Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Meteoroloji Dairesi: Sabah saatlerinde yer yer sis bekleniyor Nöbetçi eczaneler (10 Haziran 2026) Erdoğan "Kıbrıs Adası'nda fitne ateşi yakılmak isteniyor. Kimse macera peşinde koşmasın" Üstel "Bölgede yeni gerilimler yaratmaya çalışan herkes bilmelidir ki bunun bedelini çok ağır öder" Esnek Toplu Taşıma Sistemi'nde gün ve saatler yeniden düzenlendi İncirli "Seçim tarihi belirlendikten sonra yeni dönem vizyonumuzu kamuoyuyla paylaşacağız" Belçika'da kara para aklama operasyonu: 8 milyon euroya el konuldu Yüksekbaş “Ülkenin yönetimine talibiz” Şenkul “Çarşımızı daha güzel ve daha yaşanabilir bir hale getiriyoruz” Trump'tan İran'a tehdit "Bedelini ödemek zorunda kalacaklar" Çiftçi “İnşallah karşılıklı atacağımız adımlarla, bu iş birliğini, güç birliğini daha da geliştirmiş, pekiştirmiş olacağız” Arnavutluk'ta turizm projesine karşı protestolar devam ediyor KSTÜ Sahte Diploma Davası ertelendi: Sanığın sağlık durumu doktordan dinlenecek Sekiz yıl sonra ilk: AYB’den Türkiye'ye 200 milyon euro kaynak Erdoğan "Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin ve Kıbrıs Türkü'nün hak ve hukukuna kast edilirse cevabımız çok sert olur" Oymen “Gıda güvenliği ihmal kaldırmaz" Güney Kıbrıs’ta kumarhanelerden devlet bütçesine 166 milyon euro katkı Tabipler Birliği Dünya Çevre Günü Etkinliği gerçekleştirdi Seral Fırat Halkın Partisi'ne katılıyor KTEMB “Elektrik sektörü stratejik bir konuma taşındı, nitelikli elektrik iş gücü ihtiyacı fazla” Meteoroloji Dairesi: Sabah saatlerinde yer yer sis bekleniyor Nöbetçi eczaneler (10 Haziran 2026) Erdoğan "Kıbrıs Adası'nda fitne ateşi yakılmak isteniyor. Kimse macera peşinde koşmasın" Üstel "Bölgede yeni gerilimler yaratmaya çalışan herkes bilmelidir ki bunun bedelini çok ağır öder" Esnek Toplu Taşıma Sistemi'nde gün ve saatler yeniden düzenlendi İncirli "Seçim tarihi belirlendikten sonra yeni dönem vizyonumuzu kamuoyuyla paylaşacağız" Belçika'da kara para aklama operasyonu: 8 milyon euroya el konuldu Yüksekbaş “Ülkenin yönetimine talibiz” Şenkul “Çarşımızı daha güzel ve daha yaşanabilir bir hale getiriyoruz” Trump'tan İran'a tehdit "Bedelini ödemek zorunda kalacaklar" Çiftçi “İnşallah karşılıklı atacağımız adımlarla, bu iş birliğini, güç birliğini daha da geliştirmiş, pekiştirmiş olacağız” Arnavutluk'ta turizm projesine karşı protestolar devam ediyor KSTÜ Sahte Diploma Davası ertelendi: Sanığın sağlık durumu doktordan dinlenecek Sekiz yıl sonra ilk: AYB’den Türkiye'ye 200 milyon euro kaynak Erdoğan "Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin ve Kıbrıs Türkü'nün hak ve hukukuna kast edilirse cevabımız çok sert olur" Oymen “Gıda güvenliği ihmal kaldırmaz" Güney Kıbrıs’ta kumarhanelerden devlet bütçesine 166 milyon euro katkı Tabipler Birliği Dünya Çevre Günü Etkinliği gerçekleştirdi Seral Fırat Halkın Partisi'ne katılıyor KTEMB “Elektrik sektörü stratejik bir konuma taşındı, nitelikli elektrik iş gücü ihtiyacı fazla”
Dolar
Euro
Sterlin

Venedik sular altında

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Venedik sular altında

İtalya’da etkili olan yağışlar nedeniyle kanallarıyla ünlü tarihi kent Venedik’te sular, gece saatlerinde 187 santimetreye kadar yükselirken 2 kişi hayatını kaybetti.

Ülkede birkaç gündür devam eden sert rüzgarlı ve kuvvetli yağışlı hava, Venedik’te doğal afete yol açtı. Kanallarıyla ünlü kentte, su seviyesi dün gece itibariyle 187 santimetreye ulaşarak, 1966’daki sel felaketindeki 194 santimetre ölçümün ardından en yüksek seviyeyi gördü. Suların yükselmesi nedeniyle çok sayıda gondol, sandal ve küçük vapurların karaya vurduğu, birçoğunun da battığı görüldü. Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, kentlerinin tarihi felaketle karşı karşıya olduğunu belirterek, hükümete acil müdahale çağrısında bulundu. Brugnaro, kentin tarihi bazilikası San Marco’nun da su baskınında büyük zarar gördüğünü belirtti. Kentin deniz sularına teslim olduğunu ve 1966’dan bu yana böyle bir şeyin görülmediğini dile getiren Brugnaro, ayrıca Twitter hesabından Venediklilere, uğradıkları zararın fotoğraflarını çekerek belgelemeleri çağrısında bulundu. “YÜZDE 80’İ SULAR ALTINDA" Venedik’in içinde bulunduğu Veneto Bölgesel Yönetim Başkanı Luca Zaia da suların yükselmesini "Kıyamet yıkımı" olarak nitelendirirken, "Kelimelerimi abartmıyorum ancak şehrin yüzde 80’i sular altında. Zarar tahmin edilmez, korkutucu boyutta." ifadelerini kullandı. Venedik’in tarihi kent merkezinin yanı sıra çevresinin de etkilendiği felakette, Venedik lagünü içerisinde yer alan Pellestrina adasında da suların yükselmesi nedeniyle 2 kişi hayatını kaybettiği bildirildi. Rainews24’ün haberine göre, ölenlerden birinin 78 yaşında olduğu ve evini su basması sonucunda elektrik akımına kapılarak can verdiği, diğer kişinin de yine evini su basması dolayısıyla hayatını kaybettiği belirtildi. Öte yandan, su basması dolayısıyla Venedik ve civarında elektrik akımından kaynaklanan çok sayıda küçük yangının da çıktığı ifade edildi. Bu arada, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte'nin bugün  Venedik'e gideceği bildirildi. (AA)  

Benzer haberler

Dünya
Belçika'da kara para aklama operasyonu: 8 milyon euroya el konuldu 2026-06-10 15:31:00 Trump'tan İran'a tehdit "Bedelini ödemek zorunda kalacaklar" 2026-06-10 15:14:00 Arnavutluk'ta turizm projesine karşı protestolar devam ediyor 2026-06-10 14:33:00 Eski Air Canada pilotu, 16 yıl boyunca uygun lisans olmadan uçtuğu gerekçesiyle suçlandı 2026-06-10 12:51:00 NASA Artemis III görevinin yeni astronotlarını açıkladı 2026-06-10 09:04:00 Kuzey İrlanda'daki göçmen karşıtı eylemlerde çok sayıda ev ve araç yakıldı 2026-06-10 08:54:00 Filipinler'deki 7,8'lik depremin ardından tsunaminin yol açtığı dalgalar, Japonya'nın bazı bölgelerine ulaştı 2026-06-10 08:42:00 ABD, İran'a düzenlediği saldırılarını tamamladığını duyurdu 2026-06-10 08:31:00 Trump'tan "İranlılar helikopterimizi düşürdü, karşılık vereceğiz" mesajı 2026-06-09 21:51:00