Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Nöbetçi eczaneler (18 Ağustos 2026) Erülkü Süpermarket çevresinde bugün 3 saatlik elektrik kesintisi olacak Bahçeler- Boğaz kavşakları arasındaki kesim yeni yol güzergâhına aktarılacak MMO "Olayların kök nedenleri çoğalıyorsa ve ders alınmıyorsa güvenlik riski artıyor demektir" Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol (Değişiklik) Yasa Tasarısı görüşüldü Sri Lanka'da bir hastadan 3,1 kilogram ağırlığında mesane taşı çıkarıldı Dikmen Belediyesi'nde fatura ödemeleri Local Pay ile dijitalleşti DAÜ ile ADA-KOOP arasında iş birliği protokolü imzalandı Bir haftada 63 trafik kazası: Sürat yine en üst sıralamada LTB Tiyatro ve Kültür Merkezi için imzalar atıldı İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 3 kişi daha tutuklandı Kıbrıs Rum Su Geliştirme Dairesi’nden 2027 yılı için uyarı Girne-Alsancak Çevre Yolu’nda kaza Trafik kazasında hayatını kaybeden kadının organları beş kişiye hayat oldu Vadili'de bal üretilen evde yangın çıktı Savaşan “Halk kimin hizmet verdiğini, kimin slogan ürettiğini biliyor” Girne-Değirmenlik ana yolunda kaza: Motosiklet sürücüsü ve yolcu yaralandı! Haspolat'da bazı bölgelerde drenaj çalışması yapılacak Klasikler gece rallisinde buluştu Maviş "Okullarda artan zorbalık eğilimlerinin önüne geçebilmek için 'Rehberlik Hizmetleri' güçlendirilmeli" Nöbetçi eczaneler (18 Ağustos 2026) Erülkü Süpermarket çevresinde bugün 3 saatlik elektrik kesintisi olacak Bahçeler- Boğaz kavşakları arasındaki kesim yeni yol güzergâhına aktarılacak MMO "Olayların kök nedenleri çoğalıyorsa ve ders alınmıyorsa güvenlik riski artıyor demektir" Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol (Değişiklik) Yasa Tasarısı görüşüldü Sri Lanka'da bir hastadan 3,1 kilogram ağırlığında mesane taşı çıkarıldı Dikmen Belediyesi'nde fatura ödemeleri Local Pay ile dijitalleşti DAÜ ile ADA-KOOP arasında iş birliği protokolü imzalandı Bir haftada 63 trafik kazası: Sürat yine en üst sıralamada LTB Tiyatro ve Kültür Merkezi için imzalar atıldı İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 3 kişi daha tutuklandı Kıbrıs Rum Su Geliştirme Dairesi’nden 2027 yılı için uyarı Girne-Alsancak Çevre Yolu’nda kaza Trafik kazasında hayatını kaybeden kadının organları beş kişiye hayat oldu Vadili'de bal üretilen evde yangın çıktı Savaşan “Halk kimin hizmet verdiğini, kimin slogan ürettiğini biliyor” Girne-Değirmenlik ana yolunda kaza: Motosiklet sürücüsü ve yolcu yaralandı! Haspolat'da bazı bölgelerde drenaj çalışması yapılacak Klasikler gece rallisinde buluştu Maviş "Okullarda artan zorbalık eğilimlerinin önüne geçebilmek için 'Rehberlik Hizmetleri' güçlendirilmeli"
Dolar
Euro
Sterlin

Vicdani Ret İnisiyatifi yasa tasarısının Meclis’e gönderilmesinden memnun olduğunu açıkladı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Vicdani Ret İnisiyatifi yasa tasarısının Meclis’e gönderilmesinden memnun olduğunu açıkladı
Reklam

Kıbrıs’ta Vicdani Ret İnisiyatifi, “vicdani ret” hakkı tanıyacak yasal düzenlemenin Cumhuriyet Meclisi’ne gönderilmesinden memnun olduğunu açıkladı.

Bireyin politik görüşleri, ahlaki değerleri veya dinsel inançları gereği zorunlu askerliği reddetme hakkı anlamına gelen “vicdani ret” hakkı için yasal düzenleme talep eden Kıbrıs’ta Vicdani Ret İnisiyatifi, öğle saatlerinde Cumhuriyet Meclisi önünde toplandı. İnisiyatif adına açıklama yapan Murat Kanatlı, Askerlik Yasası’ndaki taslak düzenlemenin dün ikindi itibarıyla Meclis’e ulaşması ve Resmi Gazete’de yayımlanması için çalışmaların başlatılmasından memnun olduklarını ifade etti. Tasarının Resmi Gazete’de yayımlanmasından 20 gün sonra, Meclis Komitesinin gündeminde olacağına işaret eden Kanatlı, Komite’de tasarının görüşülmesi için gerekli iradenin mevcut olduğuna inandığını belirtti. Yasa değişikliğiyle ilgili tasarıyı İngilizce’ye çevirdiklerini ve görüş almak için yurt dışında bazı yerlere gönderdiklerini kaydeden Kanatlı, 20 gün sonra görüş vermek üzere komiteye çağrılmaları halinde, görüş verecek durumda olacaklarını ifade etti. Kanatlı, yaşanan bu gelişmelerin ardından Meclis önünde eylem yapma gerekçelerinin de kalmadığını ifade etti. Askeri Mahkeme’nin Halil Karapaşaoğlu’na seferberliğe hazırlık çağrısını reddettiği için 2 bin TL para cezası veya 20 gün hapislik kararıyla ilgili olarak da Kanatlı, Karapaşaoğlu için Cumartesi günü dayanışma mahiyetinde bir etkinlik düzenleyeceklerini de belirtti. Karapaşaoğlu’ya para cezasını ödemesi için tanınan 10 gün 14 Ocak Pazartesi günü dolacak. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Nöbetçi eczaneler (18 Ağustos 2026) 18 Ağu 2026 17:14 Erülkü Süpermarket çevresinde bugün 3 saatlik elektrik kesintisi olacak 18 Ağu 2026 16:01 Bahçeler- Boğaz kavşakları arasındaki kesim yeni yol güzergâhına aktarılacak 18 Ağu 2026 15:59 MMO "Olayların kök nedenleri çoğalıyorsa ve ders alınmıyorsa güvenlik riski artıyor demektir" 18 Ağu 2026 15:55 Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol (Değişiklik) Yasa Tasarısı görüşüldü 18 Ağu 2026 15:50 Sri Lanka'da bir hastadan 3,1 kilogram ağırlığında mesane taşı çıkarıldı 18 Ağu 2026 15:36 Dikmen Belediyesi'nde fatura ödemeleri Local Pay ile dijitalleşti 18 Ağu 2026 15:31 DAÜ ile ADA-KOOP arasında iş birliği protokolü imzalandı 18 Ağu 2026 15:01 Bir haftada 63 trafik kazası: Sürat yine en üst sıralamada 18 Ağu 2026 14:58