Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Erhürman: “Prosedürel karar, TMK’nın etkililiği ve mülkiyet rejimi açısından olumsuzluk yaratmadı” Güney Kıbrıs’ta Mavi Bayraklı plaj sayısı 56’ya ulaştı Hamitköy tarla, Haspolat’ta arazi yangını! İçişleri Bakanlığı duyurdu "Ercan çevresindeki dron uçuş yasağı bir ay daha uzatıldı" Kontrolden çıkan araç su kanalına düştü, sürücü yaralandı! Gönyeli'de 22 yaşındaki genç ölü olarak bulundu! Sendikalardan hükümete 15 Eylül'e kadar süre Alkollü sürücünün neden olduğu kazada araçlar birbirine girdi Dinçyürek “Fizyoterapi hizmetlerinin yaygınlaştırılması için ortak yol haritası belirlendi” Rallinin nabzı bu pazar İnönü’de atacak Nöbetçi eczaneler (11 Haziran 2026) T.C Merkez Bankası faiz kararını açıkladı AB'nin Göç ve İltica Paktı yarın yürürlüğe giriyor Girne’de “Dünya Yoga Günü” etkinliği düzenleniyor Erhürman “Bu memleketin çocuklarını dünyada görmezden gelemeyecekleri bir noktaya gitmek zorundayız" Denktaş “Borcu borçla kapatma dönemi sona erecek… Vergiler aşağı çekilecek” Pakistan'ın Azad Cammu Keşmir bölgesindeki helikopter kazasında 22 asker öldü İncirli “Bu ülke değişecek, halk kazanacak” Erhürman “Kıbrıs sorununda başladığımız noktanın çok daha ilerisindeyiz” İran ordusu “ABD'nin her türlü saldırısına karşılık vereceğiz” Erhürman: “Prosedürel karar, TMK’nın etkililiği ve mülkiyet rejimi açısından olumsuzluk yaratmadı” Güney Kıbrıs’ta Mavi Bayraklı plaj sayısı 56’ya ulaştı Hamitköy tarla, Haspolat’ta arazi yangını! İçişleri Bakanlığı duyurdu "Ercan çevresindeki dron uçuş yasağı bir ay daha uzatıldı" Kontrolden çıkan araç su kanalına düştü, sürücü yaralandı! Gönyeli'de 22 yaşındaki genç ölü olarak bulundu! Sendikalardan hükümete 15 Eylül'e kadar süre Alkollü sürücünün neden olduğu kazada araçlar birbirine girdi Dinçyürek “Fizyoterapi hizmetlerinin yaygınlaştırılması için ortak yol haritası belirlendi” Rallinin nabzı bu pazar İnönü’de atacak Nöbetçi eczaneler (11 Haziran 2026) T.C Merkez Bankası faiz kararını açıkladı AB'nin Göç ve İltica Paktı yarın yürürlüğe giriyor Girne’de “Dünya Yoga Günü” etkinliği düzenleniyor Erhürman “Bu memleketin çocuklarını dünyada görmezden gelemeyecekleri bir noktaya gitmek zorundayız" Denktaş “Borcu borçla kapatma dönemi sona erecek… Vergiler aşağı çekilecek” Pakistan'ın Azad Cammu Keşmir bölgesindeki helikopter kazasında 22 asker öldü İncirli “Bu ülke değişecek, halk kazanacak” Erhürman “Kıbrıs sorununda başladığımız noktanın çok daha ilerisindeyiz” İran ordusu “ABD'nin her türlü saldırısına karşılık vereceğiz”
Dolar
Euro
Sterlin

Yangınlarda ölü sayısı 15'e yükseldi, yüz binlerce kişi evini terk etti

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Yangınlarda ölü sayısı 15'e yükseldi, yüz binlerce kişi evini terk etti

ABD'nin California, Oregon ve Washington eyaletinde yüzlerce noktada devam eden orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 15'e çıkarken, Oregon'da 500 binden fazla kişinin yaşadığı bölgeden tahliye edildiği bildirildi.

ABD'nin batı yakasındaki bazı eyaletlerde etkisini sürdüren orman yangınları, sıcak havanın da etkisiyle yayılmaya devam ediyor.

Son 48 saatte California, Oregon ve Washington'da olmak üzere toplam üç eyaletteki can kaybının 15'e yükseldiği, binlerce binanın hasar gördüğü belirtildi.

California'nın kuzey bölgesinde yer alan Butte ilçe şerifi ofisinden yapılan açıklamaya göre, bugün yangın bölgesinde 7 cesede ulaşılırken eyalette bir gün önce hayatını kaybeden 3 kişi dahil can kaybı 10'a çıktı.

Yangın bölgesinde 16 kişinin hala kayıp olduğunu belirten yetkililer, arama çalışmalarının yoğunlaşmasıyla ölü sayısının daha da artmasına kesin gözüyle bakıyor.

Son 48 saatte, Oregon eyaletindeki yangınlarda 4 kişinin hayatını kaybettiği bilinirken, bugün Washington eyaleti Okanogan ilçe şerifinin paylaştığı bilgide, 1 yaşındaki bir bebeğin de yangında hayatını kaybettiği, 3. derece yanık teşhisi ile hastaneye kaldırılan anne babasının ise durumunun kritik olduğu kaydedildi.

OREGON NÜFUSUNUN YÜZDE 10'UNDAN FAZLASI TAHLİYE EDİLİYOR

Oregon eyaletinde yayılmayı sürdüren orman yangınlarından dolayı bölgede yaşayan 500 binden fazla kişinin tahliye edildiği bildirildi.

Oregon Acil Durum Yönetimi Ofisinin paylaştığı bilgilerde, tahliye edilecek bölge halkının sayısının 4,2 milyon nüfuslu eyaletin yüzde 10'undan fazlasına karşılık geldiği belirtildi.

Bu hafta, 3 bin 625 kilometrekareden fazla ormanlık alanın yandığı eyalette yetkililer, sıcak ve rüzgarlı hava nedeni ile yangınların hızla yayıldığı bilgisini paylaşırken, Wilsonville'deki bir ıslah evinde bulunan bin 300'den fazla tutuklunun da bir başka birime tahliye edildiğini duyurdu.

ABD'nin California eyaletinde yüzlerce noktada devam eden yangınlar komşu eyaletlere de sıçrarken, yangınları kontrol altına almak için California, Oregon ve Washington'da toplam 20 bin civarında itfaiyeci mücadele ediyor.

En çok tahribatın yaşandığı California genelinde 15 Ağustos'tan bu yana düşen 13 binden fazla yıldırım 900'den fazla yangına neden oldu, 64 binden fazla insan tahliye edildi, 12 bin 500 kilometrekareden fazla ormanlık alan kül oldu.

(AA)

Benzer haberler

Dünya
AB'nin Göç ve İltica Paktı yarın yürürlüğe giriyor 2026-06-11 15:27:00 Pakistan'ın Azad Cammu Keşmir bölgesindeki helikopter kazasında 22 asker öldü 2026-06-11 14:39:00 İran ordusu “ABD'nin her türlü saldırısına karşılık vereceğiz” 2026-06-11 14:10:00 Trump, anlaşma olmazsa İran'a yönelik saldırıların "Şiddetli" şekilde süreceğini belirtti 2026-06-11 13:56:00 İran “Hürmüz Boğazı, her türlü geminin geçişine kapatıldı” 2026-06-11 13:42:00 Sagrada Familia'nın yeni kulesi törenle açıldı: 120 bin kişi izledi 2026-06-11 13:12:00 Özgür Özel ekibi Parti Meclisi'nden istifa etti 2026-06-11 12:23:00 Endonezya'da 2025'teki yağışlar, dünyanın en nadir büyük maymun türünün yüzde 7'sini yok etti 2026-06-11 11:58:00 Hint Okyanusu'nda şimdiye kadarki en derin ve en geniş balina mezarlığı keşfedildi 2026-06-11 11:42:00