Veteriner Dairesi “Gazimağusa Belediye Mezbahası’nda ciddi eksiklikler tespit edildi”

Voice Kıbrıs Haber
Veteriner Dairesi, Kurban Bayramı süresince yoğun hayvan kesimi gerçekleştirilen Gazimağusa Belediye Mezbahası’nda; insan, çevre ve hayvan sağlığını tehdit edebilecek ciddi eksiklik ve uygunsuzluklar tespit edildiğini belirtti.
Daire’den yapılan açıklamada, veteriner mevzuatı kapsamında yapılan değerlendirmede söz konusu mezbahanın faaliyetlerinin “Tespit edilen tüm eksikliklerin belediye tarafından giderilmesi, gerekli düzeltici önlemlerin alınması ve daire tarafından yapılacak kontroller neticesinde uygunluk sağlanıncaya kadar” geçici olarak askıya alındığı kaydedildi.
Açıklamada, Veteriner Dairesi'nin halk ve hayvan sağlığı ile çevrenin korunmasına ilişkin yasal sorumlulukları kapsamında yürütülen denetim ve kontrollerinin kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.
Benzer haberler
Featured
Japonya'da meydana gelen selde 6 kişi hayatını kaybetti
Sterlin 65 TL sınırında
Netanyahu, İngiltere'yi "İslam Cumhuriyeti" diye hedef aldı
Almanya’da orman yangını nedeniyle yaklaşık 2 bin kişi tahliye ediliyor
Borsa günü yüzde 0,28 değer kazanarak
TMK ara sınıfları ile NKL Anadolu ve Fen Lisesi programlarına yönelik kontenjan sınavı başvuruları başlıyor
Üstel, Tatlısu’da sosyal konut projesinin yakında başlayacağını açıkladı
Hasan Kıran için acil kan aranıyor
Fidan "Türkiye-Mısır işbirliği bölgesel barış ve refaha hizmet ediyor"


