Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Gemi faciasındaki 8'inci günde kayıp 15 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor Nöbetçi eczaneler (6 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (6 Eylül 2026) Hollanda'nın 11 kentinde Gazze'deki çocuklarla dayanışma için uçurtmalar uçuruldu 46 yaşındaki şahsın ölüm nedeni açıklandı! Fransa'nın Aude ilindeki orman yangınında 225 hektarlık alan küle döndü Veli Çelik tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı! Yunanistan'da savaş uçağı düştü: İki pilot hayatını kaybetti Moskova'da kritik zirve: ABD heyetinin Putin ile görüşmesi başladı Bu plajın anahtarı 400 bin dolar: Bir yıldır bekleyen müşteriler var Gazimağusa'da bazı sokaklarda asfaltlama çalışmaları yapılacak Bu şehrin altında 1 milyar ton buz var Tesla, sürücüsüz taksisini hizmete sundu Üstel “Felakette sağlık çalışanlarımız insan üstü bir gayret ortaya koydu” Oyuncu Serhat Mustafa Kılıç evinde ölü bulundu Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda finale kaldı Endonezya'da 2 bine yakın kişi okullarda dağıtılan yemeklerden zehirlendi Silivri açıklarındaki kazada batan geminin bulunduğu bölgedeki çalışmalar sürüyor Köroğlu "Batı Nil Virüsü vakası çıkmasını beklemeyelim" Üstel “Naaşların kimliklerinin belirlenmesi için DNA incelemelerinden yararlanılacak” Gemi faciasındaki 8'inci günde kayıp 15 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor Nöbetçi eczaneler (6 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (6 Eylül 2026) Hollanda'nın 11 kentinde Gazze'deki çocuklarla dayanışma için uçurtmalar uçuruldu 46 yaşındaki şahsın ölüm nedeni açıklandı! Fransa'nın Aude ilindeki orman yangınında 225 hektarlık alan küle döndü Veli Çelik tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı! Yunanistan'da savaş uçağı düştü: İki pilot hayatını kaybetti Moskova'da kritik zirve: ABD heyetinin Putin ile görüşmesi başladı Bu plajın anahtarı 400 bin dolar: Bir yıldır bekleyen müşteriler var Gazimağusa'da bazı sokaklarda asfaltlama çalışmaları yapılacak Bu şehrin altında 1 milyar ton buz var Tesla, sürücüsüz taksisini hizmete sundu Üstel “Felakette sağlık çalışanlarımız insan üstü bir gayret ortaya koydu” Oyuncu Serhat Mustafa Kılıç evinde ölü bulundu Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda finale kaldı Endonezya'da 2 bine yakın kişi okullarda dağıtılan yemeklerden zehirlendi Silivri açıklarındaki kazada batan geminin bulunduğu bölgedeki çalışmalar sürüyor Köroğlu "Batı Nil Virüsü vakası çıkmasını beklemeyelim" Üstel “Naaşların kimliklerinin belirlenmesi için DNA incelemelerinden yararlanılacak”
Dolar
Euro
Sterlin

"Yakın Doğu okullarının kapatılması incelenecek"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Yakın Doğu okullarının kapatılması incelenecek"
Reklam

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, eğitimle ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.

Yüz yüze eğitimin devam edebilmesi için çalıştıklarını belirten Amcaoğlu, beş binin üzerinde vaka sayısıyla Güney Kıbrıs’ın bugün eğitimi başlatmasına karşı KKTC’deki öğretmen sendikalarının çevirimiçi eğitimde ısrar etmesini eleştirdi.

Artan vaka sayısının ardından sınavların üç gün önceye alması ile ilgili Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesinden görüş istediklerini belirten Eğitim Bakanı, Sağlık Bakanlığı’ndan kendilerine gelen yazıda ‘eldeki veriler ışığında herhangi bir şekilde eğitimi yüz yüze yapmaktan başka birşey düşünülmediğinin’ belirtildiğini söyledi.

Amcaoğlu, okullarda önlemlerin artırıldığını, Perşembe günü Sağlık Bakanlığı ekiplerinin okullarda tarama yapmaya başlandığını hatırlattı.

Son üç güne bakıldığında yaklaşık 3 bin vaka çıkarken hastaneye yatış sayısının dört olduğunu vurgulayan Amcaoğlu, Omicron varyantı ile Covid-19’un artık gribal enfeksiyona dönüşmeye başladığını kaydetti.

“Sendika, Bakanlığın yaptıklarının doğru olup olmadığını irdeleyecek bir makam değildir” diyen Amcaoğlu, Bakanlığın hem özel hem de devlet okullarını denetlediğini, Yakın Doğu okullarının kapatılmasının da inceleneceğini ifade etti.

Eğitimin kaybedecek tek bir saniyesi bile yokken çevirimiçi eğitime geçilme talebini eleştiren Amcaoğlu, “Karpaz İlkokulu’nda fiber optik altyapısı yoktur..Lefkoşa’da Atatürk ilkokulunda, Şehit Tuncer İlkokulu’nda fiber optik altyapısı yoktur..30 okuldaki altyapıyı hazırlamak için ihaleye çıkıldı. Siz bunlar yapılmada nasıl böyle bir karar alabilirsiniz” diye konuştu.

Öğretmenlerin sendika tarafından baskıya uğradığını öne süren Bakan Amcaoğlu, “öğretmenler kaotik bir durum içindedir, ama öğretmenlerden öte aileler çocukların sahip çıkmalı, eğitim hakkını bu şekilde engellenmesini, başka siyasi görüş açıları ile sıkıntıya sokulmasını önlemelidir” diye konuştu.

Okullarda vaka oranının yüzde 1.2 olduğunu belirten Amcaoğlu, “bu rakamlarla 55 bin öğrenciyi eve mi göndereceğiz. Sorunlu sınıfları kapatıyoruz, takiplerini yapıyoruz ve eğitim devam ediyor” dedi.

Hiçbir ülkede okul kapatılsın diye kararlar üretilmediğini kaydeden Amcaoğlu şöyle konuştu; “Bir tek KKTC’de ilgili sendikalar çocukların sağlığını düşünüyor. Ne Sağlık Bakanlığı ne Eğitim Bakanlığı düşünüyor. Tek düşünülmeyen eğitim. Ben soruyorum günü geldiğinde bunu vebali Sendikaların boynuna yüklendiğinde ne söyleyecekler”.

Diğer sektörler kapanmazken neden okulların kapanmak istediğini soran Amcaoğlu, yaşananları seçim öncesi bir manevra olarak değerlendirdi.

Sendikaların üyelerinin özlük haklarını koruma yönünde hareket etmesi gerektiğini belirten Amcaoğlu, sendikaların görev ve sorumluluklarını aştıklarını ifade etti.

Kavga kültürü ile bir noktaya varılamayacağını kaydeden Amcaoğlu, siyasetin eğitimden uzak tutulması gerektiğini, aksi taktirde çocukların yüz yüze eğitimden uzak kalmaları nedeniyle yaşadığı psikolojik, fizyolojik ve pedagojik sıkıntılardan dolayı büyük üzüntü yaşanacağını ifade etti.

Artık herşeyin yeni normaller üzerinden şekillenmesi gerektiğini belirten Amcaoğlu, İngiltere’nin testleri kaldırdığını, Güney Kıbrıs’ta yüksek vaka oranına rağmen okulların açıldığını söyledi.

Benzer haberler

Featured
Gemi faciasındaki 8'inci günde kayıp 15 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor 6 Eyl 2026 09:44 Nöbetçi eczaneler (6 Eylül 2026) 6 Eyl 2026 09:40 Bugün hava nasıl olacak? (6 Eylül 2026) 6 Eyl 2026 09:20 Hollanda'nın 11 kentinde Gazze'deki çocuklarla dayanışma için uçurtmalar uçuruldu 5 Eyl 2026 21:49 46 yaşındaki şahsın ölüm nedeni açıklandı! 5 Eyl 2026 21:35 Fransa'nın Aude ilindeki orman yangınında 225 hektarlık alan küle döndü 5 Eyl 2026 21:29 Veli Çelik tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı! 5 Eyl 2026 21:27 Yunanistan'da savaş uçağı düştü: İki pilot hayatını kaybetti 5 Eyl 2026 21:13 Moskova'da kritik zirve: ABD heyetinin Putin ile görüşmesi başladı 5 Eyl 2026 20:53