Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kuraklığın ciddi boyutlara ulaştığı Fransa'da derelerin yüzde 25'i kurudu Güney Koreli iş insanı, boşandığı eşine yaklaşık 644 milyon dolar ödeyecek Çavuş "Yaşan bu acı kayıp hepimizi derinden sarsmış ve üzmüştür" Yeni Parti'de Yüksek Disiplin Kurulu ve Parti Meclisi üyeleri belirlendi Filenin Sultanları final için sahaya çıkacak Borsa günü yüzde 0,95 değer kaybederek tamamladı CTP “Elektrik enerjisindeki plansızlık halkı kesintilere ve yüksek maliyetlere mahkum etti” Emirzadeoğluları “Sanayi bölgelerinde gerçek sanayiciye yer kalmadı” Güzelyurt’ta sosyal tesis ve sörf kulübü projeleri için sözleşmeler imzalandı Küresel piyasalar, Orta Doğu gerilimi ve tarife gündeminin etkisinde 2 bin 500 tonluk buğday silosu çöktü: Lokman Hacıhasanoğlu kurtarılamadı Özgür Özel Yeni Parti Genel Başkanlığına seçildi KTAMS'tan 112 Komuta Kontrol Merkezi’nde eylem uyarısı Meteoroloji son tahminlerini açıkladı: Yarın yer yer sağanak bekleniyor! CHP'deki istifalar sonrası Kılıçdaroğlu'ndan ilk paylaşım Özel ve beraberindeki milletvekillerin kuracağı yeni Parti'nin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına verildi Yeni partinin kuruluş evrakını imzalayarak istifa eden Özdel’le birlikte 91 milletvekili de istifasını verdi Fidan, Holguin ile görüştü Nöbetçi eczaneler (24 Temmuz 2026) Atan “Nisan ayı ek mesai ödemeleri 31 Temmuz’a kadar yapılmazsa demokratik ve hukuki adımlar atacağız” Kuraklığın ciddi boyutlara ulaştığı Fransa'da derelerin yüzde 25'i kurudu Güney Koreli iş insanı, boşandığı eşine yaklaşık 644 milyon dolar ödeyecek Çavuş "Yaşan bu acı kayıp hepimizi derinden sarsmış ve üzmüştür" Yeni Parti'de Yüksek Disiplin Kurulu ve Parti Meclisi üyeleri belirlendi Filenin Sultanları final için sahaya çıkacak Borsa günü yüzde 0,95 değer kaybederek tamamladı CTP “Elektrik enerjisindeki plansızlık halkı kesintilere ve yüksek maliyetlere mahkum etti” Emirzadeoğluları “Sanayi bölgelerinde gerçek sanayiciye yer kalmadı” Güzelyurt’ta sosyal tesis ve sörf kulübü projeleri için sözleşmeler imzalandı Küresel piyasalar, Orta Doğu gerilimi ve tarife gündeminin etkisinde 2 bin 500 tonluk buğday silosu çöktü: Lokman Hacıhasanoğlu kurtarılamadı Özgür Özel Yeni Parti Genel Başkanlığına seçildi KTAMS'tan 112 Komuta Kontrol Merkezi’nde eylem uyarısı Meteoroloji son tahminlerini açıkladı: Yarın yer yer sağanak bekleniyor! CHP'deki istifalar sonrası Kılıçdaroğlu'ndan ilk paylaşım Özel ve beraberindeki milletvekillerin kuracağı yeni Parti'nin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına verildi Yeni partinin kuruluş evrakını imzalayarak istifa eden Özdel’le birlikte 91 milletvekili de istifasını verdi Fidan, Holguin ile görüştü Nöbetçi eczaneler (24 Temmuz 2026) Atan “Nisan ayı ek mesai ödemeleri 31 Temmuz’a kadar yapılmazsa demokratik ve hukuki adımlar atacağız”
Dolar
Euro
Sterlin

Volkswagen, Almanya'da en az 3 fabrikayı kapatmayı planlıyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Volkswagen, Almanya'da en az 3 fabrikayı kapatmayı planlıyor

Alman otomobil üreticisi Volkswagen’in Almanya'daki en az üç fabrikayı kapatmayı ve büyük çaplı işten çıkarmaları planladığı bildirildi.

Volkswagen çalışanlarını temsil eden Volkswagen İş Konseyi Başkanı Daniela Cavallo, Alman üreticinin merkezinin bulunduğu Wolfsburg'da işçilere yönelik bilgilendirme etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Yönetim kurulu Almanya'daki en az üç Volkswagen fabrikasını kapatmak istiyor." dedi.

Ülkedeki Volkswagen’in diğer tesislerinin de küçüleceğine işaret eden Cavallo, şirketin yönetim kurulunun işten çıkarmaları planladığını bildirdi.

Cavallo, "Yönetim kurulu ayrıca bu ülkede kalan tüm fabrikaları küçültmeyi planlıyor. Somut olarak bu, ürünlerin, miktarların, vardiyaların ve tüm montaj hattının azaltılması anlamına geliyor. Yönetim bu konuda kesinlikle ciddi. Bu, toplu pazarlık turunda kılıç sallamak değildir, Almanya’daki tüm Volkswagen tesisleri bu planlardan etkileniyor. Hiçbiri güvende değil." ifadelerini kullandı.

Alman hükümetinin acilen Alman sanayisi için bir master planı hazırlaması gerektiğini belirten Cavallo, böylece sanayinin gerilemesinin durdurulacağını söyledi.

Cavallo, kapanmadan Almanya’daki hangi fabrikaların etkileneceğini veya Volkswagen Grubu'nun Almanya'daki yaklaşık 300 bin personelinden kaçının işten çıkarılabileceği konusunda bilgi vermedi.

Volkswagen İş Konseyi Başkanı Daniela Cavallo, Volkswagen Yönetim Kurulu'nun söz konusu planlarına karşı olduğunu vurgulayarak, "Tüm yönetim kurulu üyelerini ve şirketin tepesindeki herkesi sadece uyarabilirim: Bizimle, VW işgücüyle uğraşmayın." dedi.

Volkswagen, Eylül 2024 başında tasarruf ve maliyet azaltma önlemleri kapsamında tarihinde ilk kez Almanya'daki fabrikalarını kapatacağını ve 30 yıllık istihdam koruma anlaşmasını 5 yıl erken sonlandırılacağını açıklamıştı.

Şirket buna gerekçe olarak Avrupa'da yüksek enerji ve iş gücü maliyetlerinin rekabet gücünü azaltmasını ve satışların düşmesini göstermişti.

2020'de Türkiye'de fabrika yatırımından vazgeçen Volkswagen'in tasarruf ve maliyet azaltma önlemleri kapsamında tarihinde ilk kez Almanya'daki fabrikalarını kapatmayı değerlendirmesi ve 30 yıllık istihdam koruma anlaşmasını erken sonlandırması Alman otomotiv sektöründe "deprem" etkisi oluşturmuştu.

Volkswgaen, yeniden yapılanma ve maliyetleri düşürme planları üzerinde haftalardır sendikalarla müzakere ediyordu.

Alman sendika liderleri, daha önce, Volkswagen'e grev tehdidinde bulunarak, işçileri işten çıkararak "tarihi bir hata" yapmaması konusunda uyarmıştı.

Volkswagen Group, 17 Avrupa ülkesinde, Amerika, Asya ve Afrika'da 10 ülkede 114 üretim tesisiyle yaklaşık 650 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Şirketin Almanya’daki istihdamı ise yaklaşık 300 bin kişiyi buluyor.

Volkswagen Group, 2026'ya kadar 10 milyar avroluk tasarruf ve maliyet azaltma önlemlerinin parçası olarak personel giderlerini 2026'ya kadar 5'te 1 düşürmeyi planlıyordu.

Öte yandan, Alman otomobil üreticileri, enflasyonist baskılar, yüksek enerji maliyetleri, Avrupa'daki yavaş ekonomik büyüme, yükselen aşırı sağ ve Çinli otomobil üreticilerinin yanı sıra Tesla'nın rekabetiyle karşı karşıya kaldı.

Yıllık yaklaşık 280 milyar avro ihracat yapan Alman otomobil üreticileri, Çin ve Avrupa'dan gelen zayıf talep ışığında maliyetleri düşürmek ve rekabet gücünü korumak için ciddi baskı altında.

Elektrikli araçlara geçiş, Almanya'nın otomotiv sektörü için ülkede ve Avrupa Birliği (AB) nezdinde çeşitli düzenlemeler ve ham madde tedariki nedeniyle zorlu olmayı sürdürüyor. Sektör, batarya teknolojisine büyük yatırımlar yaparken, artan maliyetlerle boğuşmak zorunda kalıyor.

Benzer haberler

Dünya
Kuraklığın ciddi boyutlara ulaştığı Fransa'da derelerin yüzde 25'i kurudu 2026-07-24 21:05:40 Güney Koreli iş insanı, boşandığı eşine yaklaşık 644 milyon dolar ödeyecek 2026-07-24 21:00:22 İngiltere’den İran’ın “üsler” tehdidine yanıt “Kendimizi savunmaya hazırız” 2026-07-24 14:01:56 Bahreyn’de sirenler çaldı, halka güvenli alanlara gitme çağrısı yapıldı 2026-07-24 12:21:47 ABD'deki seçimde yazılım hatası: ABD vatandaşı olmayan yüzlerce kişi oy kullandı 2026-07-24 11:33:36 Şempanzeler kavgadan kaçınmak ve gerilimi azaltmak için birbirine sarılıyor 2026-07-24 10:18:00 Trump'tan nükleer anlaşma için Suudi Arabistan'a "İbrahim Anlaşmaları'na katılma" şartı 2026-07-24 09:37:47 Astronomlardan uzayda benzeri görülmemiş keşif 2026-07-24 09:26:39 Avrupa'da aşırı sıcaklar ve orman yangınları: Binlerce kişi tahliye edildi 2026-07-24 08:54:52