Yağışlar ilerleyen saatlerde de devam edecek!

Voice Kıbrıs Haber
Meteoroloji Dairesi Müdürü Sinan Güneş, saat 15.00’e kadar en fazla yağışın metrekareye 24 kg ile Selvilitepe’ye ve 20 kg ile Kozanköy’e düştüğünü açıkladı.
Meteoroloji Dairesi Müdürü Güneş, bugün saat 08.30-15.00 arasında ülke genelinde ölçülen yağış miktarlarına ilişkin Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) bilgi verdi.
Güneş, yapılan ölçümlere göre, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların özellikle Beşparmak ve Girne bölgelerinde etkili olduğunu kaydetti.
Ölçümlere göre Selvilitepe’ye metrekareye 24 kg, Kozanköy’e 22 kg ve diğer bölgelere 15 kg’den az olmak üzere ülke genelinde yer yer yağış kaydedildiğini belirten Güneş, Selvilitepe ve Kozanköy’de görülen yağışın “kuvvetli yağış” seviyesinde olduğunu söyledi.
Akşam saatlerinde de yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların devam edeceğini ifade eden Güneş, ancak bu yağışların “şiddetli” olmasının beklenmediğini kaydetti.
Güneş, bunun yanında, etkisini azaltmakla beraber yarın da sağanak yağışların beklediğini açıkladı.
Benzer haberler
Featured
Leyen "İsrail'e yaptırımlar konusunda top artık üye devletlerin sahasında"
Dünya Meteoroloji Örgütü "El Nino'nun şiddetlenmesiyle aşırı hava olayları riskinin artması bekleniyor"
Döviz piyasalarında günün son rakamları (3 Haziran 2026)
Belçika'da sıcak hava dalgasında ölümler, normal seviyelerin yüzde 39 üzerine çıktı
Dünya'ya düşme tehlikesi bulunan NASA teleskobu için kurtarma operasyonu başlatıldı
Tatar, Aix-en-Provence İstinaf Mahkemesi'nin iade kararını değerlendirdi “Son derece kaygı vericidir”
Geleneksel Benon Dervişler İskele Yol Yarışı pazar günü yapılacak
Gürcafer “Hukukun siyasallaştırılması Kıbrıs'taki diyalog sürecine zarar verir”
Borsa günü yüzde 0,26 değer kaybederek tamamladı



