Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
ABD, Texas'ta meydana gelen kazanın ardından tüm Apache helikopter eğitim uçuşlarını askıya aldı EasyJet'in Fransa'daki kabin çalışanları greve gitti Fransa'da aşırı sıcak ve yangınlar sürerken, Macron'un tatil fotoğrafı siyasetçilerin tepkisini çekti Ünlü hastane, hastalarına ilaçları drone ile ulaştıracak Trump'ın sağ kolu aniden istifa etti: "Hazırlıksız yakalandı, kimseyi bulamıyor" Kudüs'te yaz ortasında alışılmadık yağışlar sele neden oldu Erhürman "Üzülmek yetmez. Tüm gençlerimizin sorunlarına hep birlikte çözüm üretmek zorundayız" Dünyada üçüncü vaka oldu: Trabzon'da milyonda bir görülen doğum Küflü duşlar ve erzak krizi ABD'yi karıştırdı: Lincoln uçak gemisi eve dönüyor Kediden kuduz geçer mi? Güney Kore lideri Lee, Kuzey Kore ile gerilimi sona erdirmek istediğini söyledi Bir sonraki güneş tutulması 1 yıl sonra gerçekleşecek 340 bin kişiye aynı mektup gidecek UBP Lefke’de seçim çalışmalarına başladı Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi başladı KTTO "Güney'deki alışverişlerin KKTC'ye getirilmesi hizmeti ilanları araştırılmalı" Boğazköy’deki kazada ağır yaralanan 29 yaşındaki genç kurtarılamadı! Hürmüz'deki arz riski Ceyhan'ın küresel petrol merkezi olma potansiyelini güçlendiriyor Filistin'de 20 yıl aradan sonra gerçekleştirilecek genel seçimler için seçmen kayıt süreci başladı Nöbetçi eczaneler (15 Ağustos 2026) ABD, Texas'ta meydana gelen kazanın ardından tüm Apache helikopter eğitim uçuşlarını askıya aldı EasyJet'in Fransa'daki kabin çalışanları greve gitti Fransa'da aşırı sıcak ve yangınlar sürerken, Macron'un tatil fotoğrafı siyasetçilerin tepkisini çekti Ünlü hastane, hastalarına ilaçları drone ile ulaştıracak Trump'ın sağ kolu aniden istifa etti: "Hazırlıksız yakalandı, kimseyi bulamıyor" Kudüs'te yaz ortasında alışılmadık yağışlar sele neden oldu Erhürman "Üzülmek yetmez. Tüm gençlerimizin sorunlarına hep birlikte çözüm üretmek zorundayız" Dünyada üçüncü vaka oldu: Trabzon'da milyonda bir görülen doğum Küflü duşlar ve erzak krizi ABD'yi karıştırdı: Lincoln uçak gemisi eve dönüyor Kediden kuduz geçer mi? Güney Kore lideri Lee, Kuzey Kore ile gerilimi sona erdirmek istediğini söyledi Bir sonraki güneş tutulması 1 yıl sonra gerçekleşecek 340 bin kişiye aynı mektup gidecek UBP Lefke’de seçim çalışmalarına başladı Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi başladı KTTO "Güney'deki alışverişlerin KKTC'ye getirilmesi hizmeti ilanları araştırılmalı" Boğazköy’deki kazada ağır yaralanan 29 yaşındaki genç kurtarılamadı! Hürmüz'deki arz riski Ceyhan'ın küresel petrol merkezi olma potansiyelini güçlendiriyor Filistin'de 20 yıl aradan sonra gerçekleştirilecek genel seçimler için seçmen kayıt süreci başladı Nöbetçi eczaneler (15 Ağustos 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Washington Post yazdı... Kaşıkçı cinayetinde kan donduran detay

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Washington Post yazdı... Kaşıkçı cinayetinde kan donduran detay
Reklam

ABD'de yayımlanan Washington Post gazetesine konuşan üst düzey bir Türk yetkili, 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin parçalara ayrıldıktan sonra asitte eritilmiş olabileceği ihtimalinin değerlendirildiğini ifade etti.

Haberde ismi gizli tutulan yetkilinin, Kaşıkçı'nın cesedinin başkonsolosluk binasında ya da başkonsolosun rezidansında asitte eritilmiş olabileceğini, yapılan arama ve incelemelerde elde edilen delillerin de bu tezi desteklediğini ifade etti. Yetkili gazeteye yaptığı açıklamalarda "Kaşıkçı'nın cesedinin gömülmesine gerek yoktu" diye konuştu. Çarşamba günü soruşturmayla ilgili bir açıklama yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da "Kaşıkçı'nın cesedi parçalandı ve yok edildi" demişti.
Suudi Arabistan'ın resmi makamları, Kaşıkçı'nın başkonsolosluk binasında öldürüldüğünü kabul etse de, cesedin nerede olduğunun bilinmediğini savunuyor. Suudi yetkililer, Kaşıkçı'nın cesedinin 'yerli bir işbirlikçiye' teslim edildiği yönünde açıklamalar yapmıştı.
Washington Post'a konuşan üst düzey Türk yetkili ise soruşturmayı yürüten ekiplerin 'yerli işbirlikçi' açıklamasını gerçekçi bulmadıklarını aktardı. 'SUUDİ BAŞSAVCI İŞBİRLİĞİ İZLENİMİ VERMEDİ'  Gazetenin haberinde Suudi Arabistan Başsavcısı Suud el-Macib'in İstanbul temaslarında perde arkasında neler yaşandığına dair de bilgiler yer alıyor.
Gazeteye konuşan ikinci bir Türk yetkili, el-Macib'in üç günlük İstanbul temasları boyunca Kaşıkçı'nın cesedine ne olduğuna dair hiçbir detay vermediğini aktardı.
Yetkili, "El-Macib'in önceliği Türkiye'nin elinde hangi delillerin olduğunu tespit etmekti… Soruşturmada samimi bir işbirliği içerisinde olacakları izlenimini edinmedik" dedi. Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, nişanlısı Hatice Cengiz ile evlenebilmek için gerekli belgeleri almak üzere 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girmiş ve kendisinden haftalarca haber alınamaması üzerine başlatılan soruşturmada öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Türk yetkililer, Kaşıkçı'nın başkonsoloslukta işkence gördüğüne ve öldürüldüğüne dair ses ve görüntü kayıtları olduğunu söylüyordu. Ancak var olduğu iddia edilen kayıtlara dair kanıt paylaşılmadı. Suudi Arabistan, Kaşıkçı'nın kaybolduğu haberinin ortaya çıkmasıyla önce 'öldürülmediğini' öne sürdü, daha sonra da 'sorgu sırasında çıkan kavgada öldürüldüğünü' söyledi. Suudi Başsavcılığı ise daha sonra Kaşıkçı'nın önceden planlanmış bir biçimde öldürüldüğüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Benzer haberler

Dünya
ABD, Texas'ta meydana gelen kazanın ardından tüm Apache helikopter eğitim uçuşlarını askıya aldı 15 Ağu 2026 21:45 EasyJet'in Fransa'daki kabin çalışanları greve gitti 15 Ağu 2026 21:37 Fransa'da aşırı sıcak ve yangınlar sürerken, Macron'un tatil fotoğrafı siyasetçilerin tepkisini çekti 15 Ağu 2026 21:28 Ünlü hastane, hastalarına ilaçları drone ile ulaştıracak 15 Ağu 2026 21:26 Trump'ın sağ kolu aniden istifa etti: "Hazırlıksız yakalandı, kimseyi bulamıyor" 15 Ağu 2026 20:59 Kudüs'te yaz ortasında alışılmadık yağışlar sele neden oldu 15 Ağu 2026 20:38 Küflü duşlar ve erzak krizi ABD'yi karıştırdı: Lincoln uçak gemisi eve dönüyor 15 Ağu 2026 19:35 Güney Kore lideri Lee, Kuzey Kore ile gerilimi sona erdirmek istediğini söyledi 15 Ağu 2026 18:00 Bir sonraki güneş tutulması 1 yıl sonra gerçekleşecek 15 Ağu 2026 17:48