Yaklaşık 10 gün önce temizlenmişti...
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Turizm ve Çevre Bakanlığı Çevre Koruma Dairesi Altınkum’da yeniden çevre temizliği yaptı.
Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bölge yaklaşık 1 hafta önce temizlenmesine rağmen yine kirletildi.
Çevre Koruma Dairesi çevrenin korunması gerektiğiyle ilgili yapılan tüm uyarılara rağmen, bazı kişilerin bu konuda duyarsızlığını sürdürdüğünü bildirdi.
“TEKRARLANIYOR”
Kıyılarda temiz deniz idealiyle, sahillerin temizliğinin sağlanması adına büyük bir gayret gösterdiklerini söyleyen Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “Çevre Koruma Dairesi ekiplerimiz, erişebildikleri her noktada temizlik ve denetim çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar. Ne yazık ki bu konuda yoğun bir çaba göstermemize rağmen temizliğini yaptığımız bölgeler çok kısa süre içerisinde tekrar aynı şekilde kirletiliyor” diye konuştu.
Altınkum’a gelen günübirlikçiler tarafından her yıl yaşanan sıkıntıların yeniden yaşandığını da sözlerine ekleyen Bakan Ataoğlu, “Günübirlikçiler, Altınkum’da ortalığı her zaman olduğu gibi yine kirletip gittiler. Bazı yerlerde, çöplerini konteynırlara atacaklarına sağa sola attıklarını görüyoruz. Herkes çöpünü konteynırlara atmış olsaydı hem çevre kirlenmezdi hem de görüntü kirliliği oluşmazdı, Sahil temizliği bizim sorumluluğumuzda olmasa da biz yine bu çöpleri topladık. Şu anda herhangi bir sıkıntı söz konusu değil.” dedi.
Ataoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Tatil için bölgeye gelen insanlar yaşanan durumdan rahatsızlık duyuyor. Sahile ve denize çöp atarak doğayı kirletiyoruz. Bu denizin ve sahilin temiz tutulması gerekiyor. Ülkemize dışarıdan da turistler geliyor. Buraları böyle görmemeleri lazım. Sahillerimiz gerçekten Akdeniz’in incisi. Herkesi doğa konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum.”
Yaklaşık 10 gün önce tertemiz halde bırakılan sahili yine temizlemek zorunda kaldıklarını belirten Ataoğlu, 07.00 – 24.00 saatleri arasında 2 km’lik sahilde devriye yapan ekipler olduğunu, buna rağmen özel çaba göstererek ekiplerin ayrılmasını bekleyerek bölgeye çöp atan insanlar bulunduğunu söyledi.
Kaynak:TAK
Benzer haberler
Featured
Pazar ve Pazartesi iç kesimlerde yer yer sağanak bekleniyor
Res-Bir “Zincir marketlerin sıcak yemek satışı haksız rekabet yaratıyor”
GençKültür kurucusu Selçuk Görsay "Hedefimiz Kıbrıs'ın genç kültür-sanat hafızasını oluşturmak"
Nöbetçi eczaneler (3 Temmuz 2026)
DSÖ "Depremlerin vurduğu Venezuela'da sağlık sistemi ciddi baskı altında"
CTP Dış İlişkiler Sekreteri Toros, AB Kıbrıs Çözüm Destek Ofisi Genel Müdürü ile görüştü
KTEZO 15. Olağan Genel Kurulu yapıldı
Haziran ayı enflasyon oranı açıklandı!
Dinçyürek “Önemli sağlık yatırımlarını hayata geçirdik”



