Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Gazimağusa İsmet İnönü Bulvarı yol çalışmalarında yeni trafik düzenlemesi yapıldı Trump "Büyük ihtimalle bu akşam İran'ı çok sert şekilde vuracağız" Nöbetçi eczaneler (8 Temmuz 2026) Atatürk Öğretmen Akademisi mezuniyet töreni yapıldı Eski cumhurbaşkanlığı sarayı “Resmin Kamusal Hafızası” adlı sergiye ev sahipliği yapacak Hasipoğlu “Haftaya perşembe kararı açıklayacağız” Uluçay "Okullarda ihtiyaçlara yanıt vermeye çalışan bir sistem kurduk" DAB Dans Grubu, İtalya’da dünya ikinciliği ve üçüncülüğü kazandı Erdoğan "Trump'ın sergilediği kararlı tutumu takdirle karşılıyorum" Mehmetçik Kültür ve Dayanışma Derneği Gecesi yarın yapılıyor Leonidas Pandelidis "Bugüne kadar iki toplumlu resmi listedeki 1.100 kayıp kişi dışında 250 kişinin kimlikleri tespit edildi" KTSYD’de “Yapay Zekâ ve Spor Haberciliği” konuşuldu Güney Kıbrıs’ta inşaat izinlerinde artış Yedek subay aday adaylarının son yoklama tarihi 13 Temmuz Akpınar “Hedefimiz, Doğu Akdeniz’in yükseköğretim, bilim ve inovasyon üssü olmak” Güney Kıbrıs'da geç ulaşan trafik cezaları gündemde Lefkoşa’da "İş Gücü Piyasasında Fırsat Eşitliği" konulu panel düzenlenecek Trump "İran ile geçici mutabakat sona erdi" Letimbiotis "GSI projesi enerji güvenliği ile ülkenin jeopolitik konumunun güçlendirilmesi bakımından stratejik öneme sahip" Ombudsman Varol “Dijital dönüşüm hem fırsat hem risk” Gazimağusa İsmet İnönü Bulvarı yol çalışmalarında yeni trafik düzenlemesi yapıldı Trump "Büyük ihtimalle bu akşam İran'ı çok sert şekilde vuracağız" Nöbetçi eczaneler (8 Temmuz 2026) Atatürk Öğretmen Akademisi mezuniyet töreni yapıldı Eski cumhurbaşkanlığı sarayı “Resmin Kamusal Hafızası” adlı sergiye ev sahipliği yapacak Hasipoğlu “Haftaya perşembe kararı açıklayacağız” Uluçay "Okullarda ihtiyaçlara yanıt vermeye çalışan bir sistem kurduk" DAB Dans Grubu, İtalya’da dünya ikinciliği ve üçüncülüğü kazandı Erdoğan "Trump'ın sergilediği kararlı tutumu takdirle karşılıyorum" Mehmetçik Kültür ve Dayanışma Derneği Gecesi yarın yapılıyor Leonidas Pandelidis "Bugüne kadar iki toplumlu resmi listedeki 1.100 kayıp kişi dışında 250 kişinin kimlikleri tespit edildi" KTSYD’de “Yapay Zekâ ve Spor Haberciliği” konuşuldu Güney Kıbrıs’ta inşaat izinlerinde artış Yedek subay aday adaylarının son yoklama tarihi 13 Temmuz Akpınar “Hedefimiz, Doğu Akdeniz’in yükseköğretim, bilim ve inovasyon üssü olmak” Güney Kıbrıs'da geç ulaşan trafik cezaları gündemde Lefkoşa’da "İş Gücü Piyasasında Fırsat Eşitliği" konulu panel düzenlenecek Trump "İran ile geçici mutabakat sona erdi" Letimbiotis "GSI projesi enerji güvenliği ile ülkenin jeopolitik konumunun güçlendirilmesi bakımından stratejik öneme sahip" Ombudsman Varol “Dijital dönüşüm hem fırsat hem risk”
Dolar
Euro
Sterlin

"Yaptığımız icraatlar ortada, bu icraatları en kötü dönemlerde yapıyoruz"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

"Yaptığımız icraatlar ortada, bu icraatları en kötü dönemlerde yapıyoruz"

Başbakan Ünal Üstel, hükümetin, halkın ferahı ve daha rahat yaşaması için tüm imkanlarını seferber ettiğini kaydederek, “Göreve geldiğimiz günden beri yaptığımız icraatlar ortada. Bu icraatları en kötü dönemlerde yapıyoruz. Biz çalışmaya devam edeceğiz, kahramanlık edalarıyla ortaya çıkan arkadaşlarımız da konuşmaya devam edecekler…” dedi.

Girne- Alsancak yolunun bugün başlayan 2’nci etap çalışmalarını incelemek üzere bölgeye giden Başbakan Ünal Üstel, yollar, elektrik ve hükümetin icraatları konusunda açıklamada bulundu.

-“Bu konudaki spekülasyonlara sünger çektik…”

Üstel, yapımına 2012’de başlanan yolun  elektrik ve su sorunu halledilmeden hükümetin değiştiğini ve diğer hükümetler döneminde bu sorunlar çözülemediği için ihalelerin gerçekleşemediğini söyledi. Üstel, 2014’ten beri de yolun bitirilemediğini belirtti.

Bölgedeki vatandaşların da, bu güzergahı kullanan insanların da sıkıntı yaşadığını ifade eden Üstel, hükümetin bu konudaki girişimine dikkat çekti.

Başbakan Üstel, “Girne-Güzelyurt yolunun birinci etabını Lapta’ya kadar başlatmış olduk. Hiç durmamak kaydıyla yolu Lapta’nın oteller bölgesine, ikinci etapta da oteller bölgesinden Karşıyaka’ya götüreceğiz. Bu konularda değişik spekülasyonlar oldu, hepsine sünger çektik…” dedi.

-“UBP hükümetten gittikten sonra bu iş de yarım kaldı”

Girne-Çatalköy güzergahında da benzer sorunlar yaşandığını söyleyen Başbakan Üstel, 2012’de de bu yolla ilgili ihaleye çıkıldığını ancak Girne-Alsancak yolunda olduğu gibi, UBP hükümetten gittikten sonra bu işin de yarım kaldığını ifade etti. Üstel, 2023’le ilgili projelerinde Girne-Çatalköy yolu olduğunu da kaydetti.

-“Biz hükümet olarak bütün önlemleri alıyoruz….”

Halkın ferahı ve daha rahat yaşaması için hükümetin imkanlarının hepsini seferber ettiğini kaydeden Başbakan Üstel, şöyle devam etti:

“Ülke zor günlerden geçiyor. Biz de farkındayız. Dünya zor günlerden geçiyor, hepiniz farkındasınız… Biz hükümet olarak bütün önlemleri alıyoruz. Bazı konularda yetersiz kalabiliyoruz, yetersiz kaldığımız konularda sizler bizleri uyarın, biz de bunları aşmak için elimizden geleni yapmaya çalışalım. Hükümete geldiğimiz günden beri yaptığımız icraatlar ortada…Bu icraatları en kötü dönemlerde yapıyoruz…. Biz hükümet olarak çalışmaya devam edeceğiz, kahramanlık edalarıyla ortaya çıkan arkadaşlarımız da konuşmaya devam edecekler…”

-“Çoklu tarifeye geçme konusunda hükümetimiz sıkı bir çalışma yaptı…”

Elektrik konusuna da değinen Üstel, uzun zamandır neden çoklu tarifeye geçilmediği konusunun gündeme getirildiğini belirtti ve şunları ekledi:

“Çoklu tarifeye geçme konusunda hükümetimiz sıkı bir çalışma yaptı. Ve gördüğümüz şu, 20 bin saate erişim zor. Ben merak ediyorum, geçmişte çoklu tarife uygulanırken 20 bin saate nasıl eriştiler. Biz erişemedik. Ve yüzden isteğe göre çoklu tarifeyi yaptık. 1 Kasım’dan itibaren isteyen vatandaş, esnaf çoklu tarifeye geçecek.”

Ünal Üstel, 25 Megavatlık güneş enerji panellerinin devreye girmesi ve mahsuplaşma usulüyle sanayicilerin ve turizmcilerin önünü açtıklarını, esnafa, hayvan üreticisine, tarımla uğraşanlara küçük dokunuşlarda bulunduklarını söyledi.

Benzer haberler

Featured
Gazimağusa İsmet İnönü Bulvarı yol çalışmalarında yeni trafik düzenlemesi yapıldı 2026-07-08 17:21:08 Trump "Büyük ihtimalle bu akşam İran'ı çok sert şekilde vuracağız" 2026-07-08 17:14:56 Nöbetçi eczaneler (8 Temmuz 2026) 2026-07-08 17:06:56 Atatürk Öğretmen Akademisi mezuniyet töreni yapıldı 2026-07-08 15:51:28 Eski cumhurbaşkanlığı sarayı “Resmin Kamusal Hafızası” adlı sergiye ev sahipliği yapacak 2026-07-08 15:47:32 Hasipoğlu “Haftaya perşembe kararı açıklayacağız” 2026-07-08 15:35:34 Uluçay "Okullarda ihtiyaçlara yanıt vermeye çalışan bir sistem kurduk" 2026-07-08 15:30:56 DAB Dans Grubu, İtalya’da dünya ikinciliği ve üçüncülüğü kazandı 2026-07-08 15:26:18 Erdoğan "Trump'ın sergilediği kararlı tutumu takdirle karşılıyorum" 2026-07-08 15:21:31