getiren Yeşilırmak, hükümetin verdiği kararın Kıbrıs Türk halkının menfaatine olduğunu kaydetti. Emrah Yeşilırmak, ülkenin deprem kuşağında olması nedeniyle tedbirlerin alınması gerektiği üzerinde durdu.

Benzer haberler

Featured
Sahra Çölü'nde facia: 49 kişi susuzluktan öldü 2026-06-05 21:57:00 Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Haziran 2026) 2026-06-05 21:45:00 Putin, Zelenskiy ile görüşmesinin "şimdilik anlamının olmadığını" söyledi 2026-06-05 21:34:00 Güneş'in hareketleri 40 yıldır gizemli bir şekilde değişiyor 2026-06-05 21:26:00 Oymen, gıda mühendislerinin kamu kurum ve yerel yönetimlerde yeterli düzeyde istihdam edilmemesini eleştirdi 2026-06-05 21:10:00 Kredi Faiz Destek Fonu Yasası yürürlüğe girdi 2026-06-05 21:03:00 Çeler “Seçim sonucunda TDP belirleyici olacak" 2026-06-05 20:15:00 Borsa günü yüzde 1,28 değer kaybederek tamamladı 2026-06-05 20:11:00 Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı dairelerde görevden alma ve atamalar yapıldı 2026-06-05 20:04:00